Sportin tasainen suoritus riitti kaatamaan TPS:n

LIIGA / Raportti
Sebastian Stålberg onnistui maalinteossa toisessa ottelussa peräkkäin.
Sport isännöi turkulaisvieraita vauhdikkaassa kamppailussa. Kotkapaitojen yhtenäisyys tuotti TPS:lle harmaita hiuksia, eikä turkulaisvieraat onnistunut murtamaan Sportin puolustusta yhtä kertaa enempää.

Ottelu ei ehtinyt vanheta toista minuuttia, kun kotijoukkue otti itselleen aikaisen johdon. Hyökkääjäkolmikko Lassi VanhataloAxel HolmströmOlavi Vauhkonen on saanut hyvä temmon päälle viime otteluissa, ja tänään se tuotti avausosuman jälkimmäisenä mainitulle hyökkääjälle.

Enempää lukemia ei pistetaululle syntynyt avauserässä Rasmus Reijolan ja Andrei Karejevin torjuessa yritykset vahvasti. Sen sijaan turkulaisvieraat kuluttivat jäähypenkkiä kolmen rangaistuksen verran, mutta Sportin ylivoima ei kyennyt hyödyntämään tilaisuuksiaan.

Ensimmäisen erätauon jälkeen TPS kykeni kampeamaan tasoihin, kun Ville Lajusen ja Niklas Arellin nopeista esitöistä Eetu Liukas peittosi Reijolan hanskakäden puolelta nopealla laukauksella. Vierasjoukkueen juhlinta oli kuitenkin lyhytikäistä, kun 18 sekuntia myöhemmin Sebastian Stålberg nosti Sportin takaisin johtoon komealla yksilösuorituksella rystynoston kera.

Vaikka koppi ei täydellisesti Reijolalle tarttunut, ei TPS kyennyt taistelemaan itseään irtokiekoille tai jatkotilanteille. Sport selvisi säikähdyksellä, kun Reijola sai käteen haavan kiekkoa peittäessään. Pikaisen paikkauksen jälkeen Sport−vahti kykeni jatkamaan ottelua. Tolppaa lähemmäksi tasoitusta ei päästy, joten toiselle erätauolle lähdettiin niin ikään Sportin johdossa.

Päätöerässä TPS jatkoi pyristelyään, eikä ensimmäinen ylivoimakaan kyennyt peittoamaan Reijolaa uudemman kerran. Sen sijaan Sport juhli hieman yllätyksellistä osumaa. Erän puolivälin tienoilla Filip Riska lähetti kiekon maalin kulmalle, ja Aaro Vidgrenin ohjauksesta kiekko löysi reitin Karejevin selän taakse.

Sportin viisikkopuolustus ei antanut yhtään ylimääräistä aikaa TPSn hyökkäykselle, eikä enempää muutoksia tulostaululla tapahtunut. Sportille kyseessä oli ensimmäinen kolmen pisteen voitto sitten marraskuun.

» Lähetä palautetta toimitukselle