Parasta ylivoimaa kolmeen vuoteen - Sport voittokantaan avausottelussa

LIIGA / Raportti
Pelicans-puolustus oli kovassa koetuksessa.
Kuva © Samppa Toivonen - https://www.samppas.net
Sportin ja Pelicansin vauhdikas ottelu päättyi kotijoukkueen voittoon. Kotkapaitojen tärkeimpinä pelaajina toimivat kaksi maalia tehnyt Joel Kiviranta, 1+1 -tehot naarannut Jyri Niemi ja 24 torjuntaa kopannut Sami Aittokallio.
Lähtökohdat 

Sportin harjoituskausi ei mennyt voitoista nauttimisella, mutta joukkueella oli siitä huolimatta hyvä meininki.

Nuorentuneella joukkueella on peräsimessään uusi päävalmentaja, eikä pitkä kausi lähtenyt käyntiin lainkaan huonosti.

Maalivahtipelaaminen 

Sami Aittokallio torjui 24 kerralla perusvarman ja hyvän ottelun. Pelicansin avausmaali meni kuitenkin maalivahdin piikkiin, sillä Aittokallio heitti kiekon katsomoon ja hommasi joukkueelleen ensimmäisen alivoiman.

Puolustuspelaaminen 

Kotijoukkueen puolustus piti pahimmat Pelicans -tilaisuudet aisoissa, hyökkääjien laskiessa hyvin tukemaan pakkipareja. Eritoten Rapuzzi ja Brody Sutter olivat aktiivisina puolustuspäässä, laittaen vastustajaa seinää vasten ja riistäen kiekkoa lahtelaisvierailta.

Hyökkäyspelaaminen 

Alkuvaikeuksien jälkeen Sportin hyökkäys virkosi ja rakensivat nopeita vastahyökkäyksiä. Erityisesti Jesse Paukku ja William Rapuzzi olivat nostaneet tasoaan huomattavasti. Hyvän puolustuksen tukemisen lisäksi Rapuzzi haki ahkerasti vetopaikkoja ja rakensi myös ketjukavereilleen hyviä tilaisuuksia.

Joel Kiviranta karisti harjoituskauden harteiltaan iskemällä Sportin avausmaalin sekä ottelun voittomaalin.

Erikoistilanteet 

− Kolme ylivoimaa takasivat meille voiton tänään. Iso kiitos siitä Sami Tervoselle ja heille, jotka sitä peluuttavat, suitsutti Ari-Pekka Pajuluoma apulaisiaan.

Sportin ylivoima näytti ensimmäistä yritystä lukuun ottamatta parhaimmalta kolmeen vuoteen. Kiekon vieminen takaisin vastustajan alueelle ei tuottanut suuria ongelmia, eikä Pelicans onnistunut useasti purkamaan kiekkoa takaisin kotijoukkueen päätyyn.

Kaikki Liigan otteluvideot löydät kootusti osoitteesta jatkoaika.com/otteluvideot/liiga
Lähtökohdat 

Kuten kotijoukkueella, myös Pelicans aukaisee uuden ajanjakson Ville Nieminen päävalmentajanaan. 

Myös lahtelaiskokoonpano oli kesän aikana kokenut paljon muutoksia. Juho Olkinuora saapui Pelicansiin ykkösveskarin roolin metsästyksessä ja pääsi näyttämään kyntensä heti ensimmäisessä kamppailussa.

Maalivahtipelaaminen 

16 kertaa ottelussa torjunut Olkinuora sortui samaan rikkeessen kuin vastapäädyn virkaveli. Myös tällä erikoistilanteella syntyi maali, kun Jyri Niemen laukauksen torjunut Olkinuora oli täysin aseeton Kivirannan jatkotilanteeseen.

Puolustuspelaaminen 

Toisessa erässä Pelicans- puolustus joutui kovimpaan koetukseensa. Useita minuutteja kiekko pyöri lahtelaisvieraiden päädyssä, jolloin Pelicans joutui turvautumaan useaan otteeseen pitkään kiekkoon.

Hyökkäyspelaaminen 

Jesse Mankinen käytti tilaisuutensa hyödyksi ensimmäisellä ylivoimalla, kun sai kaiken ajan ja tilan Aittokalliota vastaan.

Pelicansin ulkomaalaisvahvistuksista Hynek Zohorna näytti potentiaaliaan kahdella syöttöpisteellä.  IFK:sta saapunut puolstaja Oliwer Kaski toi avauspisteistä toivoa omalla osumallaan.

Erikoistilanteet 

- Ratkaisuhetkillä jouduimme tappamaan liian paljon alivoimaa, lahtelaisten päävalmentaja kiteytti ottelun.

Pelicansien ensimmäinen ylivoima pyöri mallikkaasti, mutta toinen oli edellisen vastakohta. Kiekko ei juurikaan edennyt Sport-päätyyn asti, eivätkä huonot vaihtoajoitukset parantaneet asiaa.

Erikoista 

Kummankin osapuolen ensimmäinen rangaistus lankesi maalivahdille. Kumpikin veskari heitti kiekon katsomon puolelle.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo