TPS:llä vaikea kauden aloitus – Ässille voitokas viikonloppu

LIIGA / Raportti
Turkuhallin kauden ensimmäisen Liiga-maalin teki porilaisjoukkue.
Kuva © Saimi Airaksinen
Ässät vei pisteet Turkuhallista, vaikka TPS pyöritti peliä. Turkulaisten kone käynnistyi ottelun puolivälin jälkeen, mutta viimeistely vaatii vielä työtä.
Lähtökohdat 

TPS aloitti kauden vasta lauantaina, kun taas Ässillä oli alla voitokas paikallispeli Lukkoa vastaan. TPS on ollut viimeiset viikot myrskyn silmässä, kun Jonne Virtasen irtisanominen on hallinnut mediatilaa. Viime kauteen verrattuna joukkueesta on myös lähtenyt maalintekovoimaa. Joe Piskula ei päässyt kentälle alaraajavamman vuoksi.

Maalivahtipelaaminen 

Rasmus Tirrosen työ maalilla oli perushyvää kaudenaluspeliä. Kolmannessa erässä Tirronen oli syöttää namupassin Ässille, mutta tilanne kuivui nopeasti. Ässien maaleille Tirronen ei voinut mitään.

Puolustuspelaaminen 

Ottelun ensimmäisessä erässä kummankaan joukkueen pakisto ei häikäissyt. Ässien ensimmäinen maali lähti liikkeelle, kun Jani Forsström menetti kiekon kulmassa ja yhden syötön jälkeen naapuri pääsi tuulettamaan maalia.

Toisessa erässä avoimet ovet jatkuivat. Oli lähinnä Ässien hyökkäyksen heikkoutta, että maaleja ei syntynyt porilaisille enempää. TPS sai ottelun haltuun toisen erän loppupuolella ja pakistolla ei juurikaan sen jälkeen ollut töitä. Toisen erän puolen välin jälkeen peli oli käytännössä Ässien päädyssä.

Hyökkäyspelaaminen 

Ensimmäisessä erässä turkulaisilla oli muutama vaarallinen paikka, mutta todellinen maalinteon mahdollisuus oli lähinnä Lauri Korpikoskella erän alussa. Muut tilanteet olivat yksittäisiä, ja Ässien maalivahti ei joutunut tiukkaan paineeseen.

TPS sai koneensa käyntiin toisen erän puolessavälissä. Mm. Santeri Lukka pääsi ampumaan aloituspisteiden välistä, mutta veto oli helppo torjua. Myöhemmin Zach Budish olisi tehnyt maalin, ellei maila olisi katkennut.

Kolmannessa erässä Anton Holm pääsi vetämään sydämensä kyllyydestä rannelaukauksen erän toisella minuutilla aloituspisteeltä Korpikosken ja Ilari Filppulan syöttöjen jälkeen ylivoimatilanteessa. Tilanne tarkistettiin videolta, mutta maali oli selvä.

Lähtökohdat 

Ässien kausi alkoi voitokkaasti paikallisottelussa Lukkoa vastaan. Voittamalla TPS:n joukkue ottaa Liigan kärkipaikan. Voitto-ottelusta huolimatta rotaatiota oli muutettu ja viisi pelaajaa oli vaihdettu kokoonpanosta edelliseen otteluun nähden. Valmennuksella on siinä mielessä positiivinen tilanne, että nyt on varaa valita pelaajista.

Maalivahtipelaaminen 

TPS painosti toisen erän puolen välin jälkeen voimakkaasti. Kolmannessa erässä kiekko oli lähinnä Ässien päädyssä, mutta Sami Aittokallio ei joutunut sen suurempiin torjuntatöihin. Esitys oli silti varma.

Puolustuspelaaminen 

Ensimmäisessä erässä ovet olivat auki molempiin suuntiin. TPS:n hyökkäys oli sen verran tehotonta, että maaleja ei päästetty.

Ässien puolustus oli helisemässä toisen erän puolen välin jälkeen aina ottelun loppuun. TPS:n pyöritys oli tehotonta ja kovin vaarallisia tilanteita ei päässyt syntymään.

Hyökkäyspelaaminen 

Ässillä ei ollut montaa paikkaa ensimmäisessä erässä, mutta maali syntyi tyylillä: Ajassa 5.43 Aleksi Varttinen antoi TPS:n kiekonmenetyksen jälkeen rystysyötön kulmasta Mikko Salmion lapaan ja kiekko vauhdilla pesään.

Toisessa erässä tilanteita oli edelleen vähän, mutta porilaiset hyödynsivät harvat paikat.

Ajassa 32.42 Edwin Hedbergin kynä kävi maalin edessä. Mies pääsi vapaasti ohittamaan sivuttaisuuntaisesti TPS-vahdin, kiekko rystylle ja kiekko Rasmus Tirrosen yli.

3–1-maali tehtiin tyhjiin kolmannen erän lopussa. Aleksi Rekosen maali syntyi ajassa 57.17.

Erikoista 

TPS:n alkushow oli vieläkin parempi kuin edellisenä vuonna. Jostain syystä Turkuhallin jää on hyvin keltainen. Ottelua oli markkinoitu kaupungin kaduilla ja sosiaalisessa mediassa voimakkaasti. Yleisömäärä jäi kuitenkin lukemaan 6253, joka tietää markkinointiväelle haastavaa syksyä – toisaalta vastustaja Ässät ei välttämättä ole kaikista sytyttävin joukkue Turussa. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo