Tolvanen torjui Pelicansille pisteen Kuparisaaressa

LIIGA / Raportti
Atte Tolvanen venyi kiekon eteen 40 kertaa.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Useamman A-juniorin kanssa Vaasaan matkannut Pelicans antoi kotkapaidoille hyvän vastuksen. Sportin hallinnasta huolimatta Atte Tolvanen kykeni varmistamaan yhden pisteen matkamuistoksi.

Sportin ja Pelicansin kohtaamisessa oli ottelun alusta alkaen vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Kummankin osapuolen maalivahdit ottivat tukun tärkeitä torjuntoja, kunnes ottelun edetessä paineistus siirtyi pidemmiksi ajoiksi vierasjoukkueen päätyyn.

Kotijoukkueen ykkösvitja Jesse Paukku-Aleksi Ainali-Juho Liuksiala sekä alemmista ketjuista Eemil Erholtz olivat hyvässä iskussa ja onnistuivat rakentamaan lukuisia maalintekopaikkoja. Atte Tolvanen oli kuitenkin mies paikallaan ja onnistui nollaamaan jokaisen maalia kohti tulleen yrityksen.

Myös Pelicans onnistui luomaan tilaisuuksia maalisarakkeen aukaisemiseen, mutta Niko Hovinen otti virkaveljestään mallia ja torjui pahimmat paikat pois. Lahtelaisvieraiden kultakypärä Roope Elimäki toimi varsinaisen peliajan kummankin maalin tekijänä.

Ainalin ilmoihin sutaisema kiekko kimposi Pelicans-maaliin Elimäen kautta, ja saman erän loppupuolella Pelicans-sentteri korjasi virheensä Taavi Vartiaisen ja Matias Rajaniemen alustuksesta.

Päätöserä kulki lähes kokonaisuudessaan vierasjoukkueen päädyssä, mutta Sport ei onnistunut murtamaan Tolvasen muodostamaa muuria Pelicansin maalilla. Jatkoaikakaan ei ollut tuottaa tulosta, kunnes viimeisellä minuutilla Turo Asplund onnistui löytämään aukon Tolvasen hanskakäden puolelta ja ratkaisemaan voiton Sportille.

Kumpikin joukkue jatkaa mittelöitään perjantaina. Pelicans isännöitsee Ilvestä ja Sport ottaa vastaan vieraita Kouvolasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo