TPS vyöryi Ässiä vastaan voittoon päätöserän viidellä maalilla

TPS-kapteeni Lauri Korpikoski on alkanut osoittaa heräämisen merkkejä.
Turussa nähtiin torstai-iltana tarinamainen taistelu, jossa kotijoukkue jäi ensin 0–2-tappioasemaan, onnistui kolmannessa erässä pääsemään tasoihin ja mätti maaleja viimeiset kolme minuuttia. TPS voitti Ässät lopulta lukemin 5–2.
Lähtökohdat

Palloseura lähti otteluun allaan kaksi tappiota ja ilman ykkösmaalivahtiaan Rasmus Tirrosta, joka on toipumassa sairastuvalta näinä päivinä. Viime aikoina TPS on ollut hienoisessa nosteessa sen jälkeen, kun se marraskuun alussa vaihtoi päävalmentajaa.

Maalivahtipelaaminen

Kakkosmaalivahti Julius Pohjanoksa pelasi TPS-maalilla hyvän ja kurinalaisen ottelun. Sivuttaisliikkeissä hän vaikutti hieman hitaalta mutta pystyi ottamaan tarvittavat kopit eikä pahemmin pomputellut kiekkoja.

Puolustuspelaaminen

TPS:n puolustus oli parhaimmillaan ensimmäisessä erässä, jolloin peli oli muutenkin kotijoukkueen hallussa. TPS-puolustus ei aina pystynyt pitämään Ässien pelaajia poissa parhaita maalintekopaikoilta, vaan molemmat Ässien maaleista tehtiin aivan maalin edustalta. TPS pelasi peruskelvollisen puolustuspelin, jossa sattui kuitenkin paljon unohduksia.

Hyökkäyspelaaminen

TPS onnistui pitkästä aikaa hyökkäyspäässä poikkeuksellisen laajalla rintamalla. Viime viikkoina liekeissä ollut Lauri Pajuniemi ketjuineen oli joukkueensa parhaimmistoa myös Ässiä vastaan. Hän metsästi kaksi syöttöpistettä ja oli mukana alustamassa TPS:n voittomaalia.

Erityistä iloa TPS:n leirissä lienee herättänyt Lauri Korpikosken tasoitusmaali. Pitkässä pisteettömässä putkessa kärvistellyt kapteeni Korpikoski on nyt kahden ottelun maaliputkessa ja osoittaa näin heräämisen merkkejä.

Erikoistilanteet

TPS:n alivoimapelaaminen oli hetkittäin passiivista, ja Ässät pääsi pyörittämään peliä melko rauhassa. Ylivoimalla TPS oli sen sijaan alati vaarallinen ja tekikin yhden maalin, kun Ässät kärsi kahta päällekkäistä jäähyä.

Lähtökohdat

Ässät lähti otteluun runkosarjan 13. sijalta tavoitteenaan kiivetä loppukauden aikana vielä pudotuspeleihin. Ässien murheena on koko kauden ajan ollut maalinteon tökkiminen, mutta puolustuspelaaminen on sujunut pääsääntöisesti paremmin.

Kaksi ensimmäistä erää Sami Aittokallio oli maalillaan kuin muuri. Esimerkiksi toisen erän päätteeksi hän torjui Hannu Kurun läpiajon. Kolmannessa erässä hän jäi Ässien puolustuksen takana liian yksin.

Kolmannen erän alussa Ässien viisikkopuolustus löystyi niin, että TPS pääsi Ässien päätyyn tilanteita rakentamaan jatkuvasti. Tuloksena oli Anton Holmin kavennusmaali, Ässien jäähysuma ja Lauri Korpikosken tasoitusmaali. Kaiken kaikkiaan Ässien puolustuspelaamisessa oli valtavia reikiä, ja TPS:llä oli mahdollisuutensa lisämaaleihinkin.

Ässät-hyökkäyksen parhaimmistoa oli kultakypärä Tylor Spink, joka iski ottelun avausmaalin ja tuntui erityisesti pelin alkupuoliskolla olevan ajatuksen verran TPS-miehistöä edellä. Ässät pääsi hyödyntämään TPS-puolustuksen lipsahduksia ja ajamaan maalintekopaikoille, mutta huono viimeistely ja Pohjanoksan torjunnat estivät lisämaalien synnyn.

Ässien ylivoimapelaaminen on kohdallaan erityisesti toisessa erässä, jossa se onnistuikin maalinteossa viiden minuutin ylivoimansa aikana. Alivoimalla Ässät oli heikompi ja sössi itse itsensä 3–5-alivoimatilanteeseen, jolloin TPS pääsi tasoittamaan.

Erikoista

Ennen ottelun alkua TPS oli tällä kaudella tehnyt kaksi maalia Ässiä vastaan. Molemmat maalit oli tehnyt Anton Holm, joka teki myös TPS:n ensimmäisen maalin Ässiä vastaan tässä torstai-illan ottelussa.

Ottelun ratkaisu

Kolmannen erän alussa TPS oli jo 0–2-tappioasemassa, mutta onnistui päätöserässä tekemään viisi maalia. Voittomaalin iski Topi Nättinen kolmisen minuuttia ennen loppusummeria, jolloin Ässien pakka hajosi lopullisesti.