Sportin periksiantamattomuus palkittiin vain yhdellä pisteellä

LIIGA / Raportti
Tomas Zaborsky lopetti jatkoajan alle minuutissa.
Kuva © Samppa Toivonen - https://www.samppas.net
Sportin erinomaiset otteet tuottivat Tapparalle suuria huolenaiheita, eikä Tappara-maalivahti Christian Heljanko voinut seistä päällään täyttä 60-minuuttista. Lopulta Sport joutui kärsimään jälleen jatkoaikatappion.
Lähtökohdat 

Sport onnistui edellisellä vierailullaan avaamaan maalihanansa paremmin kuin hyvin. Lisäksi kauden kaikissa kotiotteluissa kotkapaidat ovat olleet vastustajille erittäin kova pala purtavaksi, eikä Sport ole toistaiseksi jäänyt kotonaan ilman pistettä.

Maalivahtipelaaminen 

Mika Järvinen ei joutunut ottelussa kovaan tulitukseen, mutta ottelu oli Sport-veskarille toisella tavalla vaikeammasta päästä.

13 torjuntaa ja kolme päästettyä maalia eivät mairittele tilastoja, mutta kertovat enemmän pelin hallinnasta toisessa päässä.

Puolustuspelaaminen 

Sportin pakisto piti kirvesrinnat tasakentällisin hyvin kurissa ja auttoivat hyökkäyskolmikkoja pitämään painetta yllä.

Victor Westermarck merkkautti kauden neljännen täysosumansa ja varmisti yhden pisteen jäämisen Kuparisaareen.

Kotijoukkueen puolustaja Ville Saukolle taisto ei ollut ruusuilla tanssimista. Saukon rangaistuksen jälkeen Tappara vastasi avausmaalista, eikä avauspelaaminen sujunut toivotun mukaisesti.  

Hyökkäyspelaaminen 

Kotkapaitojen hyökkäys toimi jokaisella osa-alueella, paitsi viimeistelyssä, kahden ensimmäisen erän aikana. 

Monessa hyvässä tilanteessa Sport hakkasi päätään Tapparan maalivahdin muodostamaan muuriin.

Erikoistilanteet 

− Aloitimme vahvasti. Kun tulosta ei tullut, olimme yhtäkkiä väsyneitä ja pelasime itseltämme jalat alta. Tyytyväinen olen pelaajien suorituksiin, mutta jatkoaikavoittoa odotellessa, tiivisti Ari-Pekka Pajuluoma ottelun.

Kaikki Liigan otteluvideot löydät kootusti osoitteesta jatkoaika.com/otteluvideot/liiga
Lähtökohdat 

Koettuaan niukat tappiot KalPalle ja Lukolle, Tappara saapui Vaasaan tavoitteenaan karistaa huono alku jaloistaan ja palata takaisin voittokantaan.

Maalivahtipelaaminen 

Christian Heljanko pelasi kokonaisuudessaan vakuuttavin ottein. Ripeille takaiskuille kirvesrintojen veskari ei voinut yhtään mitään, eikä kovassa painostuksessa ollut Tappara voi ainakaan Heljankoa syyttää ottelun kääntymisestä.

Puolustuspelaaminen 

Kirvesrintojen puolustus kesti mallikkaasti ryöpytyksen, mutta jatkuva omalla alueella pyöriminen ei kestänyt loppuun asti.

Joel Kivirannan ja Westermarckin osumat eivät mairitelleet Tappara-puolustusta, mutta kokonaisuudessaan tamperelaisvieraiden pakisto esiintyi hyvin.

Hyökkäyspelaaminen 

Alivoimalla vierasjoukkueen hyökkäys karvasi sveitsiläisittäin korkealta usealla pelaajalla, joka tuotti Sportin avaamiselle isoja ongelmia. 

Omia tilaisuuksiaan Tappara ei heittänyt hukkaan, mahdollistaen kahden pisteen voiton vieraille Kuparisaaressa.

Erikoistilanteet 

− Toisen erän kova jäähymäärä rikkoi meidän pelaamista. Taistelua ja vääntämistä oli paljon. Ei kovin kaunista jälkeä ja varsinaisessa voitossakin olimme kiinni. Kasvamme eteenpäin ja hyvässä suunnassa ollaan, kommentoi Jukka Rautakorpi.

Jarkko Malinen vastasi vieraiden ylivoimamaalista komealla yksilösuorituksella. Jatkoajalla kirvesrintojen Tomas Zaborsky pääsi läpiajoon ja päihitti Järvisen ilman vastaan sanomisia.

Erikoista 

Sport-puolustaja Westermarck tasoitti lukemat, merkaten kauden kolmannen tasoitusmaalinsa. Kaikki osumat ovat syntyneet kotona viimeisessä erässä.

Neljästä jatkoaikatappiosta Kuparisaaressa kolme ovat päättyneet alle minuutin pelaamisen jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo