TPS kukisti HIFK:n tahtojen taistossa

Tunteet kuumenivat Turun perjantai-illassa.
Kuva © Tiia Mahkonen
Kaksi kovan paineen alla operoivaa joukkuetta tarjosivat parastaan pudotuspelityylisessä kamppailussa. Jatkoajan jälkeen voiton vei TPS.

Turussa nähtiin perjantai-illan huumassa erinomainen jääkiekko-ottelu. Kova intensiteetti, fyysisyys ja tarkkuus kuvasivat ensimmäisen erän tapahtumia. Maaleja ei nähty, mutta peli oli luonteeltaan kuin suoraa jatkumoa joukkueiden viime kevään seitsemään otteluun venyneeseen pudotuspelisarjaan. Myös ottelun tuomarit olivat pelin hengessä hienosti mukana.

Toisessa erässä Roni Hirvonen kamppasi typerästi itsensä jäähylle. Lauri Korpikoski rankaisi seuranneella ylivoimalla nousemalla maalin kulmalta keskelle, ja syntyneen kaaoksen päätteeksi kiekko löysi tiensä yhdeksän miehen ruuhkan keskeltä Korpikosken lapaan ja siitä maaliin.

Tilanteesta tuomittiin myös rangaistukset nujakan seurauksena molemmille joukkueille, ja peli jatkui neljällä neljää vastaan. Maalista momentumin saanut TPS onnistui sahaamaan HIFK-nelikon hajalle, ja vapaaksi jäänyt Michael Dal Colle iski 2–0.

Peli vaikutti jo kääntyvän kotijoukkueelle, kunnes hyvin nuorten MM-kisoissa esiintynyt Otto Salin sai tilaa hyökkäyssinisen alla ja laukoi täydellisen vedon takayläkulmaan. Ilari Melart syötti maalin vahvan nousunsa päätteeksi.

TPS sai ylivoimamahdollisuuden vielä erän loppuun, mutta Iiro Pakarinen ja Juha Jääskä painostivat alivoimalla turkulaiset virheisiin, ja Jääskä myös tasoitti pelin pukukoppimaalilla 2–2:een.

Kolmannessa erässä peli jatkui vauhdikkaana ja ehkäpä pelin kova vaatimustaso ja väsymys alkoivat näkyä useina hyvinä paikkoina molemmille. Maalivahdit pitivät kuitenkin numerot tasoissa.

Näin päädyttiin jatkoajalle. Mikael Pyyhtiä ja Aarne Intonen pääsivät kaksin yhtä vastaan ja hyödynsivät tilanteen tyylikkäästi. Intonen laukoi suoraan Pyyhtiän syötöstä voiton kotijoukkueelle.