Lukon voittoputki kasvoi kahdeksaan otteluun hinnan kera

LIIGA / Raportti
Arttu Ilomäki onnistui kahdesti Sportia vastaan.
Kuva © Timo Savela
Lukko selvisi ottelun lopuilla säilyttämään johtoasemansa ja venytti voittoputkensa kahdeksan ottelun mittaiseksi. Voitto ei tullut halvalla, sillä toisen erän lopuilla Antti Saarela joutui taklauksen uhriksi ja jouduttiin viemään paareilla pois kentältä.
Lähtökohdat 

Sport onnistui edellisessä kahdessa ottelussa kääntämään miltei varman tappion tasalukemiksi ja lopulta kahden pisteen voitoiksi Jukurien ja JYPin kustannuksella. 

Maalivahtipelaaminen 

Mika Järvinen joutui hikiseen työtaakkaan läpi ottelun. Avausmaalin lipsahdettua maaliin Sport-veskari otti tukun tärkeitä ja varmoja torjuntoja. Raumalaisten muille osumille Järvinen ei juuri voinut mitään.

Puolustuspelaaminen 

Sport-puolustus koki kolauksen toisen erän lopuilla, kun Colby Robak taklasi Lukko-hyökkääjä Antti Saarelan pois ottelusta. Robak kävi kuumana verbaalisesti ottelun edetessä tilanteeseen ja sai lopulta taklauksesta pelirangaistuksen.

Hyökkäyspelaaminen 

Alku enteili lupaavaa ja pitkää iltaa Lukon pakistolle, mutta Sportin hyökkäyskalusto ei onnistunut rakentamaan tarvittavia paikkoja. 

Ensimmäisessä tasoituksessa kapellimestarina toimi Tony Sund, joka oivalsi pedata paikan takatolpan tuntumaan parkkeeranneelle Aleksi Ainalille, eikä Lukon puolustus kyennyt vastaamaan tarpeeksi nopeasti.

Ottelun viimeisellä puoliskolla Antti Kalapudas hiipi hyvälle paikalle ja laukoi kavennuksen suoraan syötöstä, tuoden vaasalaisille toivoa tasoihin nousemiseen, mutta tällä kertaa nousu tasoihin jäi vain jouluaaton jälkeiseksi toiveeksi.

Erikoistilanteet 

Sport pelasi alivoimalla yli puolen erän verran. Nelikko joutui antautumaan jo ensimmäisellä yrityksellä, kun taas toinen kerta tapahtui toisen erän viimeisellä sekunnilla.  

Ylivoima ei ennen päätöserää montaa yritystä saanut, muttei myöskään viimeisellä kolmanneksella onnistunut rikkomaan Lukon alivoimaa.

Lähtökohdat 

Rauman Lukko saapui Tapaninpäivän kunniaksi ottamaan Sportista mittaa. Raumalaiset matkasivat Vaasaan seitsemän voiton putkessa ja joutui pärjäämään ottelussa ilman maajoukkueen mukana olevia Lassi Lehtistä, Linus Nymania sekä puolustja Ville Heinolaa.

Maalivahtipelaaminen 

Mitä pahempi paikka, sitä varmempi ja hienompi torjunta. Tätä tyyliä esitti Lukon päädyssä aloittanut Oskari Setänen. Vakuuttavin lukemin läpi joulukuun torjunut Setänen ei päästänyt avausmaalin jälkeen Sport-hyökkääjiä helpolla pisteille.

Ainoa kavennus syntyi kuin salama kirkkaalta taivaalta, eikä Setänen juuri ehtinyt reagoimaan osumaan.

Puolustuspelaaminen 

Tasakentällisin raumalaispakisto ei kokonaisuudessaan joutunut suuriin vaikeuksiin. Kotijoukkueen maaleissa Lukko kärsi hetkellisistä merkkausvirheistä ja kommunikointiongelmista.

Hyökkäyspelaaminen 

Lukko rakensi tasakentällisin tukun hyviä tilaisuuksia kasvattaa johtoasemaa, mutta hyvät kuviot ja laukaukset pysähtyivät Sport-vahtiin.

Toisen erän loppupuolella Lukko-lupaus Saarela joutui Sport-puolustajan taklatuksi ja hyökkääjä vietiin paareilla pois kaukalosta.

Avaus- ja voittomaalista vastannut Arttu Ilomäki iski toisen maalinsa seurattuaan hyökkäyksen hyvin loppuun.

Erikoistilanteet 

Lukon ylivoima oli tänä iltana myrkkyä Sportille. Ensimmäisen yrityksen kuittasi Ilomäki suoralla laukausella, ylivoiman ehtiessä kulua alle puoli minuuttia.

Toisen erän viimeisellä sekunnilla Toni Koivisto pääsi Sport-puolustuksen pauloista irti ja onnistui uusimaan johdon pitkän videotarkistuksen jälkeen. 

Päätöserässä Lukko alkoi kuluttamaan rangaistusaitiotaan, mutta ei joutunut useasta rangaistuksesta huolimatta hätää kärsimään.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo