TPS syvensi Ässien tuskaa Markus Nurmen johdolla − Ässien kolmannen erän jäähyily ratkaisi ottelun

LIIGA / Raportti
Markus Nurmi oli illan TPS-sankari.
Kuva © Tiia Mahkonen
TPS pelasi torstaina tyypillisen kotiottelun. Vaarallisilla maalipaikoilla ei herkuteltu, mutta laadukas puolustuspelaaminen takasi jälleen voiton Palloseuralle.

TPS:n ja Ässien välisestä ottelusta tuli varsin yksipuolinen kotijoukkueen näytös. TPS:n pelinopeus ja rutiini olivat selvästi vieraita korkeammalla tasolla. Silmiinpistävää ottelussa oli se, että miten paljon Ässät oli jalkanopeudessa kotijoukkuetta jäljessä.

Illan ehdoton suurin sankari oli TPS-hyökkääjä Markus Nurmi, joka iski ottelussa komeat tehot 3+1=4. Hattutemppu oli hyökkääjän Liiga-uran toinen.

− Ei se joka päivä osu, varsinkin alkukaudella on ollut aika vaikeitakin jaksoja. Hyvä, että tänään osui. On treenattu ja keskitytty mitä siellä tekee oikein ja mitä väärin, pieniä asioita oikeastaan ja sitä kautta koko ketjun peli on mennyt eteenpäin, Nurmi totesi CMoren haastattelussa.

Palloseura tuli ottelun alkuun selkeästi vieraita aktiivisemmin. Ässät pelasi tiivistä keskialueen puolustuspeliä, mutta varsinkin oman alueen puolustuspelissä raamikkaat ässäpuolustajat olivat pulassa vikkelien TPS-pelaajien kanssa. Ensimmäisen erän avauspuoliskolla Ässät joutui ottamaan kaksi rangaistusta.

TPS sai hyvästä ylivoimapelaamisestaan palkinnon, kun Nurmi laukoi maalinedustalta ottelun avausmaalin. Osuma oli TPS-laiturille kauden kuudes. Avausmaalin jälkeen Ässät sai pelistä otetta, mutta erinomaisesti avauserässä torjunut Eetu Anttila esti porilaisten aikeet.

TPS lisäsi toisen erän alussa johtoaan, kun pitkän pyörityksen päätteeksi Jack Rodewald viimeisteli Aarne Intosen esityöstä 2−0-osuman. Ässien pelaaminen erän alussa oli niin kehnoa, että Ässä-käskijä Ari-Pekka Selin joutui ottamaan aikalisän ja herättelemään joukkuettaan.

Toisessa erässä nähtiin pelottava tilanne, kun kulmapelaamisen jälkitilanteesta TPS-puolustaja Elmeri Eronen sai Ässä-hyökkääjä Derek Barachin mailan kasvoihinsa. Eronen lähti välittömästi pukukoppiin tilanteen jälkeen, mutta jo hetken kuluttua puolustaja oli takaisin kaukalossa.

Ässät onnistui kyseisen rangaistuksen aikana iskemään alivoimamaalin, kun nälkäisesti läpi ottelun esiintynyt Lenni Killinen laukoi 2−1-kavennuksen.

Ottelun päätöserässä Nurmi lapioi jälleen maalinedustalta ylivoimaosuman. Ajassa 48.00 komean kuvion päätteeksi Pärssinen laukoi 4−1-lukemat.

Pärssisen osuman jälkeen kotijoukkueen luistelunopeus laski huomattavasti, ja tämän seurauksena Ässien Albin Eriksson iski 4−2-kavennuksen. Ottelun lopussa Nurmi viimeisteli 5−2-päätöslukemat.

TPS pelaa seuraavan kerran perjantaina, kun se matkustaa Tampereelle Tapparan vieraaksi. Ässät kohtaa lauantaina kotikaukalossaan HPK:n.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo