Superlupaus Kaapo Kakko ratkaisi hyökkäysvoittoisen kaudenavauksen TPS:n eduksi

LIIGA / Raportti
Kaapo Kakko ja Ilari Filppula juonivat ratkaisun jatkoajalla.
TPS voitti HPK:n huolimattomassa ja hyökkäysvoittoisessa kamppailussa lukemin 2−1. Molemmat joukkueet väläyttivät hyökkäysvoimaansa, mutta puolustuspään osalta parannettavaa jäi paljon. Hyvin torjuneet maalivahdit venyttivät pelin jatkoajalle.
Lähtökohdat 

TPS:n lähtökohdat kauden avaukseen olivat kehnot, sillä turkulaisten CHL-ottelut menivät penkin alle heikon viimeistelyn ja sekavan pelaamisen vuoksi. Lisäksi TPS:n kapteeni Lauri Korpikoski on sairastuvalla epäillyn sydänlihastulehduksen vuoksi.

Maalivahtipelaaminen 

Ennakolta TPS:n maalivahtipeli on ollut epävarmaa, mutta Rasmus Tirronen torjui hyvin maalillaan. Ensimmäisessä erässä Tirrosella kiekot pomppivat, mutta mies ylsi lähes joka kerta kiekon eteen. Ottelun edetessä TPS-vahdin otteet varmistuivat ja muutama huippupelastuskin mahtui 27-vuotiaan vahdin iltaan.

Puolustuspelaaminen 

TPS:llä oli suuria ongelmia puolustuspelinsä kanssa. Maalineduspelaaminen oli alkukaudesta huolimatta luokattoman huonoa, ja HPK:lla oli toistakymmentä mahdollisuutta iskeä maali parhaalta maalintekosektorilta. Lisäksi hämeenlinnalaisten toisen erän kova karvaus tuotti vaikeuksia turkulaispuolustajille.

Hyökkäyspelaaminen 

TPS:n hyökkäyspelaaminen oli laadukasta läpi ottelun. Tulivoimainen hyökkäyskalusto ei vielä onnistunut valjastamaan tulivoimaa käyttöönsä, minkä vuoksi maalit jäivät vähäisiksi. Kolmannessa erässä vierasjoukkue oli hätää kärsimässä, kun turkulaislauma vyörytti peliä hyökkäysalueella. 

Erikoistilanteet 

TPS:llä oli alivoimapelaamisessa puolustuspelaamisen tapaan hakaluuksia. HPK sai rauhassa sahata läpi kotijoukkueen neliön ja tarjota Rasmus Tirrosen vartioiman maalin eteen avopaikkoja. Tämän seurauksena syntyi myös HPK:n 1−1-tasoitusmaali. Turkulaisten ylivoima puolestaan pyöri mukavasti, mutta tehokkuus jäi puuttumaan.

Kaikki Liigan otteluvideot löydät kootusti osoitteesta jatkoaika.com/otteluvideot/liiga
Lähtökohdat 

HPK pelasi voitokkaan harjoituskauden, sillä joukkue voitti kuudesta pelaamastaan ottelusta neljä. Nimekkäimpänä voittona oli KHL-seura Sibir Novosibirskin kaataminen kotikentällä lukemin 5−1. Pallokerhon vastustajat koostuivat pääasiassa kotimaan joukkueista, joten harjoituskausi ei ole vertailukelpoinen turkulaisten harjoituskauden kanssa.

Maalivahtipelaaminen 

HPK:n maalilla Emil Larmi pelasi varmasti, ja piti Pallokerhoa pystyssä joukkueensa puolustuksen harhaillessa. Larmi otti useita hyviä koppeja etenkin ensimmäisen erän kotijoukkueen alkurynnistyksen ja kolmannen erän aikana.

Puolustuspelaaminen 

HPK:lla puolustusongelmat olivat samankaltaisia kuin TPS:llä. Virheellisestä kenttätasapainosta johtuneita vastahyökkäyksiä oli lukuisia, mistä esimerkkinä turkulaisten kaksi läpiajoa toisessa erässä. Lisäksi maalineduspelaaminen oli löysää.

Hyökkäyspelaaminen 

HPK:n hyökkäyspelaamista helpotti avoimet ovet turkulaispäädyssä, mutta maalinteko oli vaikeaa myös vierasjoukkueelle. Kolmannessa erässä hämeenlinnalaisten paikat jäivät vähäisiksi johtuen TPS:n rynnistyksestä.

Erikoistilanteet 

HPK onnistui kotijoukkuetta paremmin erikoistilanteissa. Alivoimalla pakka pysyi kohtuullisesti kasassa eikä neliön läpi päässyt syöttämään. Hämeenlinnalaisten ylivoimapeliä helpotti TPS:n kehno alivoima. Ylivoima tuotti yhden täysosuman HPK:n maalisarakkeeseen.

Erikoista 

TPS:n uusi alkushow oli floppi. Viitisen minuuttia kestäneen show'n valoesitys oli näyttävä, mutta musiikki ei hurmannut yleisöä. 

Ottelun ratkaisu 

17-vuotias superlupaus Kaapo Kakko ratkaisi ottelun jatkoajalla. Kakko sai kiekon lapaansa Ilari Filppulan läpisyötöstä ja sekoitti HPK-vahti Larmin pasmat harhautuksellaan. Maali oli nuorukaisen Liiga-uran ensimmäinen. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo