Lukko onnistui kairaamaan voiton Sportista – vakuuttava Zagidulin kovaa taistelua vaatineen ottelun takuumiehenä

Lukon Sebastian Repo teki Sport-ottelussa kauden neljännen maalinsa.
Lauantai-iltaisesa kohtaamisessa Vaasan Sport ja Rauman Lukko tarjosivat kovaa kamppailua ja taistelua vaatineen ottelun, joka päättyi vieraiden eduksi 1–3. Molempien joukkueiden maalivahdit pelasivat vakuuttavan pelin, ja lopullisen rakaisun ottelulle löi Sebastian Repo hienolla yksilömaalillaan. Lukon pisteputki venyi voiton myötä seitsemään otteluun.

Lukko otti heti ensimmäisellä minuutilla pelin haltuunsa. Kun peliä oli ehtinyt kulua vasta 1.26, teki kanadalaissentteri Gabriel Fontaine kauden toisen maalinsa. Fontaine sai hyökkäysalueella napattua Sportin epäonnistuneen purkukiekon ja laukoi kiekon Sportin Rasmus Reijolan selän taakse.

Sport sai ensimmäisen kerran kunnon mahdollisuuden, kun viiden minuutin pelin jälkeen Sebastian Repo lähetettiin jäähykoppiin istumaan koukkaamisesta. Liigan heikoin ylivoimajoukkue Sport ei onnistunut kaksiminuuttisen aikana saamaan ylivoimakuviota kertaakaan muotoonsa.

Sportin erän paras maalipaikka syntyi pian jäähyn jälkeen. Fontainen huolimattomasta puolustuspään pelaamisesta avautui Jesse Paukulle tilaisuus yrittää lyötä musta Artjom Zagidulinin taakse, mutta venäläismaalivahti nappasi kiekon syliinsä.

Erän puolessa välissä Sport onnistui löysäämään Lukon kuristusotetta, mutta kummallekaan joukkueelle ei vaarallisia maalipaikkoja luotu. Selkeimmät maalipaikat aukesivat Lukolle, mutta niin maalinteon kanssa alkukaudella tuskaillut Josh Kestner kuin Antti Saarelakaan eivät onnistuneet lyömään kiekkoa Reijolan taakse.

Tasainen toinen erä

Toinen erä alkoi tasaisesti, ja kiekko kulki vauhdikkaasti kaukalon päästä päähän. Neljän minuutin kohdalla Julius Mattila toi kiekon oikeaa laitaa pitkin Sportin alueelle ja syötti kiekon keskelle Thomas Grégoirelle. Hyvästä paikasta huolimatta vahvasti pelannut Grégoire ei saanut maalia aikaan.

Molemmat joukkueet onnistuivat rakentamaan laukaisupaikkoja, mutta ottelu pysyi kireämaalisena. Minuutti minuutilta vaasalaiset onnistuivat nappaamaan kiekkokontrollia enemmän haltuunsa. Isäntien Erik Riska onnistui upealla poikkikentän syötöllään tavoittamaan Lassi Vanhatalon, joka pääsi kairaamaan itsellensä läpiajon. Vakuuttavia otteita osoittanut Zagidulin onnistui pitämään maalinsa puhtaana.

Sport pääsi ylivoimalle, kun erää oli jäljellä enää reilu viisiminuuttinen. Toinen ylivoima oli ensimmäiseen verrattuna päinvastainen, kun Sportin tuodessa kiekon hyökkäysalueelle Lukon neliö hajosi, ja vain 26 sekunnin jälkeen Janne Keränen yllätti Zagidulinin.

Sitkeää taistelua loppuun asti

Joukkueilta kovaa kamppailua ja taistelua vaatineen ottelun kolmas erä alkoi siitä, mihin edellinen jäi. Molemmat joukkueet osoittivat taistelutahtoa, ja ottelu pysyi tasaisena. Erän alussa kumpikaan joukkue ei saanut pitkiä hyökkäyksiä muodostettua, vaan kiekko pomppi päädystä päätyyn.

Alun jälkeen molemmat joukkueet onnistuivat rakentamaan pidemmät hyökkäykset, mutta edelleen vaaralliset maalipaikat olivat kadoksissa. Lopulta Lukko onnistui maalinteossa. Ajassa 49.17 Grégoire toimitti siniviivalta kiekon kohti ruuhkaista Sport-maalia, eikä Reijolalla ollut mitään mahdollisuutta nähdä terrakotta-armeijan takaa saapuvaa kiekkoa.

Maalin jälkeen ottelun intensiteetti rauhoittui hieman, ja vieraat ottivat komentoa enemmän omiin käsiinsä. Raumalaisilla oli mahdollisuutensa kolmanteen maaliin, mutta ottelun teemaan kuuluen ei kiekko hevillä verkkoon päätynyt.

Hyökkäysalueen aloitusvoiton jälkeen Sportin Juuso Pulli syötti kiekon siniviivalta maalinkulmalla päivystäneelle Keräselle, joka ohjasi kiekon kohti maalia. Simon Hjalmarsson yritti saada irtonaisen kiekon maaliin, mutta ilmiömäiseen venytykseen yltänyt Zagidulin nappasi kiekon räpyläänsä aivan siniviivan tuntumasta.

Sinetin erittäin tasaiselle ottelulle löi Revon hieno yksilösuoritus, kun Repo livautti keskiviivalta napatun kiekon taiturimaisesti Sport-maaliin. Aikalisästä ja ottelun loppuminuuttien vahvasta paineesta huolimatta isännät eivät saaneet tasoitusmaalia tehtyä.

Voiton myötä Lukon pistepotti nousi 20 pisteeseen, ja samalla Sportin kuuden ottelun pisteputki Lukkoa vastaan katkesi. Sportille tappio oli kolmas perättäinen, ja joukkueen pistepotti pysyi 11:ssä.