Heikon jakson selättänyt TPS nappasi jo neljännen voittonsa putkeen – venäläiskaksosten debyytti ei tuottanut tehopisteitä

LIIGA / Raportti
Lauantai-ilta oli ikimuistoinen Jimi Suomelle.
Kuva © Tiia Mahkonen
TPS:n ja HPK:n välisestä ottelusta muodostui tasainen pudotuspelimäinen ottelu. TPS:n venäläishankinnat pelasivat lauantaina ensimmäisen ottelunsa uudessa seurassaan.

Turun Palloseuran ja HPK:n välinen kamppailu oli todella tasainen, ja vaaralliset maalipaikat loistivat poissaolollaan. Lopulta voittomaalikilpailussa TPS vei pidemmän korren.

Venäläiskaksosten debyytti

TPS esitteli kotiyleisölleen tuoreet hankintansa, kun KHL:sta saapuneet venäläiskaksoset Vladislav sekä Vjatšeslav Ušenin debytoivat Palloseuran hyökkäyksessä.

Heti alusta asti oli nähtävillä, että veljekset osaavat lukea toistensa ajatuksia ja liikkeitä erinomaisesti. Molempien puolustuspelaaminen oli varsin passiivista, mutta mitään erityisen heikkoa se ei ollut.

Hyökkäspelissä juonikkuutta löytyi, mutta tehoja ei vielä syntynyt. Vjatšeslav ei onnistunut voittomaalikilpailussa.

Puolustajalupaus avaa maalitilinsä

Ottelun avauserä sujui vahvasti TPS-merkkisesti. Mustapaidat olivat selkeästi aktiivisempia, ja varsinkin kotijoukkueen hyökkäyspelaaminen oli selvästi HPK:n vastaavaa edellä. Hämeenlinnalaisten pelaaminen avauserässä oli varmasti Jarno Pikkaraisen aikakauden vaisuinta. Vieraiden puolustuskalusto on tällä hetkellä varsin kovilla, sillä isoa vastuuta nauttivat Arto Laatikainen sekä Ryan Johnston ovat tällä hetkellä sivussa HPK-puolustuksesta.

Palloseura onnistui maalinteossa ensimmäisenä, kun 18-vuotias Jimi Suomi iski liigauransa avausmaalin komealla laukauksella.

HPK:n kultakypärä säkenöi

Ottelun toisessa erässä HPK:n hyökkäys- ja kamppailupelaaminen otti isoja askelia eteenpäin. Kultakypärä Michael Jolyn johtama kenttä oli toisessa erässä todella vahva. Kanadalaissentteri tarjoili jatkuvasti ketjukavereilleen a-luokan maalintekopaikkoja. Jolyn ketjukaverina kiitävä Antti Pihlström pelasi myös todella fiksua ja suoraviivaista hyökkäyspeliä.

TPS joutui toisessa erässä useaan kertaan puolustustamaan pitkiä aikoja omassa päädyssään. Esimerkiksi Ville Lajunen kirjautti erässä yli kolmen minuutin mittaisen vaihdon. TPS:n hyökkääjien puolustuspelaaminen oli varsin laiskan oloista, ja tämän myös huomasi varmasti TPS-käskijä Jussi Ahokas.

Lopulta Jolyn esityöstä puolustaja Arttu Pelli iski 1–1-tasoitusmaalin. Osuma oli Pellille jo kauden yhdeksäs.

Tasaista vääntämistä

Päätöserän alussa vieraat pääsivät pelaamaan ensimmäistä kertaa ylivoimalla. Vaarallisesta pyörityksestä huolimatta Patrick Harperin ylärimaa lähemmäs ei HPK päässyt. Lähes heti jäähyn jälkeen Markus Nurmella avautui maalipaikka, mutta heikon itseluottamuksen kanssa painiva hyökkääjä ei onnistunut iskemään johtomaalia. Kaiken kruunuksi kolmannen erän viimeisellä sekunnilla Nurmi otti todella huolimattoman jäähyn.

Ottelun päätösminuutilla HPK-jättiläinen Otto Latvala ampui kiekon ylärimaan.

Jatkoajan alussa TPS pelasi vahvaa alivoimaa, eikä HPK onnistunut ratkaisemaan ottelua ylivoimalla.

Jonne Tammela ratkaisi voittomaalikilpailussa lisäpisteen TPS:lle.

TPS pelaa seuraavan ottelun ensi tiistaina Ilveksen vieraana. HPK isännöi samana päivänä KalPaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo