Jonne Tammela oli Turun juhlaottelun trillerin sankari – Lassi Lehtinen torjui kauden toisen nollapelinsä

LIIGA / Raportti
Ilves ja TPS esittivät viihdyttävän näytöksen.
Kuva © Tiia Mahkonen
TPS juhli satavuotista historiaansa isännöiden Ilvestä lähes loppuunmyydyllä areenalla. 500. Liiga-ottelun rajapyykin illan ottelussa saavutti kotijoukkueen hyökkääjä Jasse Ikonen. Ottelun ainoan maalin iski jatkoajalla Jonne Tammela

TPS:n satavuotista historiaa juhlittiin komein seremonioin ennen Ilves-ottelua. Kotijoukkueen hyökkääjällä Jasse Ikosella oli myös aihetta juhlaan, sillä hän pelasi 500. Liiga-ottelunsa. Ottelun ainoan maalin iski jatkoajalla isäntien hyökkääjä Jonne Tammela.

Ilves lähti otteluun pirteällä jalalla

TPS-legendojen pudottaman avauskiekon jälkeen käynnistynyt avauserä oli maaliton, vaikka kumpikin seura pelasi hyvän erän. Erän alkupuolella Ilves oli vahvempi, kunnes loppupuolella kotijoukkue sai kiekkokontrollia paremmin itselleen.

Erän aikana kotijoukkueen kokoonpanosta pirteästi pelasi Tammela, joka saikin painetta Ilveksen puolustusalueelle ja Marek Langhamerille.

Ilveksen vahva erä toi tšekkivahdin kollegalle Lassi Lehtiselle kaukalon toisessa päässä runsaasti töitä, mutta torjuttavat kiekot olivat enimmäkseen helppoja molemmille vahdeille.

Tasaisuus jatkui toisessa erässä

Maalittomassa toisessa erässä vihellettiin illan ensimmäiset rangaistukset. Ilves-puolustaja Leo Lööfin laitataklaus kuumensi TPS-pelaajien tunteita ja erän viimeisen rangaistuksen sai Niklas Arell, kun TPS-puolustajan maila nosti Matias Mäntykiven mailan Ilves-hyökkääjän kasvoihin.

Arell oli tuomariston ratkaisuun tyytymätön ja protestoi voimakkaasti tilannetta. Kummankin joukkueen ylivoima oli tehotonta, eikä maalivahdeilla ollut vaikeuksia. Maalittomuudesta huolimatta erä oli varsin viihdyttävää, sillä kiekkokontrolli oli tasaisesti molemmilla joukkueilla.

Varsinainen peliaika ei tarjonnut maalia

Kolmas kaksikymppinen oli ottelun käsikirjoituksen mukaisesti tasaista kiekottelua. Ilves sai ottelun pisimmän hyökkäyspaineen erän loppuhetkille, mutta TPS sai väsyneilläkin jaloilla tiilanteen purettua.

Erän alkupuolella TPS oli ajoittain hallitsevampi osapuoli. Erän puolivälissä ssapuolet vaihtuivat ja Lehtisellä oli Langhameria enemmän töitä tehtävänään. Varsinaisen peliajan lopulla Ilveksen puolustuspään jään kunnossa oli häikkää, joka saatiin kuitenkin korjattua nopeasti.

Jännittävä juhlaottelu sai arvoisensa lopun, kun voittajaa haettiin jatkojalta. Ilves hallitsi kiekkoa myös jatkoajalla, mutta illan sankariksi nousi TPS-hyökkääjä Tammela komealla yksilösuorituksellaan.

Muokattu 15.10.22 klo 21.21: Otsikossa luki aiemmin virheellisesti, että illan ottelussa Lassi Lehtinen olisi torjunut kauden ensimmäisen nollapelinsä. Kyseessä oli kuitenkin toinen nollapeli. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo