Venäläiset muurit pitivät joukkueitaan pystyssä Turussa − TPS vei pisteet

Jonne Tammelan oiva pelivire palkittiin ottelun avausmaalilla.
Kuva © Tiia Mahkonen
TPS ja Ässät pelasivat vähämaalisen ottelun, jossa turkulaiset vetivät pidemmän korren lukemin 2−1.

Turun Gatorade Centerissä nähtiin länsirannikon joukkueiden kohtaaminen, kun Ässät saapui Porista TPS:n vieraaksi. Ottelu alkoi TPS:n vahvalla otteella. Kotijoukkue onnistui luomaan maalipaikkoja ja pysyi hyvin kiekossa. Viimeistely ei kuitenkaan ollut terävimmillään. Malliesimerkki tästä oli Elmeri Erosen maalin kulmalle löytäneestä loistavasta syötöstä seurannut Aarne Intosen osuma tyhjän maalin tolppaan.

Eemil Viron jäähy erän seitsemännellä minuutilla antoi Ässille paikan ottaa johtoasema. Pakkopelin käyntiin saaminen vei ison osan ylivoima-ajasta, mutta porilaiset saivat lopun pyörityksen päätteeksi aikaan erinomaisen maalipaikan. TPS-maalivahti Andrei Karejev pääsi kuitenkin hyvällä sivuttaisliikkeellä Derek Barachin laukauksen eteen ja ottelu säilyi tasalukemissa.

TPS sai alivoiman selvitettyään jälleen nopeasti hallinnan, mutta maaleja ei syntynyt. Ässät löysi rytmiä hyökkäyspeliin erän viimeisillä minuuteilla ja rakensi muutaman maalipaikan. Erätauolle lähdettiin kuitenkin maalittomassa tasatilanteessa. Näin ollen erän mielenkiintoisimmaksi tapahtumaksi jäi melko harvinainen varustehajoaminen – Ässien Valtteri Karnarannan toisesta luistimesta irtosi terä.

Maalinteko alkoi toisen erän alussa, kun Jonne Tammela pysäytti pelikellon kahden minuutin pelaamisen jälkeen. Ässät riisti kiekon omalla alueella, mutta TPS onnistui hankkimaan pelivälineen takaisin. Tammela pääsi tilanteessa ilman vartiointia maalin edustalle ja löi Intosen syötöstä kiekon maaliin. Aikaa ehti kulua vain toinen kaksi minuuttia, kun TPS onnistui uudelleen – jälleen maalinedustalta. Jaedon Descheneau ohjasi Mitch Hultsin syötöstä Liiga-uransa ensimmäisen maalin.

TPS pääsi ensimmäiselle ylivoimalle Aleksi Heimosalmen rikkeen johdosta, mutta ei saanut kuviota kuntoon. Kotijoukkueen toinen ylivoima tuli pitkään päästä päähän soljuneen pelin jälkeen. Ylivoima sujui turkulaisten kannalta surullisesti, sillä Ässät onnistui alivoimamaalinteossa. Niklas Appelgren pääsi läpiajoon ja laukoi harhautuksen jälkeen rystyltä ylärimaan, josta kiekko pomppi maalin kulmalle. TPS:n Descheneau oli puolustamassa tilannetta ensimmäisenä, mutta huitoi ohi kiekosta. Takaa luisteli Ässien Eemil Erholtz, joka löi kiekon maaliin. Descheneau hermostui tilanteesta ja iski mailansa hajalle jäähyn arvoisesti. Niinpä TPS menetti tilanteessa myös loput ylivoimastansa. Toiselle erätauolle siirryttiin tilanteessa 2–1.

TPS:n Mikael Pyyhtiä tuomittiin jäähylle päätöserän alussa. Seuraavan tilaisuuden Ässät sai Johan Ivarssonin istuutuessa jäähyaitioon. Vieraat eivät onnistuneet hyödyntämään ylivoimiansa. Ottelu eteni tasaisissa merkeissä. Maalipaikkoja nähtiin molemmissa päissä. TPS:n avausmaalin iskenyt Tammela oli erityisen hyvällä pelipäällä ja oli iskeä ottelun lopussa toisen maalin, mutta Ässien venäläisvahti Konstantin Volkov oli viimeisenä muurina estämässä yrityksen. Molemmissa päissä nähdyistä maalipaikoista huolimatta lisämaaleja ei nähty vaan kumpikin ottelussa torjunut venäläismaalivahti pelasi loistavan illan.

TPS osoitti merkkejä synkän jakson selättämisestä ja sai tärkeät kolme sarjapistettä. Ässät sen sijaan jatkaa nyt jo seitsemän ottelun tappioputkessa.