Pelicans kairasi vierasvoiton Vaasasta salamamaalien myötä − Sportin tuska syveni entisestään

LIIGA / Raportti
Tomi Karhunen toimi lahtelaisten voiton takuumiehenä.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
Sport ja Pelicans kohtasivat kovassa ja fyysisessä väännössä Vaasan lauantai-illassa. Sport oli pitkään voitossa kiinni, mutta Pelicans käänsi lopulta voiton itselleen kahdella nopealla maalilla kolmannen erän lopulla.
Lähtökohdat 

Sarjan viimeisenä majaileva vaasalaisjoukkue pelaa synkkää alkukautta. Joukkue on kerännyt vain kolme voittoa kauden aikana kuudestatoista mahdollisesta. Yksi näistä toki on tämäniltaista vastustajaa Pelicansia vastaan syyskuun lopulta. Etenkin puolustuspäässä joukkue on ollut suurissa vaikeuksissa. Perjantaina Ässiä vastaan joukkue pelasi hyvän ottelun, mutta pisteitä se ei tuonut.

Paluun Sportin kokoonpanoon tekee nuori hyökkääjä Eemil Erholtz. Puolustuksesta pois jää Steven Seigo, jonka paikalle tulee Victor Westermarck.

Maalivahtipelaaminen 

Kotkapaitojen maalilla jatkaa lokakuussa joukkueeseen liittynyt Niko Hovinen, joka on vastustajajoukkueellekin tuttu mies tältä vuosikymmeneltä. Aiempien otteluiden otteet eivät ole häikäisseet, mutta tänään Hovinen pelasi vahvan ottelun. Ensimmäinen maali pomppi vastustajalle maalin eteen epäonnisesti ja toinen upposi parin ohjauksen kautta.

Puolustuspelaaminen 

Puolustuspeli oli suurimmaksi osaksi hyvää, kolmannessa erässä se alkoi hieman löystyä Pelicansin paineistaessa. Vastustajan maaleissa mies oli turhan vapaasti maalin edustalla sohimassa kiekkoa sisään.

Hyökkäyspelaaminen 

Sportin hyökkäyspeli oli pirteää, kun joukkue sai luotua useita maalipaikkoja. Etenkin toinen erä oli vahva. Maaleja olisi voinut tulla enemmänkin, mikäli osa heikoista syötöistä hyökkäysalueella olisi saatu perille. Antti Erkinjuntin johtama ketju loi useita paikkoja. 

Erikoistilanteet 

Vaasalaisten maali tuli joukkueen toisella ylivoimalla Roope Talajan tekemänä. Ylivoimapeli oli vaihtelevaa, ajoittain vaarallisia pyörityksiä, välillä päästiin hädin tuskin alueelle sisään.

Illan ainoan alivoimansa Sport selvitti kunnialla, pitäen turkoosipaidat poissa vaarallisimmilta maalipaikoilta.

Lähtökohdat 

Pelicans pelasi perjantaina vahvan ottelun sarjakärki Tapparaa vastaan, vaikka hävisikin lopulta luvuin 2−3. Tappiosta huolimatta kyseessä oli todennäköisesti ehjin kotipeliesitys koko kaudella, kun lahtelaiset jopa hallitsivat peliä pitkiä jaksoja. Muutoin alavireisen alkukauden pelannut joukkue matkaa Vaasan yrittämään perjantaisen vireen säilyttämistä.

Kokoonpano joukkueella on sama kuin Tapparaa vastaan, pienellä kierrätyksellä ketjujen välillä vasemmalla pelaavien laitahyökkääjien kesken.

Maalivahtipelaaminen 

Pelicansin valinta aloittavaksi maalivahdiksi oli Tomi Karhunen, joka pelasi myös eilen. Karhuselta nähtiin useita huippupelastuksia illan aikana ja ajoittain mies kannattelikin joukkuettaan. Ainoalle maalille mies ei juuri mitään voinut, kun Talaja pääsi laukomaan vapaasti keskeltä.

Puolustuspelaaminen 

Pelin alkupuolella puolustuspeli oli jämäkkää. Toisessa erässä taas oltiin pulassa useampaan otteeseen Sportin vyöryttäessä hyökkäystä. Ottelun loppuhetket taisteltiin myös vahvasti.

Hyökkäyspelaaminen 

Avauserässä nähtiin lahtelaisilta vahvaa hyökkäyspeliä, kun pitkiä hyökkäyksiä tuli useampia. Avauserän jälkeen niitä nähtiin vähemmän ja useammin mentiin yksilösuoritusten kautta. Juhamatti Aaltosen johtama ykkösketju loi vaarallisimmat paikat ja miehen otteet palkittiin lopulta maalilla. Molemmat joukkueen maalit vaativat runsaasti onnea. Viimeisen niitin antoi Jesse Mankinen tyhjään verkkon.

Erikoistilanteet 

Joukkueen ainoa ylivoima ei tulosta tuottanut, vaikka hyvää tekemistä nähtiinkin.

Alivoimaa testattiin kolmesti ja kerran se joutui antautumaan. Pelicans pelasi aktiivista alivoimaa.

Ottelun ratkaisu 

Pelicans viimeisteli kaksi maalia minuutin sisällä ottelun loppupuolella ja käänsi pelin näillä itselleen. Sport oli pitkään voitossa kiinni ennen tätä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo