Sport otti tärkeän kotivoiton Pelicansin kustannuksella − Aleksi Mäkelä teki kauden avausmaalinsa

LIIGA / Raportti
Niko Hovinen oli jälleen vahva maalin suulla.
Kuva © Juuso Koro
Vaasan Sport otti tärkeän voiton Pelicansista. Vierasjoukkue hallitsi ottelua, mutta kotijoukkue oli terävämpi maalipaikoissaan.

Vaasassa pelattiin lauantaina tiukka jääkiekko-ottelu Sportin ja Pelicansin välillä. Pelicans oli ottelussa hieman enemmän niskan päällä, mutta tehoton maalipaikoissaan. Sport oli tehokas maalipaikoissaan, ja Niko Hovinen oli huippu vireessä maalilla.

Aleksi Mäkelä iski kauden avausmaalinsa.

− Oli meille tosi iso voitto tänään. Varsinkin toisessa erässä oltiin melkolailla purjeissa, mutta oltiin onneksi sitkeitä. Kyllähän maalinteko maistuu aina, hymähti Aleksi Mäkelä pelin jälkeisessä haastattelussa CMoren lähetyksessä.

Avauserä alkoi kotijoukkueen hallinnalla. Sport hallitsi selvästi ensimmäiset neljä minuuttia, joiden aikana syntyikin Sportin avausmaali Aleksi Mäkelän laukoessa melkoisen roikun ohi maalivahti Jasper Patrikaisen

Ensimmäisen kymmenen minuutin jälkeen Pelicans sai hieman omaa peliään käyntiin. Tämän johdosta Sport ottaa ottelun ensimmäisen rangaistuksen, mutta tasoitusmaalia ei syntynyt. Erän lopussa vauhti kiihtyi entisestään, ja joukkueet hyökkäsivät päästä päähän kuitenkin tuloksetta.

Toisen erän aloitti vahvasti vierasjoukkue Pelicans. Sportin vaihdot venyivät pitkiksi Pelicansin hallittua peliä pitkään Sportin alueella. Veeti Vainio tasoitti ottelun komealla laukauksella siniviivan tuntumasta. Sportin päävalmentaja Risto Dufva otti Pelicansin tasoitusmaalin jälkeen aikalisän, joka herätti selvästi kotijoukkueen. Erän lopussa Pelicans sai jälleen menovaihteen päälle ja monta vaarallista maalipaikkaa, mutta kotijoukkueen maalilla seisoi muuri nimeltä Niko Hovinen ottaen monta upeaa torjuntaa.

Ottelun kolmas erä alkoi Sportin ylivoimalla, mutta kotijoukkue ei saanut luotua vaarallisia maalipaikkoja erikoistilanteen aikana. Tämän jälkeen Pelicans otti ohjat käsiinsä, mutta lahtelaiset eivät kuitenkaan onnistuneet enää maalinteossa monista maalipaikoistaan huolimatta. Janne Keränen rankaisi näytti maalinteon mallia vierasjoukkueelle runnomalla kiekon reppuun pitkän Pelicans-vyöryn jälkeen. Pelicans yritti vielä lopussa osumaa ilman maalivahtia, mutta Vaasan Sport kesti ja otti täyden pistepotin Vaasaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo