Maali mieheen, nimi lehteen – TPS:n ykkösvitja teki sen taas

TPS juhli jälleen kotivoittoa välierissä.
Kuva © Tiia Mahkonen

Keskiviikon ottelu lähti käyntiin tunnustelevasti. Varovainen alku ei liiemmin maalipaikkoja tuottanut. Paine valui suuremman osan ajasta Ilveksen puolustusalueelle.

Pitkiä paineistuksia TPS ei saanut aikaan, mutta Ilveksen hyökkäyspelin kotijoukkue onnistui tyrehdyttämään varsin tehokkaasti. Vierasjoukkue Ilveskään ei päästänyt vastustajiaan parhaille maalintekopaikoille, joten ottelu säilyi vähämaalisena.

Ottelun ratkaisijoiksi nousi tuttuja hahmoja, kevään puhutuin ja ehdottomasti tehokkain TPS-kolmikko: Juuso Pärssinen, Mikael Pyyhtiä ja Markus Nurmi.

Pärssisen kolmannessa erässä maaliin upottama lyöntilaukaus päätti jopa väsähtäneeksi vaipuneen, vaikkakin jännittyneen tunnelman hallissa, ja sytytti kotiyleisön. Samalla syttyi kotijoukkueen ykkösvitja.

Kolme minuuttia Pärssisen maalin perään Pyyhtiä pääsi sutimaan kiekon Pärssisen syötöstä, maalin kulmalta verkkoon. Kun Nurmi viimeisteli vielä loppulukemiksi 3–0 tyhjään rysään, kasvatti kolmikosta kukin maalisarakettaan yhdellä osumalla.

Tällä kertaa "killeri-ketjuksikin" tituleeratulla hyökkäystriolla kesti miltei 50 minuuttia syttyä, mutta sen roihahdettua ei Ilves pystynyt taistelemaan liekkejä vastaan. Vieraiden yritykset jäivät melko mitättömiksi TPS:n vahvan puolustuspelin ansiosta.

Virheettömän suorituksen otteluun teki myös pudotuspelien kolmannen nollapelin torjunut Andrei Karejev. Ilves ei erityisemmin onnistunut haastamaan Karejevia, mutta ei nollapeli koskaan tule ilmaiseksi.

Yksikään turkulaisjoukkueen ketjuista ei vuotanut tänään, kuten ei ole vuotanut koko välieräsarjassa. Kun Nurmi, Pärssinen ja Pyyhtiä tarjoilevat TPS-faneille hunajaa illasta toiseen, riittää muilta ketjuilta "nolla-nollan" pelaaminen.

Ilves ei pystynyt vastaamaan kotijoukkueen asettamaan vaateeseen. Kahden Turussa pelatun välieräottelun yhteenlaskettu tulos on 9–0 kotijoukkueelle. TPS on nyt yhden voiton päässä toisesta perättäisestä finaalipaikasta, eikä joukkue ole antanut merkkejä, miksei se sitä savuttaisi.