TPS kaatoi HPK:n tapahtumaköyhässä lauantai-illan väännössä

Juuso Pärssinen sai tuulettaa voittomaalia ottelun toisessa erässä.
Kuva © Tiia Mahkonen
Turun Palloseura otti Liigassa kolmannen voiton putkeen, kun joukkue kaatoi kotipelissä Hämeenlinnan Pallokerhon Juuso Pärssisen iskemällä maalilla. Voiton myötä TPS:n pisteputki Liigassa venyi kuuden ottelun mittaiseksi.

Turun Palloseura nousi Liigassa 31 pisteeseen 1–0 -voitolla HPK:sta ja pitää lauantain Liiga-kierroksen jälkeen kärkipaikkaa hallussaan ennen Oulun Kärppiä sekä Kouvolan KooKoota. TPS:n ainoasta maalista lauantain ottelussa vastasi Juuso Pärssinen ylivoimalla toisen erän alussa.

Andrei Karejev torjui kauden toisen nollapelinsä ja tarvitsi tähän 26 torjuntaa. Eetu Laurikainen pelasi varman pelin vieraiden maalilla ottaen 16 torjuntaa.

Tapahtumaköyhää jääkiekko-ottelua Turussa seurasi 4125 katsojaa.

Avauserässä paikkoja, mutta ei maaleja

Ottelun avauserä oli maaliton, mutta kotijoukkueen hallintaa. TPS pääsi avauserässä kahdesti ylivoimalle, kun erän puolivälissä Joel Janatuinen sai kiinnipitämisestä kakkosen ja erän viimeisellä minuutilla puolustaja Mario Grman nappasi koukkaamisesta jäähyn. Kotijoukkue sai luotua pari ihan hyvää paikkaa, mutta avausmaali jäi odottamaan toista erää.

Toisen erän alussa kotijoukkue pääsi pelaamaan kahden miehen ylivoimaa reilun minuutin, kun Antti Pihlström sai koukkaamisesta jäähyn 23 sekunnin pelin jälkeen.

Kahden miehen ylivoima ei tuottanut tulosta, mutta TPS siirtyi 1–0 -johtoon Pihlströmin ottaman jäähyn lopussa, kun Pärssinen iski uransa 100. Liiga-ottelussa uransa 17. maalin.

Kiekko päätyi kotijoukkueen ykkössentterin lapaan b-pisteen kaarelle, josta Nashville Predatorsin varaama hyökkääjä tykitti kiekon takayläkulmaan ohi voimattoman Laurikaisen.

Palloseura puolusti passiivisesti johtoaan

TPS passivoitui erän alun johtomaalinsa jälkeen melkoisesti ja HPK pääsi ensimmäistä kertaa hallitsemaan peliä pidemmän ajan. Jarno Pikkaraisen valmentaman joukkueen hallintaa erässä helpotti se, että joukkue pääsi kolmesti ylivoimalle.

HPK:n ylivoimapeli oli todella pehmeää eikä Karejevin maalille vieraat juuri saaneet kovaa mylläkkää luotua ja kotijoukkueen oli helppo siivota kiekko turvallisimmille vesille.

Kotijoukkueen todella passiivinen peli jatkui myös päätöserässä, mutta HPK ei onnistunut luomaan käytännössä yhtään laadukasta maalintekopaikkaa Karejevin maalille.

Noin kaksi minuuttia ennen loppua Markus Nurmi pääsi Pärssisen kanssa ylivoimahyökkäykseen, mutta parin syötön päätteeksi Pärssinen ei saanut ohitettua Laurikaista, joka otti todella hienon patjatorjunnan.

HPK:n kiri tyrehtyi lopulta ajassa 58.26, kun joukkue otti kuuden miehen sijasta seitsemän pelaajaa kentälle ja tuomarit havaitsivat tämän noin kymmenen sekunnin pyörityksen jälkeen. Alivoimalle jouduttuaan HPK:n viimeinen toivo tasoituksesta katosi ja TPS piti johtonsa.

TPS:n kausi jatkuu ensi viikolla kolmella ottelulla, kun joukkue matkustaa Jyväskylään ja Mikkeliin sekä kohtaa kotonaan Ässät ensi lauantaina. HPK pyrkii katkaisemaan maalitonta putkeaan seuraavan kerran Lahdessa Pelicansin vieraana. HPK on pelannut kolme ottelua putkeen nyt ilman tehtyä maalia.