Sport karkasi Pelicansilta päätöserässä – kaksi nopeaa maalia ottelun ratkaisuna

Voittomaalista vastanneen Valtteri Viljasen kelpasi hymyillä Sportin kukistettua Pelicansin.
Sport ja Pelicans pelasivat tasaväkisen kamppailun Vaasan illassa. Lopussa juhli kotijoukkue, joka meni menojaan kolmannessa erässä.

Keskiviikkona Vaasan jäähallissa iskivät yhteen pudotuspelipaikkaa tiukasti jahtaava Vaasan Sport sekä paikkaansa kuuden joukossa puolustava Lahden Pelicans.

Kauden aiemmat kaksi kohtaamista joukkueiden välillä olivat voittojen osalta tasan 1–1 Pelicansin voitettua edellisen Vaasan kamppailun lokakuussa, kun taas Sport kävi hakemassa täydet pisteet Lahdesta joulukuussa.

Edellisessä kymmenessä ottelussaan vain kaksi kertaa pisteittä jäänyt Sport ei suostunut pudottamaan yhtäkään pistettä lahtelaisvieraille, vaan vei voiton maalein 5–2. Näin vaasalaisten pudotuspelihaaveiden kannalta elintärkeät pisteet lisättiin kotijoukkueen sarakkeeseen. Ottelun ratkaisuksi muodostui isäntien kaksi nopeaa osumaa päätöserässä.

Maalitonta menoa ensimmäisessä

Kelpovauhtinen avauserä piti sisällään kummankin joukkueen hallintaa, mutta maalit jäivät puuttumaan. Molemmat joukkueet pääsivät avauserässä kertaalleen ylivoimalle, mutta kumpikaan ei onnistunut hyödyntämään etsikkoaikaansa.

Erän alku oli vaasalaisten. Etenkin isäntien ykkösketju Simon HjalmarssonAxel HolmströmJens Lööke sai painetta aikaiseksi Pelicansin päädyssä.

Shaun Heshkan kevyehkö estämisjäähy käänsi otteen Pelicansille. Vierasjoukkue loi tämän jälkeen useampia hyökkäyspään pyörityksiä, joista paras paikka siunaantui Toni Utuselle. Pelicans-puolustajan laukaus parhaasta maalintekosektorista osui ylärimaan.

Maalihanat auki

Sportin ruotsalaiskolmikko avasi maalinteon toisessa erässä Hjalmarssonin lauottua Lööken hienosta poikittaissyötöstä isännät 1–0 johtoon.

Jesse Paukku lisäsi vaasalaisten johdoksi 2–0 voitettuaan luistelukilpailun irtokiekolle ja onnistuttuaan ohittamaan upean haastonsa päätteeksi Jasper Patrikaisen.

Juuso Jämsen kavensi lukemat 1–2:een ylivoimahyökkäyksestä valittuaan oman ratkaisun ja ujutettuaan kiekon Niko Hovisen längistä maaliin. Tasoitusosumaa ei tarvinnut kauaa odottaa, sillä Otto Kivenmäki iski alle minuutti edellisestä Joni Ikosen laukauksesta kimmonneen irtokiekon ohi Hovisen.

Avauserän tavoin erän alku oli selvästi isäntien, otteen käännyttyä vierailijoille erän loppua kohden.

Kolmen maalin irtiotto jätti pisteet Vaasaan

Valtteri Viljanen vei vaasalaiset jälleen johtoon viimeisteltyään tilanteeksi 3–2 joukkueiden pelatessa tasavajaalla. Hjalmarsson ja Lööke merkkauttivat Viljasen maaliin illan toiset tehopisteensä.

Lari Heikkinen pyssytti heti perään kovalla lyöntilaukauksella isännät kahden maalin karkumatkalle.

Pelicansin hakiessa kavennusosumaa tarjoutui Sportille useampi ylivoimahyökkäys, mutta lisämaaleja se ei kuitenkaan onnistunut näistä tilanteista iskemään.

Vieraiden pyristely päättyi lopullisesti Paukun viimeisteltyä illan toisensa tyhjään maaliin ja siten ottelun loppulukemiksi 5–2 vaasalaisille.

Pelicansin vaikea jakso sai näin jatkoa, kun samaan aikaan Sport nappasi tärkeät kolme pistettä kamppailussa pudotuspelipaikasta.

Joukkueet jahtaavat seuraavan kerran pisteitä JYPiä vastaan. Sport kohtaa jyväskyläläiset perjantaina, kun taas lauantaina on Pelicansin vuoro ottaa mittaa JYPistä kotikaukalossaan Lahdessa.