Ässien voittokulku jatkuu – TPS:n yksi hyvä erä ei riittänyt menestykseen

Jarno Kärki onnistu tänään rangaistuslaukauksessa.
Kuva © Teemu Grönroos
Ässät oli jälleen vahvempi joukkue TPS:ää vastaan, ja pisteet matkasivat porilaisten mukaan rangaistuslaukausten jälkeen lukemin 2–3.

Ässät onnistuivat kääntämään ottelun Turussa tappioasemasta omiin nimiinsä. Ottelun kahdessa ensimmäisessä erässä Konstantin Volkov piti vierailijoita pystyssä. Varsinkin toinen erä oli todella vahvaa TPS-hallintaa. Viimeiseen erään porilaiset ryhdistäytyivät ja varsinkin avauspelaaminen pelaaminen sekoitti turkulaisten pakan, ja Ässät jatkoivat voittoputkeaan viiteen otteluun. TPS:lle tappio oli seitsemäs perättäinen.

Ensimmäinen erä oli molemmilta joukkueilta tasaista pelaamista. Kotijoukkueen parhaat paikat tuli vasta yhden maalin tällä kaudella tehneelle Tyler Steenbergenille, joka pääsi kahteen kertaan yrittämään hyvältä paikalta. Ässien paras paikka tuli ylivoimalla Nick Moutreylle kiekon kimmotessa päädyn ja maalinkaton kautta suoraan Andrei Karejevin eteen. Tälläkin kertaa maali pysyi puhtaana ja erätauolle lähdettiin maalittomassa tasatilanteessa.

Koskinen nousi esiin turkulaisista

Toisen erään kotijoukkue löysi maalintekovaihteen. Ensimmäinen maali merkittiin Eetu Liukkaan nimiin. Mitch Hults onnistui ryöväämään kiekon Alexander Ruutulta Ässien siniviivalla ja syötti vapaana olevalle Liukkaalle, jonka laukaus upposi lähes nollakulmasta ohi Volkovin.

Seuraavasta maalista vastasi Aarne Intonen ylivoimalla. Jaedon Descheneaun syöttö löysi tiensä onnekkaasti Ässien puolustajan jalan kautta Intoselle, jolla oli helppo työ sijoittaa kiekko maaliin. Toinen erä oli kokonaisuudessaan TPS:n hallintaa, ja laukaukset menivätkin turkulaisille 30–11. Ässät ottivat toisessa erässä jäähyn väärästä vaihdosta, mutta toinen kerta jäi tuomareilta tyystin havaitsematta, kun viimeisellä minuutilla vierailijat pelasivat noin kymmenen sekuntia kuudella pelaajalla.

Toisesta erästä on myös nostettava esiin TPS:n nuori hyökkääjä Kasper Koskinen, joka energisellä liikkeellä aiheutti vaikeuksia vierailijoiden puolustukselle. Koskinen saikin aikaiseksi kolme maalipaikkaa, mutta liigauran avausmaali jäi vielä odotuttamaan itseään.

Yksi erityisen hyvä erä ei riittänyt TPS:lle kuin pisteeseen

Siinä missä toinen erä oli TPS:n hallintaa, laittoi Porin ylpeys kolmannessa jalkansa liikkeelle. Palkinto tuli reilun kolmen minuutin jälkeen, kun Shawn Lalonden laukaus kimposi Jami Virtasen kautta maaliin. Maali käytiin tarkastamassa vielä videolta, mutta kiekko vietiin keskustaan.

Erän puolessa välissä Ässät pääsi tasoittamaan pelin pyörityksen päätteeksi, kun Lalonde syötti siniviivalle Leevi Viitalalle, jonka kova laukaus upposi Karejevin selän taakse. Varsinaisella peliakalla ei enempää maaleja nähty ja ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta.

Jatkoajan pelaaminen oli molemmilta joukkueilta melko varovaista. Paras paikka tuli vierailijoiden Lalondelle, joka pääsi yrittämään maalin takaa kimmonneesta Kärjen laukauksesta. Ratkaisu haettiin kuitenkin venäläismaalivahtien kaksinkamppailuna rangaistuslaukauskilpailusta. Ässien Kärki ja Eemil Erholz onnistuivat, kun taas kotijoukkueelta ainoastaan Jonne Tammela sai kiekon ujutettua maaliin. Pisteet matkasivat Poriin molempien joukkueiden jatkaessa putkiaan.