HPK:lle tärkeä voitto – TPS kaatui voittomaalikilpailussa

Michael Joly ratkaisi HPK:n vierasvoiton voittomaalikilpailussa.
Kuva © Tiia Mahkonen
Taistelu Liigan viimeisistä pudotuspelipaikoista kiihtyy, kun HPK nappasi tärkeän vierasvoiton Turun Palloseurasta tiistai-iltana. Ratkaisijaksi nousi tuttuun tapaan Liigan pistekärki Michael Joly.

HPK hyvitti lauantaisen Jukurit-tappion ottamalla erittäin tärkeän vierasvoiton Turun Palloseurasta. Ottelun ratkaisu venyi aina voittomaalikilpailuun asti, jossa ensimmäisenä pelaajana kuluvalla Liiga-kaudella 60 pistettä saavuttanut Michael Joly ratkaisi ottelun taaten sen, että kaksi tärkeää pistettä matkasi paluubussissa Hämeenlinnaan.

TPS sai unelma-alun otteluun, kun edellisen Turussa pelatun ottelun tavoin Sebastian Stålberg iski ottelun avausmaalin vain 20 sekunnin pelin jälkeen. Nopeasta takaiskusta sisuuntuneena vierailijat saivat hyvän myllytyksen päälle, joka kulminoitui Mathias Trettenesin lauottua hyvältä paikalta vieraat tasoihin.

Tasoituksesta ehti kulua vain puolitoista minuuttia, kun Liigan maali- ja pistekärki Joly näytti jälleen, miksi hän on yksi Liigan parhaista pelaajista.

Kanadalainen pyöritteli TPS-puolustajia vaivattoman näköisesti löytäen entisessä kotihallissaan pelaavan Eetu Liukkaan takatolpalta täysin vapaana. Liukas iski nappisyötöstä kauden kolmannentoista maalinsa vieden HPK:n maalin johtoon. Enempää tapahtumia ei ensimmäisessä erässä nähty, ja joukkueet suuntasivat erätauolle.

Kerho aloitti toisen erän todella vahvasti, ja Steve Moses liukui maalin eteen, josta jenkkihyökkääjä lisäsi turkulaisyleisön tuskaa nostamalla kiekon ohi TPS-vahti Lassi Lehtisen. Vierailijoiden karattua jo kahden maalin johtoon TPS heräsi jälleen otteluun ja tuli kahdessa minuutissa tasoihin.

Isännät onnistuivat kavennuksessa ylivoimalla Jonne Tammelan parkkeerattua itsensä maalin eteen. Tammela loi tilanteessa erinomaisen maskin, jonka takaa Aarne Intonen ampui terävästi isäntien kavennuksen.

Vain kaksi minuuttia myöhemmin Viljami Marjala riisti kiekon HPK-maalin, pelasi sen Mikael Pyyhtiälle, joka iski isäntien tasoituksen maltillisen kiekonhallinnan jälkeen.

Loppuerässä tapahtumia ei Liukkaan ja Antti Tuomiston kahinoista seuranneita väkivaltaisuusrangaistuksia lukuunottamatta nähty, ja ottelu eteni toiselle erätauolle tasalukemissa.

Kolmas erä alkoi HPK:n kannalta turhauttavasti, sillä vieraat saivat monta laadukasta maalintekopaikkaa, mutta Lehtinen piti pintansa kotijoukkueen maalilla. TPS oli niskan päällä pitkälti koko erän luoden pitkien pyöritysjaksojen aikana hyviä maalipaikkoja, mutta toisessa päässä kiekkoja pysäyttävä Daniel Lebedeff esitti myös vahvoja otteita.

Kovasta yrityksestä huolimatta maaleja ei kolmannessa erässä nähty. Ottelun jatkoaika ei TPS-ylivoimasta huolimatta tuottanut myöskään ratkaisua, joten jaetut pisteet saivat odottaa vielä voittomaalikilpailun ajan.

Voittomaalikilpailussa pisteet Hämeenlinnaan takasi tuttu nimi: Joly. Kanadalaisen voittava rankkari ratkoi ottelun HPK:lle, mutta Kerho ei voinut iloita voitosta liikaa. Pudotuspelipaikoista niin ikään kamppaileva KooKoo nimittäin kukisti Tapparan Tampereella peräti lukemin 0-4.

TPS kohtaa juurikin Tapparan torstaina Gatorade Centerillä. HPK pelaa jo huomenna Helsingissä, kun vastaan saapuu ensimmäisen kierroksen pudotuspelisijoituksista niin ikään kamppaileva HIFK.