TPS teurasti kurittoman patalauman – Palloseuralla kuusi eri maalintekijää

Ranskalainen Anthony Rech oli pelipäällä perjantaina.
TPS:n ja Ässien välinen Liiga-ottelu ratkesi jo ottelun avauserässä. Ässien heikko maalivahtipeli yhdistettynä karmaisevaan puolustamiseen tekivät porilaisten tehtävästä mahdottoman.

100-vuotisjuhlakauttaan pelaava TPS oli tyly isäntä, kun se kaatoi Porin Ässät kauden ensimmäisessä kotiottelussaan maalein 7–2. Ottelua oli saapunut seuraamaan 7212 katsojaa.

TPS jatkoi kotiyleisönsä edessä siitä, mihin se viime kaudella jäi. Joukkue esitti tiivistä puolustuspeliä, ja myös maalipaikoissa mustapaidat olivat todella tehokkaita. Onnistumisia tuli laajalla rintamalla, mistä varmasti TPS-käskijä Jussi Ahokas oli tyytyväinen.

Isäntien yksi onnistujista oli ranskalaishyökkääjä Anthony Rech, joka iski ottelussa kaksi osumaa.

Äänekäs kotiyleisö kannusti myös urheasti Palloseuraa. Ottelun toisessa erässä katsomoa lähti kiertämään viime keväältä tuttu aalto.

Ässien perjantai-ilta oli mollivoittoinen. Joukkueen maalivahti- ja puolustuspelaaminen lahjoittivat usean maalin, ja tehoton viimeistely turhautti selvästi kenttäpelaajia. Ässät on päästänyt nyt kahdessa ottelussa kymmenen maalia.

Isoin odotuksiin Poriin saapunut Jesse Joensuu oli TPS-ottelussa vaisulla pelipäällä. Raamikas taistelija ohjasi äänellään kaukalossa erinomaisesti, mutta pelillisesti Joensuu teki paljon helppoja virheitä. Ottelun edetessä tuomari sai kuulla myös kunniansa useaan kertaan.

TPS pelaa vahvuuksillaan, Ässät imuroi ja hölmöilee

TPS tuli ottelun ensimmäisiin vaihtoihin todella nälkäisesti, ja lopulta Jonne Tammela laukoi hieman helpohkosti ottelun avausmaalin. Avausosuman jälkeen Ässät sai hiljalleen pelistä kiinni, ja TPS joutui ottamaan vastaan tiiviillä, mutta toimivalla viisikolla.

Viime kaudella patapaitojen tehohyökkääjä Derech Barach teki karmean virheen oman siniviivan päällä, ja jatkotilanteesta Lukosta TPS-paitaan siirtynyt Arttu Ilomäki tyylitteli isäntien toisen osuman.

Ajassa 16.52 kapteeni Juhani Jasu ampui 3–0-osuman. Maalin jälkeen Ässien valmennus teki liikkeen, ja heikosti torjuneen Niklas Rubinin tilalle luisteli Rasmus Korhonen.

Ässien pukukopissa keskusteltiin varmasti tiukkaan sävyyn heikosta avauserästä, mutta toiseen erään luisteli jo valmiiksi alistunut vierasjoukkue. Ranskalaishyökkääjä Rech iski erän alkuun isäntien neljännen osuman. Maalia edelsi jälleen patalauman luvattoman heikko puolustuspeli.

Maalin jälkeen TPS nosti selvästi jalkaa kaasulta. Ässät sortui turhautuessaan hölmöihin jäähyihin, ja lopulta upean kuvion päätteeksi slovakkihärkä Pavol Skalický runnoi 5–0-lukemat. Erän lopussa isäntien Rech iski maalinedustalta Palloseuran kuudennen osuman.

Päätöserässä puolustaja Antti Tuomisto iski Liiga-uransa avausmaalin. Ässien kuparisen rikkoi Eemil Erholtz, joka iski ajassa 54.40 Ässien kauden ensimmäisen maalin. Ässä-puolustaja Roni Sevänen iski ottelun lopussa 7–2-päätöslukemat.

TPS matkustaa lauantaina Lukon vieraaksi. Ässät isännöi lauantaina kauden ensimmäisessä kotipelissään JYPiä.