TPS-HPK ottelusarjaraportti: HPK kävi ryöstöretkellä Turussa - TPS sai pelinsä käyntiin vasta päätöskympillä

LIIGA / Raportti
HPK ryösti puolivälieräsarjan kotiedun Filip Krivosikin toisessa erässä ohjaaman maalin turvin.
Kuva © Timo Savela
HPK kävi ryöväämässä kotiedun toisen erän tehohetkensä avulla Turusta lukemin 3−2. HPK käytti omat tilaisuutensa hyökkäyspäässä paremmin ja ansaitsi lopulta voittonsa noin 5100 turkulaiskatsojan edessä.
Lähtökohdat 

TPS:n lähtökohdat puolivälieriin olivat runkosarjan lopun perusteella melko surkeat. Turkulaisten viiden ottelun tappioputki katkesi vasta runkosarjan päätösottelussa SaiPaa vastaan. 

Terveystilanteen puolesta TPS:lla oli pullat hyvin uunissa, kun loukkaantuneiksi olivat ilmoitettu vain Joe Piskula sekä Hannu Kuru. Poissa kokoonpanosta oli myös Elias Karvonen, Lauri Pajuniemi sekä Lucas Ekeståhl-Jonsson, jonka voi myös olettaa olleen sivussa muista kuin pelillisistä syistä.

Maalivahtipelaaminen 

TPS:n maalilla pelannut Rasmus Tirronen ei voinut päästämilleen osumille juurikaan mitään. Sen sijaan Tirrosen 29 torjuntaan mahtui muutama oikein maukas torjunta, joilla TPS pysyi pelissä mukana.

Puolustuspelaaminen 

Turkulaisten puolustuksessa oli edelleen samoja ongelmia kuin runkosarjassakin. Kaksinkamppailuissa joukkueen peräpää oli Ilkka Heikkistä lukuun ottamatta kevyttä tavaraa, eikä pelin avaaminen sujunut yhtään paremmin. Pelaaminen oli hidasta ja TPS-puolustajien taito ei riittänyt hyvin ryhmittyneen vierasjoukkueen viisikkopuolustuksen avaamiseen.

Hyökkäyspelaaminen 

TPS:n hyökkäysketjuista varsinkin Ilari Filppulan, Petrus Palmun ja Lauri Korpikosken muodostama kolmikko oli totaalisessa jäässä läpi ottelun. Varsinkin keskushyökkääjä Filppula näytti toimineen ketjulleen lähes jarruna.

Muutenkaan TPS:n hyökkäyspelaaminen ei sykähdyttänyt, sillä muutamia kulmapyörityksiä lukuun ottamatta joukkueen hyökkääminen oli kovin tukkoista. 

Erikoistilanteet 

TPS onnistui tekemään ottelussa yhden ylivoimamaalin kolmesta yrityksestään. Turkulaiset saivat hakea ottelun lopulla tasoitusmaalia vielä jopa 6−4-ylivoimalla, mutta hirmuisesta pyörityksestä huolimatta kiekko ei verkkoon asti tietään löytänyt.

Alivoimistaan TPS selvisi kunnialla, kun vieraat onnistuivat ainoastaan kertaalleen viiden ylivoimansa aikana.

Lähtökohdat 

Hämeenlinnalaisten runkosarjan loppu sujui voittoisasti, kun viimeisistä viidestä ottelusta neljä oli päättynyt heidän voittoonsa.

Myös HPK:n terveystilanne otteluun lähdettäessä oli suhteellisen hyvä, sillä loukkaantumisen vuoksi sivussa olivat vain Philippe Cornet, Henri Kanninen sekä Janne Lahti.

Maalivahtipelaaminen 

HPK:n maalilla pelannut Emil Larmi oli ensimmäisessä puolivälierässä vähemmän työllistetty kuin hänen virkaveljensä Tirronen. Larmi hoiti kuitenkin hänelle asti tulleet kiekot pääosin kunnialla, minkä lisäksi hän torjui 1−1-tilanteessa Oula Palven rangaistuslaukauksen toisessa erässä.

Puolustuspelaaminen 

Hämeenlinnalaisten puolustus oli isäntiään väkevämmällä pelipäällä, sillä TPS:n  hyökkääjien oli erittäin vaikeaa murtautua HPK:n maalinedustalle läpi ottelun. Ajoittain HPK-puolustajat olivat ongelmissa pitkien kulmapyöritysten kanssa, mutta todellista hätää ei useinkaan päässyt syntymään.

Hyökkäyspelaaminen 

Vierasjoukkueen hyökkäyspeli oli isäntiä railakkaampaa ja tuotteliaampaa. Useaan otteeseeen HPK:n hyökkääjät pääsivät hyvään maalintekosektoriin TPS-puolustuksen ollessa joko myöhässä tai peruuttaessa oman maalivahdinalueen tuntumaan asti.

TPS-puolustaja Olli Kaskinen näkee luultavasti hetken painajaisia Teemu Turusen kieputettua hänet täysin solmuun ottelun avausmaalissa.

Erikoistilanteet 

HPK sai ottelussa reilusti ylivoimaa, mutta onnistui vain kertaalleen, kun Jesper Lindgren täräytti ylivoimakuvion päätteeksi HPK:n 2−1-johtomaalin.

Alivoimalla HPK antautui kertaalleen, kun turkulaisten Heikkinen täräytti vastustamattomasti kavennusmaalin päätöserän avausminuutilla. 

Erikoista 

TPS tuntui heräävän otteluun vasta päätöskympin aikana. Joukkuetta on vaikuttanut välillä vaivaavan syttymisen puute, mutta puolivälierissä siitä on tuskin kyse. TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskisella riittää mietittävää lauantain Hämeenlinnan otteluun mentäessä.

Ottelun ratkaisu 

HPK:n toisen erän tehohetki. TPS:lla oli mahdollisuus siirtyä alivoimalla johtoon, kun Oula Palve pääsi läpiajoon ja ansaitsi rangaistuslaukauksen. Emil Larmi oli Palvea etevämpi, ja saman ylivoiman aikana Jesper Lindgren täräytti vieraiden illan toisen osuman, josta vain minuuttia myöhemmin Filip Krivosik ohjasi ottelun voittomaaliksi jääneen 1−3-osuman.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo