HPK pyöritteli täysin haluttoman TPS:n nurin Turussa

LIIGA / Raportti
HPK:n Janne Tavi oli eturintamassa nauttimassa TPS-puolustuksen lapsuksista.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Turussa kohtasivat kaksi kipeästi pisteitä kaipaavaa joukkuetta. Lopulta vierailija HPK vei pidemmän korren lukemin 3−1. Kotijoukkue TPS:stä ei ollut oikeastaan minkäänlaiseksi haastajaksi.
Lähtökohdat 

TPS:n vuoristoratamainen kausi sai menneellä viikolla turkulaisten kannalta surullisen käänteen, kun pitkälti samoista sijoista kamppaileva Porin Ässät kaatoi TPS:n viikonloppuna kahdesti.

Kokoonpanossa oli tapahtunut muutamia nyanssimuutoksia, kun esimerkiksi lupaava nuori Juuso Pärssinen oltiin nostettu ykkösketjuun tähtilaiturien Markus Nurmen ja Lauri Pajuniemen keskelle.

Maalivahtipelaaminen 

Turkulaisten maalia maanantai-illan mittelössä vartioi ruotsalaisveskari Erik Källgren, joka oli ollut vahva koko TPS-aikanaan, torjuntaprosentin ollessa 91,70%.

Källgren jatkoi samalla tutulla linjalla ja oli vakuuttava kotijoukkueen maalilla. Hän antoi turkulaisille jälleen omalta osaltaan mahdollisuuden voittaa.

Ilman Källgreniä lukemat olisivat voineet olla paljon rumemmat.

Puolustuspelaaminen 

TPS:n yksi suurimpia akilleen kantapäitä kuluvalla kaudella oli ollut puolustuspelaaminen, ja joukkue olikin ennen illan ottelua päästänyt koko Liigassa kolmanneksi eniten maaleja omiin.

Turkulaisten puolustuspelaaminen ailahteli jälleen ja sai jopa perin erikoisia piirteitä, kun puolustus kerta toisensa jälkeen sortui aloittelijamaisiin virheisiin.

Hyökkäyspelaaminen 

TPS:n hyökkäyspelaaminen oli tänään luvalla sanoen onnetonta. Kiekot karkailivat jatkuvasti ja syötöt eivät tippuneet omien lapoihin millään. Myös suorahyökkäykset katkesivat nopeasti ja HPK pääsi helppoihin riistoihin.

Erikoistilanteet 

TPS:n ylivoima tuntui lähtevän pirteästi käyntiin. Ylivoima löysi ajoittain yllättävänkin paljon tilaa keskustasta, kun HPK jopa tuplasi Lauri Pajuniemeä vasemmalla kaistalla.

Ensimmäinen ylivoima sai kuitenkin nolon käänteen, kun TPS-pakki Henrik Larsson menetti kiekon hyökkäyssinisellä ja HPK:n Janne Tavi veti limpun vastustamattomasti turkulaisten verkkoon alivoimalla.

TPS:n alivoima toimi puolestaan ajoittain kelvosti, joskin syyttävä sormi ainakin osittain osoittaa kohti Kerhon epävarmaa ylivoimapeliä. HPK sai lopulta ylivoimaonnistumisen turkulaisten töhöilyn seurauksena.

TPS onnistui kuitenkin värkkäämään alivoimamaalin aivan ottelun loppuminuuteilla, kun Juuso Pärssinen rikkoi HPK:n nollan Rob Bordsonin ystävällisellä avustuksella.

Lähtökohdat 

HPK pelasi viime viikolla ainoastaan yhden ottelun, kun se kukisti perjantaina kotikentällään Jukurit jalkapallolukemin 1−0.

Hämeenlinnalaiset hankkivat menneellä viikolla joukkueeseensa uutta verta, kun yhdysvaltalaishyökkääjä Rob Bordson saapui loppukaudeksi vahvistamaan HPK:ta. Bordson saikin debyyttinsä Turun-illassa.

Maalivahtipelaaminen 

HPK passitti maalilleen illan kamppailuun Rasmus Reijolan, jolle ottelu oli kauden 11:s. Ykköskassari Joona Voutilaisen ollessa sairastuvalla vaadittiin Reijolalta jälleen hyviä otteita.

Reijola pääsi ottelussa suhteellisen helpolla, sillä TPS:n todelliset vaaralliset maalipaikat olivat kortilla. Koppi kuitenkin tarttui Reijolalle hyvin, ja nollapelikin kariutui vasta aivan viime minuuteilla.

Puolustuspelaaminen 

Alusta saakka oli selvää, että HPK tuli Turkuhalliin pääasiassa puolustamaan ja odottamaan virheherkäksi todetun TPS:n yksilövirheitä, joista se voisi sitten rankaista.

Näin myös kävi, sillä HPK puolusti jämäkästi läpi ottelun ja kotijoukkueen hyökkäyspeli tyssähti useimmiten hyvin varhaisessa vaiheessa.

Hyökkäyspelaaminen 

Hämeenlinnalaisjoukkueen hyökkäysosaston esitys ei mitään varsinaista ilotulitusta ollut, vaan joukkue pääsi lähinnä vain nauttimaan TPS:n uskomattomista lapsuksista omalla alueella.

Hyökkäyksestä esimerkiksi kultakypärä Cody Kunyk oli erittäin hyvällä pelipäällä ja tarjoili muun muassa upean syötön Kerhon kolmanteen osumaan ottelun toisessa erässä. Myös kokenut Janne Tavi oli vahva.

Erikoistilanteet 

HPK:n ylivoima lähti hieman yskähdellen käyntiin, mutta lopulta lukuisten ylivoimatilaisuuksien jälkeen homma lähti rullaamaan − myös tulostaululla.

Kerhon huolimattomuus ylivoimalla loppuminuuteilla kuitenkin kostautui Juuso Pärssisen onnekkaasti viimeistelemänä alivoimamaalina TPS:lle.

HPK oli nostanut ylivoimaansa heti uuden hankintansa Rob Bordsonin, ja tämä vaikuttikin lupaavalta nimenomaan ylivoimapelissä.

Kerhon alivoima vuoti yllättävänkin paljon pääosin siksi, että se yritti vain pitää TPS-kultakypärä Lauri Pajuniemen pois laukaisusektoreilta. Alivoimamaalin se kuitenkin onnistui tekemään.

Erikoista 

Ottelun toinen erä tarjosi sirkushuveja kansalle: alle 20 minuutin sisään ottelussa nähtiin kaksi maalia, aikalisä ja peräti yhdeksän eri rangaistusta.

Ottelun ratkaisu 

Tänään Turkuhallin jäälle luisteli täysin luovuttanut ja aneeminen TPS, joka ei osoittanut minkään valtakunnan taisteluilmettä hämeenlinnalaisvieraitaan vastaan.

HPK:n suoritus ei ollut lähelläkään täydellisyyttä, mutta voitto tuli silti helpohkosti. Se kertonee pelistä kaiken oleellisen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo