Turussa lämmettiin hitaasti ja nollattiin vieraat

Vanhanaikaisen seurauksena kädet nousivat kohti kattoa.
Kuva © Tiia Mahkonen
TPS pimensi HIFK:n tähdet, ja muuri nimeltä Andrei Karejev hoiti loput. Ensimmäinen kiinnitys tuli numeroin 2-0.

Turussa aloitettiin varovasti, ja varsinkin kotijoukkue vältti virheitä. Tämä antoi hallinnan vieraille, joka oli myös nälkäisempi menemään maalille. HIFK:lla oli paremmat paikat, mutta maalin teki vanhanaikaisella TPS:n Tyler Steenbergen.

Maalin jälkeen pelirohkeutta esitti myös kotijoukkueen Topias Haapanen ilmaveiviyrityksellään. Jossittelu on turhaa, mutta tässä olisi voinut olla jo ottelun ratkaisu.

HIFK sai vielä erän loppuun ylivoiman, mutta kotijoukkueen alivoima pelasi mallikkaasti. Vieraiden Jere Innala oli erän näkyvin pelaaja.

HIFK tuli toiseen erään paremmalla jalalla ja jatkoi kiekon hallintaa. Andrei Karejev oli kotijoukkueen maalinsuulla varma, ja sitten taas TPS iski. Asialla oli kaksikko Markus Nurmi ja Juuso Pärssinen ja valotaululla 2−0.

Toisen maalin jälkeen TPS:n hyökkäyspeli vapautui, ja joukkue oli lähempänä lisämaalia. Tunnetta tuli myös paljon lisää ja se lupasi hyvää päätöserään. TPS sai vielä kahden miehen ylivoimankin, mutta ei saanut hyödynnettyä sitä.

HIFK ei saanut kolmanteen erään sitä pelinhallintaa, joka sillä oli ollut kahden edellisen erän alussa. TPS puolusti nöyrästi, voitti kaksinkamppailut ja näin riisui HIFK:n hyökkäyspelin aseista.

Ville Peltonen oli saanut koronatartunnan, ja lopulta pääkäskijätön HIFK menetti uskonsa voittoon. Enempää maaleja ei nähty, ja turkulaiset saivat selostajaa lainaten "hunajaisen sunnuntain."