TPS viikon kolmanteen voittoon Markus Nurmen maaleilla

TPS juhli voittoa lauantaina Turussa.
Turun Palloseura otti neljännen voittonsa Liigassa putkeen, kun Porin Ässät kaatui lauantai-illan näytelmässä lukemin 4–1. Ottelua oli Turussa seuraamassa 2882 katsojaa.

Turun Palloseura otti viikon kolmannesta ottelusta kolmannen kerran täyden pistepotin, kun Porin Ässät kaatui kotijäällä selkein lukemin 4–1. TPS:n maaleista vastasi kahdesti Markus Nurmi, kauden ensimmäisellään Juhani Jasu ja loppulukemat tyhjiin iskenyt kapteeni Lauri Korpikoski. TPS-maalilla 18 kertaa torjuneen Ukko-Pekka Luukkosen nollan pilasi Ässiltä Kasper Kotkansalo.

Liiga-historiaa ensi sekunneilla

Ottelu sai kotijoukkueen toimesta räväkän alun, kun neljän sekunnin pelin jälkeen Nurmi vei illan ensimmäisellään kotijoukkueen johtoon. Nurmen iskemä maali oli Liiga-historian nopein täysosuma.

Heti ottelun toisessa vaihdossa TPS jatkoi hyvällä otteella, kun Nurmi petasi ja Jasu iski rystyltä kauden ensimmäisen maalinsa ohi Liigassa debytoineen Rasmus Korhosen. Tämä riitti Korhoselle ja maalilla loppupelin torjui Rasmus Tirronen.

Avauserä oli TPS-merkkinen. Kultakypärä Josh Kestnerillä oli loistava paikka kuudennella minuutilla viedä kotijoukkue jo ratkaisevan tuntuiseen 3–0-johtoon, mutta Tirronen venyi yhdysvaltalaisen laukauksen tielle.

Ässät nousi ottelussa maalin päähän ajassa 12.00, kun kotijoukkueen heikon puolustamisen seurauksena puolustaja Kotkansalo sai kiekon viivaan ja laukoi terävästi yläkulmaan kiekon ohi Luukkosen.

Kotiyleisölle tarjottiin avauserän lopulla ylimääräisiä jännityshetkiä, kun vahvasti kohti maalia ajanut Kestner törmäsi voimalla maalia päin ja jäi jäähän potemaan kipua. Pienen irvistelyn jälkeen tähtihyökkääjä nousi jäistä ylös ja luisteli oman jaloin vaihtoaitioon hoidettavaksi. Hyökkääjä palasi vielä ensimmäisessä erässä jäälle.

Jäähyrikas ja sekava toinen erä

Toinen erä oli Turussa todella sekava eikä tilannetta helpottanut se, että erässä jaettiin useampi kahden minuutin rangaistus.

Erän paras maalintekopaikka siunaantui entiselle TPS-hyökkääjä Jasper Lindstenille, joka pääsi vetämään rangaistuslaukausta erän seitsemännellä minuutilla, mutta Luukkonen kotijoukkueen maalilla torjui kesyn yrityksen.

TPS:n parhaat maalintekopaikat toisessa erässä tuli Ruslan Ishakoville ja Korpikoskelle. Venäläissentteri karkasi ylivoimahyökkäykseen Austin Ortegan kanssa, mutta Ishakovin terävä laukaus päätyi suoraan Tirrosen hanskaan. Korpikosken paikka siunaantui vahvasta ajosta maalille, mutta Tirronen selvitti ongelmitta tämänkin.

Kenttämestarin erikoinen ratkaisi voiton TPS:lle

Palloseuralla oli loistava paikka kolmannella minuutilla käytännössä ratkaista peli, kun suorassa hyökkäyksessä Kestner tarjoili parhaaseen sektoriin kapteeni Korpikoskelle paikan, mutta TPS-kasvatti laukoi kiekon selvästi yli maalin.

Erän puolivälin jälkeen TPS alkoi jälleen menetellä kiekkoja aroissa paikoissa ja Ässille tarjoutui useampi puolittainen paikka tasoituksen tekoon, mutta tätä ei nähty.

Vastikään TPS:n kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen tehnyt Aleksi Anttalainen sai poikittaisesta mailasta jäähyn. Ässät pääsi ylivoimalle toista kertaa kolmannessa erässä, mutta tasoitusmaalia joukkue ei onnistunut tekemään.

Sen sijaan kotijoukkue onnistui erittäin kummallisessa alivoimamaalissa. Puolustaja Ville Lajusen purku kimposi päätylaudasta Tirrosen maalin eteen ja Nurmi pääsi puttaamaan parin kimmokkeen kautta pelivälineen Ässien maaliin.

Loppulukemat tyhjiin 61 sekuntia ennen päätössummeria iski Korpikoski.

TPS kiinni suoraan pudotuspelipaikkaan

TPS nousi voitollaan 31 pisteeseen ja sarjataulukossa sijalle viisi ennen lauantain kierroksen päättymistä. Turkulaiset ovat keränneet pisteitä yhdeksästä peräkkäisestä ottelusta.

Ässille lauantain tappio oli kolmas putkeen ja viides kuuteen viimeiseen peliin. Porilaiset ovat 20 pelatun ottelun jälkeen 24 pisteessä ja Liigan sijalla kymmenen.

Joukkueet jatkavat pelejään ensi viikolla. TPS pelaa torstaina kotiottelun Mikkelin Jukureita vastaan ja Ässät kohtaa keskiviikkona kotijäällään KooKoon.