TPS ei kyennyt vastaamaan murskaavaan alkuun – Sportilta ratkaisu jo ensimmäisellä minuutilla

LIIGA / Raportti
Aittokallio jatkoi hyviä otteitaan torjumalla 41 kertaa TPS:ää vastaan.
Kuva © Saimi Airaksinen
TPS oli kuin puulla päähän lyöty ottelun alussa. Avauserä oli ehtinyt vanheta vain 43 sekuntia, kun vaasalaisisännät siirtyivät kahden maalin johtoon. Yhtä maalia lukuunottamatta turkulaisvieraat eivät kyenneet vastaamaan huutoon ja Sport otti voiton runkosarjan viimeisestä kotiottelustaan.
Lähtökohdat 

Sportilla oli edessään kauden tärkein kotiottelunsa, kun eroa viimeiseen pudotuspelipaikkaan oli vaivaiset kaksi pistettä. Tappio ei ollut Sportille vaihtoehto ja koko joukkueen tulisi suoriutua erinomaisesti.

Maalivahtipelaaminen 

Viime peleissä torjuntavastuun ottanut Sami Aittokallio aloitti myös turkulaisvieraita vastaan, eikä osoittanut hyytymisen merkkejä. Ei edes silloin, kun TPS-pelaaja oli samalla törmäyskurssilla Sport-veskarin kanssa.

Puolustuspelaaminen 

Sportin alakerta onnistui pitämään turkulaishyökkäyksen aisoissa alusta loppuun. Aittokallio viimeisenä lukkonaan vaasalaispakisto kesti päätöseränkin pahimmat ryöpytykset.

Hyökkäyspelaaminen 

Sportin hyökkäys lähti käyntiin kuin italialainen superauto kesällä. Alle minuutin jälkeen Sport oli laukonut kahdesti ja onnnistunut maalinteossa saman verran. Kolmen maalin johto oli jo avauserässä lähellä TPS-puolustuksen haparoidessa.

Roope Talaja ja Joel Kiviranta tuplasivat johtoaseman ottelun puolivälin laitamilla, mikä tukevoitti mahdollisuuksia täyteen pistepottiin.

Erikoistilanteet 

Sportin alivoima kesti kuin kestikin turkulaisvieraiden ensimmäisen mankeloinnin, mutta toisella yrityksellä TPS tarvitsi vain kahdeksan sekuntia vaasalaisnelikon murtamiseen. 

Kotkapaidat onnistuivat hyödyntämään ottelun ensimmäisen ylivoiman Olavi Vauhkosen saatua vapaan tontin laidasta, jonka jälkeen Talaja kiitti alustuksesta.

Lähtökohdat 

Voitolla TPS parantaisi mahdollisuuksiaan taistelussa sarjataulukon kolmossijasta. Palloseuralla on takanaan orastava neljän ottelun tappioputki, joten kurssin kääntäminen ennen runkosarjan viimeistä kotiottelua tekisi terää.

Maalivahtipelaaminen 

Rasmus Tirrosen alku ottelussa ei ollut lupaava. Kaksi ensimmäistä vetoa menivät maaliin ja neljännen takaiskun jälkeen toisessa erässä maalille vaihdettiin Henrik Haukeland. Tirroselle ehti kertyä ottelussa yhdeksän torjuntaa ja Haukeland koppasi kiekon 23 kertaa.

Puolustuspelaaminen 

Turkulaispuolustus oli kuin puulla päähän lyöty. TPS pyristeli läpi avauserän pysyäkseen Sportin hyökkääjien kannoilla omissa päässä. Hyökkäys auttoi minkä pystyi, mutta viisikkopuolustuksellakin oli ongelmansa kommunikoinnissa ja miesten pitämisessä.

Hyökkäyspelaaminen 

Unelmapaikat oli tiistai-iltana TPS:llä vähissä. Aittokallio oli enemmän torjuntatöissä kuin TPS-veskarit yhteensä, mutta vedot eivät tulleet potentiaalisilta maalipaikoilta.

Päätöserän ryhtiliike ei tuottanut muutoksia tulostaululle edes kuudennen kenttäpelaajan aikana.

Erikoistilanteet 

Aleksi Salosen turha hyökkäyspään jäähy maksoi kalliisti. Talaja sai Vauhkosen kanssa siirtää Sportin kolmen maalin karkumatkalle. 

Ylivoima onnsitui rikkomaan kuparisen toisella yrittämällä. Erikoistilanne ehti kulua vain kahdeksan sekunnin verran, kun Kaapo Kakko löysi hyvällä syötöllä takatolpalle parkkeeranneen Zach Budishin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo