Lukko nappasi ensimmäisen voiton Sportista tällä kaudella ja keräsi tärkeän lisäpisteen kamppailussa pudotuspelipaikasta

LIIGA / Raportti
Pavol Skalický katkaisi pitkän maalittoman putkensa ja ratkaisi ottelun jatkoajalla.
Sportin ja Lukon kauden kolmas kohtaaminen tarjosi edellisten kohtaamisten tapaan tasaisen ja fyysisen mittelön. Ottelussa mentiin jatkoajalle, ja lopulta voiton kairasi Lukko.

Alkuhetkillä kumpikin joukkue sai pitkät hyökkäysalueen pyöritykset aikaiseksi, mutta maaleillaan Rasmus Reijola sekä Artjom Zagidulin nappasivat maalille saakka liitäneet kiekot. Kumpikaan joukkue ei saanut kiekonhallintaa itselleen, vaan joukkueille tyypilliseen tapaan peli aaltoili päästä päähän nopeassakin rytmissä.

Ottelu oli kääntyä Lukolle, kunnes kotijoukkue huudatti vaasalaisyleisöä iskemällä avausmaalin. Victor Westermarck haistoi paikkansa ja iski kiekon Samuli Piipposen luistimen kautta maaliin 16. peliminuutilla. Maalin jälkeen peli jatkui tutulla kaavalla hieman haistellen ja fyysisyyden lisääntyessä.

Maaliton ja tasainen toinen erä

Kuukauden tauon jälkeen kaukaloon palannut Mikko Petman nappasi ensimmäisen erän lopulla 2+10 minuuttia laitataklauksesta. Sport ei pystynyt kuitenkaan erän alkuun jäänyttä ylivoimaa hyödyntämään. Toinen erä eteni ensimmäistä rauhallisemmin, kun kumpikin joukkue vältteli virheitä ja pyrki luomaan rauhallisesti hyökkäyksiä. 

Emil Johanssonin ja Ondřej Slováčekin tolppalaukauksia lähemmäs kumpikaan joukkue ei päässyt, vaikka kiekko pyöri kummassakin päässä välillä lähes maaliviivalla saakka. Joukkueille tarjottiin myös ylivoimamahdollisuudet, mutta molemmilla joukkueilla on ollut ongelmia ylivoimansa kanssa, sillä tehtyjä maaleja Lukolla on ainoastaan 11 ja Sportilla 14.

Lukolle ensimmäinen voitto Sportista tällä kaudella

Lukko sai kolmanteen erään lupaavan alun Piipposen iskiessä siniviivalta välittömästi aloituksen jälkeen. Tasoitus ei kauaa ollut voimassa, sillä 35 sekuntia myöhemmin Teemu Väyrynen iski toisesta aallosta kiekon jo ensimmäisen vedon torjuneen Zagidulinin selän taakse.

Sport sai maalin jälkeen otteen itselleen, kun Lukon puolustus oli vaihdosta toiseen pulassa oman maalinsa edustalla. Vaasalaiset sai jatkuvasti irtokiekot itselleen ja jopa pienellä tuurilla Lukko pystyi tilanteet selvittämään. Vieraat eivät meinanneet päästä ollenkaan hyökkäykseen, vaan Sportin viisikko oli tiiviisti keskialueella vastassa.

Lukon Harri Kainulainen iski ylivoimalla kovan laukauksen tolppaan, mutta Lukko pääsi tasaviisikoin tasoihin Michael Hagan iskiessä tarkalla laukauksella lukemiksi 2–2. Lisämaaleja ei nähty viime sekuntien Vili Saarijärven hyvästä paikasta huolimatta, joten peli eteni jatkoajalle.

Lukolla oli Julius Mattilan ja Thomas Grégoiren paikkojen myötä mahdollisuus lyödä ottelu pakettiin, mutta kiekko lenteli maalin ohitse. Ratkaisun iski kuitenkin vieraiden Pavol Skalický, jolle maali oli ensimmäinen sitten marraskuun alun.

Näin ollen Lukko voitti Sportin ensimmäisen kerran tällä kaudella ja joukkue jatkaa neljän ottelun voittoputkeen. Sport ei saanut vieläkään katkaistua putkeaan, jonka aikana se ei ole voittanut yhtään tapaninpäivänä pelattua ottelua.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo