Turussa vauhtia ja vaarallisia tilanteita – TPS tarjosi ennätysyleisölle makeaa mahan täydeltä etenemällä mitalipeleihin

TPS aloitti ottelun hermostuneesti, mutta vahvan toisen erän myötä se nousi johtoon ja lopulta voittoon saakka.
Kuva © Tiia Mahkonen
TPS etenee viime kevään tapaan mitalipeleihin, kun se kaatoi ratkaisevassa ottelussa HIFK:n lukemin 3–1. Kotijoukkueen voittoa oli todistamassa kauden ennätysyleisö.

Monenlaisia tapahtumia tarjonneen TPS:n ja HIFK:n välisen puolivälieräsarjan lopputahdit lyötiin 8135 katsojan edessä Turussa. Vahvasti otteluun lähtenyt HIFK joutui lopulta taipumaan vauhdikkaassa ja kuumassa kamppailussa TPS:lle lukemin 3–1.

– Tämä ei ole ollut helppo kevät. Pettymys on kova, mutta silti päälimmäisenä on se kiitollisuus, että on saanut olla tällaisessa mukana, HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen kommentoi suoriltaan ottelun jälkeen C Moren haastattelussa.

– Ei me pidetty tätä puolivälieräsarjaa sellaisena tavoitteena, mitä haettiin. Vähän oli meiltä epätasaista suorittamista, Peltonen päättää.

Viimeisen maalin tyhjään nuottaan iskenyt Markus Nurmi oli ottelun jälkeen luonnollisestikin iloisella tuulella ja hyökkääjä kiitteli yleisöä.

– Se fiilis on ihan mahtava, kun voitetaan ottelu ja yleisö nousee seisomaan. Koko elämän on tuollaisia hetkiä odottanut. Ensimmäinen erä oli vähän hermostunutta, mutta sen jälkeen parannettiin selkeästi. Kyllä siinä syttyy pelaamaan, kun eilenkin sai Helsingissä kaljaa päälle, Nurmi naurahtaa.

Helsinkiläisten erä

Helsinkiläiset saivat vauhdikkaan alun, mutta Andrei Karejev nollasi sekä HIFK:n ylivoiman että Olli Palolan läpiajon. HIFK tuli valmiimpana kaukaloon, kun kaksinkamppailut kääntyivät helsinkiläisten nimiin ja keskialue ylittyi helposti.

Edellisessä ottelussa HIFK iski kaikki maalit aloitusvoittojen jälkeen. Tälläkin kertaa Alex Broadhurst aloitti taaksepäin suoraan Yohann Auvitulle, joka laukoi illan avausmaalin erän puolivälissä.

TPS:n kahdesta ylivoimasta huolimatta erä eteni HIFK-merkkisesti. Tasaviisikoin TPS:n pelaaminen vaikutti ajoittain hermostuneelta avaussyöttöjen jäädessä suoraan vastustajan jalkoihin ja hyökkäysten pysähtyessä keskialueelle.

Kaksi ulosajoa ja 58 rangaistusminuuttia

Aktiivisesti toisen erän aloittanut TPS sai palkinnon, kun Juhani Jasu otti kiekon haltuunsa hyökkäyssinisellä ja paineli maalintekoon. Tunteet lämpenivät ottelussa etenkin Johan Motinin taklatessa Topias Haapasta päähän ulosajon arvoisesti.

TPS pilasi pitkän ylivoimamahdollisuutensa, kun Jonne Tammela taklasi itsensä niin ikään suihkun puolelle kaksi minuuttia myöhemmin. Haapanen ja Jere Innala palasivat kaukaloon, mutta HIFK:n Petteri Wirtanen putosi kokoonpanosta.

Kotijoukkue iski itsensä johtoon Aarne Intosen ylivoimamaalilla, ja toiselle erätauolle lähdettiin lukemissa 2–1. Erä oli sekava rangaistusten vuoksi, eikä kumpikaan joukkue saanut selkeästi kiekonhallintaa itselleen.

HIFK:n kesäloma alkoi Turusta

Kotijoukkue pääsi kolmannessa erässä selkeästi helpommin keskialueen yli kuin aiemmissa erissä. HIFK pystyi kuitenkin luomaan maalipaikkoja, mutta tehokkuus uupui. Toisaalta myös TPS-puolustus blokkasi ahkerasti ja Karejev otti isoja torjuntoja.

Tarkkailuasetelmista ei ollut puhettakaan, kun vauhtia ja maalipaikkoja oli runsaasti. Juuso Pärssinen ja Intonen olivat päästä hyökkäämään kahdella nollaa vastaan, mutta Teemu Tallberg polki karkulaiset kiinni ja esti laukaisuyrityksen.

HIFK:lle aukeni paikkoja kuin liukuhihnalta, kun puolustajat laukoivat kiekkoa maalille siniviivalta. Viimeinen ripaus kuitenkin puuttui, sillä kiekkoa ei saatu toistamiseen Karejevin selän taakse.

TPS vei ottelusarjan nimiinsä numeroin 4–3 ja ottelun lukemin 3–1, kun Nurmi iski kiekon vielä tyhjään nuottaan neljä sekuntia ennen ottelun loppua. TPS kohtaa seuraavaksi voittajan Ilves–Kärpät -ottelusarjasta.