Turun illassa heiluivat nyrkit ja maaliverkot – HIFK voittoon sarjakärjestä

Hatarasti kiekolla pelannut TPS jäi HIFK:n jalkoihin.
Kuva © Tiia Mahkonen
Illan ainoa ottelu oli vaiherikas, kuumien tunteiden sävyttämä kohtaaminen. HIFK oli parempi kaikilla osa-alueilla, eikä kotijoukkue TPS pystynyt vastaamaan helsinkiläisten vahvoihin otteisiin.

Turun Palloseura isännöi Helsingin IFK:ta illan ainoassa ottelussa. Turun illassa heilui niin maaliverkot kuin nyrkitkin. Maaleja nähtiin seitsemän, rangaistuksia jaettiin kaikkiaan 131 minuutin edestä.

Vierasjoukkue HIFK sai ottelun hallinnan ensiminuuteilla ja onnistui tukkimaan TPS:n avauspelaamista erinomaisesti. Helsinkiläisten vahva alku palkittiin ajassa 4.53, kun Olli Palola ohjasi Otto Paajasen viivasta maalille heittämän kiekon ohi Andrei Karejevin. Toiseksi syöttäjäksi kirjattiin kiekon viivaan toimittanut Jordan Schmaltz. Kiekollisena haparoinut TPS pääsi vielä ensimmäisen erän aikana peliin kiinni, mutta lisämaaleja ei ensimmäisessä erässä nähty.

Kotijoukkue tuli toiseen erään selvästi intensiivisemmin ja oli kiekollisesti parempi kuin avauserässä. HIFK kuitenkin jatkoi vahvoja otteitaan ja onnistui siirtymään toisen erän alussa 2–0 johtoon. Tobias Winberg toimitti kiekkoa viivasta ja Teemu Tallberg sai mailansa väliin maalinedustalla. Kiekko osui kuitenkin tolppaan. Irtokiekkoon ehti ensimmäisenä Sebastian Dyk, joka onnistui lyömään kiekon maaliin.

Maali aloitti vaiheikkaan tapahtumasarjan. Pian maalin jälkeen HIFK:n Micke-Max Åsten taklasi TPS:n Emil Viroa ottelurangaistuksen arvoisesti. Ikävän näköinen tilanne sai Viron pakkiparin Ruben Rafkinin lähtemään kostoretkelle. Rafkin ja Åsten kamppailivat nyrkein, minkä seurauksena loukkaantunut Viro mukaan lukien pukukoppiin poistui kolme pelaajaa. Åstenille tuomittiin 5+20 minuuttia sekä laitataklauksesta, että väkivaltaisuudesta. Rafkinille tuomittiin 2 minuuttia sekä 5+20 minuuttia väkivaltaisuudesta.

Rafkinin jäähyn jälkeen TPS pääsi kolmeksi minuutiksi ylivoimalle, mutta ylivoimamaalia ei nähty. HIFK:n kultakypärä Eetu Koivistoinen pääsi yrittämään alivoimamaalia rangaistuslaukauksella, mutta Karejev veti pidemmän korren. Seuraavasta tilanteesta HIFK kuitenkin onnistui alivoimamaalinteossa, maalintekijänä Paajanen. Karejev torjui Rony Ahosen laukauksen ja Paajanen löi paluukiekon maaliin.

TPS vastasi maaliin nopeasti, kun Jonne Tammela iski kotijoukkueen avausosuman maalin edustalta. Tammela kamppaili kiekosta maalin takana, Juhani Jasu pääsi lyömään kiekkoa maalin kulmalla ja Tammela seurasi tilanteen hyvin ja löi irtokiekon maalinedustalta ohi Niilo Halosen. Syöttöpisteille pääsivät kapteeni-Jasun lisäksi Johan Ivarsson. Fyysisyyden ja kuumentuneiden tunteiden siivittämässä erässä nähtiin lisää nyrkin heilutusta, kun Samuli Vainionpää ja Otto Karvinen ottivat toisistaan mittaa.

HIFK siirtyi erän lopulla jo 4–1-johtoon. TPS ei onnistunut avauksessaan ja HIFK sai nopeilla syötöillä tilanteen kääntymään kohti TPS maalia. Paajanen syötti Palolalle, joka pelasi itsensä vapaaksi Roni Hirvosen kanssa seinäsyötöillä niin, että Palola sai iskeä illan toisen osumansa tyhjään nuottaan.

TPS vaihtoi toisella erätauolla Eetu Anttilan maalin suulle. HIFK kuitenkin jatkoi vahvaa iltaansa ja teki kolmannessakin erässä maalin ensimmäisen viiden minuutin aikana. Koivistoinen kiersi maalin ja osui pienestä raosta Anttilan ja tolpan välistä. Syöttöpisteet merkittiin Johan Motinille ja Tobias Winbergille.

TPS sai vielä pienen toivon kipinän Tammelan illan toisesta maalista. Jimi Suomi malttoi mielensä laukaisupaikassa ja hänen syöttönsä tavoitti Mitch Hultsin maalin kulmalta. Tammela pääsi Hultsin lavasta maalin edustalle pomppineeseen kiekkoon ja löi sen ilmasta tyhjään maaliin. Enempiä maalipaikkoja ei kuitenkaan nähty ja vierasjoukkue vei täyden pistepotin.

HIFK:n kolmas perättäinen voitto nosti joukkueen sarjataulukossa kolmannelle sijalle. TPS säilytti tappiosta huolimatta paikkansa kärjessä. Molemmat joukkueet pelaavat seuraavan kerran lauantaina.