Pelicans teki tarvittavan ja jatkoi Sportin sysimustaa marraskuuta

LIIGA / Raportti
Sport takoi päätään muuriin nimeltä Jasper Patrikainen.
Jo kolmatta kertaa peräkkäin Sportin hirmuinen työmäärä ei kantanut hedelmää ja joukkue on isoissa ongelmissa maalinteon kanssa. Pelicans iski tarvittavista paikoista ja puolustus Jasper Patrikaisen kera varmistivat pisteet Lahteen.

Pelicansin voittomaali syntyi Aleksi Laakson ja Jiri Smejkalin loistavasta esityöstä. Maalinedustan kamppailun päätteeksi Otto Kivenmäki onnistui survomaan kiekon maaliviivan ylitse. Sport oli jo päästä tasoihin ja rikkoa pitkän kuparisen Henrik Erikssonin ohjauksella, mutta maali hylättiin suoralta kädeltä korkean mailan vuoksi.

Toisessa erässä Sport sai hyvää aihiota päälle, mutta Pelicans−vahti Jasper Patrikainen oli päättänyt saavansa kauden ensimmäisen nollapelinsä ja seisoi päällään, kun joukkue tarvitsi sitä eniten.

Verkko heilui ainoastaan lisää Sportin puolella. Uusimman vahvistuksen Tyler Nannen istuttua jäähypenkillä lahtelaisvieraiden ylivoima ei montaa sekuntia tarvinnut, kun Smejkal pääsi luvattoman helposti päädyn kautta maalin eteen ja ohitti kaikkensa tehneen Niko Hovisen.

Kotijoukkueen painostus jatkui lähestulkoon toisen erän tahdissa, mutta minkäänlaiset tilaisuudet tai kuviot eivät kyenneet rikkomaan Pelicans−puolustusta. Hovisen vaihtaminen kuudenteen kenttäpelaajaankaan ei tuonut kuin lisää harmaita hiuksia vaasalaisyleisölle.

Vain 18 sekuntia myöhemmin lahtelaisten kultakypärä Lukáš Jašek viimeisteli tyhjiin lukemat 3−0, pidentäen samalla pisteputkensa viiden ottelun mittaiseksi. Kauden ensimmäinen nollapeli vaati Patrikaiselta 32 torjuntaa.

Sportin maaliton jakso on nyt kestänyt 196 minuuttia ja 30 sekuntia. Kotkapaidat pääsevät kokeilemaan kurssin kääntämistä seuraavan kerran perjantaina, kun Sport vierailee Jyväskylässä. Pelicans puolestaan jatkaa Vaasasta Lappeenrantaan SaiPan vieraaksi samana päivänä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo