Lukko kaatoi Sportin myöhäisottelussa − Kristián Pospíšilin maalit kaatoivat vaasalaiset

Pospíšil pääsi tuulettamaan kahden maalin verran Vaasan myöhäisottelussa.
Kuva © Samuli Huikuri
Vaasan Sähkö Areenalla pelattiin kauden ensimmäinen harjoitusottelu torstaina, kun Vaasan Sport sai vieraita Raumalta. Ottelu päättyi vieraiden eduksi lukemin 4–2.

Vaasassa nähtiin kummankin joukkueen ensimmäinen täysimittainen harjoitusottelu. Joukkueet pelasivat kuitenkin ensimmäiset harjoitusottelunsa jo Pitsiturnauksessa, missä Lukko sijoittui toiseksi ja Sport kuudenneksi. Kummankin joukkueen kokoonpanoissa nähtiinkin tuttuja ketjumuodostelmia viikon takaa.

Sport lähti otteluun täyden neljän ketjun voimin ja debyytin kotkapaidassa pääsi tekemään Shaun Heshka, joka siirtyi Vaasaan Oulun Kärpistä. Kokoonpanosta puuttuivat Michael Keränen sekä Emil Johansson. Lukosta sivussa olivat edelleen loukkaantumisten vuoksi Anrei Hakulinen ja Lassi Lehtinen sekä armeijan leivissä palvelustaan suorittavat Vili Saarijärvi ja Vili Laitinen.

Aaltoileva ja katkonainen ensimmäinen erä

Sportin peli näytti heti alusta saakka valmiimmalta kuin viikkoa aiemmin Pitsiturnauksessa ja joukkue sai ottelun alussa ylivoiman myötä painettua kiekkoa raumalaisten puolustuspäätyyn. Kotijoukkue pelasi fyysistä peliä luoden painetta ja iskien iholle heti mahdollisuuden avautuessa.

Kotkapaidat saivat työstään palkinnon Filip Riskan päästessä lapioimaan kiekon Lukon puolustusvirheen päätteeksi Samuel Jukurin selän taakse. Ensimmäisessä erässä vieraat saivat näennäisesti painetta aikaan ylivoimalla, mutta kunnollisia laukauksia ei nähty Sportin tiiviin puolustamisen vuoksi.

Erä oli pelillisesti tasainen molempien hakiessa peliään. Peli aaltoili päästä päähän ja kummallekin osapuolelle tuli merkittäviäkin harhasyöttöjä. Lisäksi nähtiin paljon paitsiotilanteita sekä pelikatkoja.

Vieraiden erä

Toisessa erässä vieraiden ylivoimapeli palkittiin Arttu Ilomäen iskiessä takakulmalta sisään Linus Nymanin loistopassista. Jäähypenkkiä oli kuluttamassa Heshka, jonka otteissa näkyi pitkä pelaamattomuus, sillä kanadalaispuolustaja ei ollut mukana Pitsiturnauksessa.

Vierasjoukkue nousi johtoon Kristián Pospíšilin yksilösuorituksen päätteeksi. Slovakkihyökkääjä hyppäsi suoraan vaihdosta kentälle siirretyn rangaistuksen aikana napaten kiekon ja polkien suoraan maalintekosektorille. Pospíšilin yhteispeli toimi maanmiehensä Pavol Skalickýn sekä Julius Mattilan kanssa. Kenttä oli Lukon parhaimmistoa lyöden koko ajan kapuloita rattaisiin.

Armotonta pyöritystä ilman palkintoa

Lukko pääsi toisen erän myötä paremmin peliin kiinni ja sama meno jatkui kolmannessa erässä. Vaasalaisten lavasta lähti muutamia harhasyöttöjä, joista Lukko sai nopeasti käännettyä peliä. Kotiyleisö kyseli toistamiseen jäähyn perään, mutta tilanne päättyi jälleen tutun miehen maaliin.

Pospíšil riisti kiekolliselta pelaajalta pelivälineen ja pääsi Thomas Grégoiren syötön jälkeen iskemään toistamiseen. Maalin jälkimainingeissa slovakki oli hämmentämässä Sportin vaihtoaition edessä, ja Jonne Virtasen saapuessa paikalle saatiin pieni kahakka aikaiseksi.

Vaikka Lukko karkasi kahden maalin karkumatkalle, Sport ei luovuttanut. Se sai ylivoimamahdollisuuden ja nuori kanadalaispuolustaja Nicholas Canade pääsi kaventamaan komealla kudillaan.

Kotijoukkueelle tarjottiin myös tasoitusmahdollisuutta toisen ylivoiman muodossa. Yleisö huokaili, kun Olavi Vauhkonen pääsi hienon syöttöketjun päätteeksi yrittämään maalia, mutta Jukuri torjui yrityksen komeasti kilvellään. Sport paineisti armottomasti viimeiset minuutit, mutta lopulta Mattila sai nimiinsä ratkaisevan 2–4-osuman, sillä häntä rikottiin juuri ennen kiekon lyömistä tyhjään verkkoon.

Sportista esillä olivat vahvasti Jesse Paukku sekä Turo Asplund, jotka olivat koko ottelun ajan vaasalaisten parhaimmistoa. Niin ikään Sportin toisen maalin iskenyt Canade nousi ennakkoluulottomasti kiekon kanssa esiin muutamaan otteeseen ja oli myös vahvalla pelipäällä koko ottelun ajan. Sen sijaan Axel Holmström ei ollut samalla tasolla kuin  Pitsiturnauksessa