Kanadalaiset auttoivat Lukon voittoon - Sportille jälleen piste kotipelistä

LIIGA / Raportti
Arttu Ilomäki iski Lukon voittomaalin.
Lukko otti kauden toisen voittonsa, kun Sport kaatui Vaasassa vieraskiertueen alkajaisiksi. 5-4-jatkoaikavoitossa suurimpaan rooliin nousivat kanadalaispelaajat.
Lähtökohdat 

Sport sai sitten edellisen ottelun kokoonpanoonsa takaisin tärkeän puolustjaan Jyri Niemen sekä viime kauden parhaan maalintekijänsä Olavi Vauhkosen. Lisäksi viime kaudella Lukkoa edustanut Valentin Claireaux liittyi joukkueen mukaan.

Maalivahtipelaaminen 

Sami Aittokallion taakse upposi viisi kiekkoa. Varsinaisia helppoja ei taakse mennyt, mutta maalivahdin pitäisi myös ottamaan tietyissä paikoissa ratkaisevia torjuntoja, ja siihen Aittokallio ei pystynyt. Pientä kritiikkiä voi antaa huonosta sijoittumisesta tietyissä tilanteissa.

Puolustuspelaaminen 

Varsin nimetön puolustus jätti ajoittain liikaa tilaa, ja ongelmana oli myös tilanteista ulos ajautuminen. Puolustajista ei ollut erityisemmin apua maalivahti Aittokalliolle. Hyökkäyspäässä onnistumisia nähtiin, ja Victor Westermarckille kirjattiin liigauran ensimmäinen kahden maalin ottelu.

Hyökkäyspelaaminen 

Kokonaiskuvassa Sportin ylivoimaisesti vaarallisin hyökkääjä oli Joel Kiviranta, joka oli ottelun alkuvaiheissa ainoa, joka pystyi tuomaan kiekkoa laadukkaasti hyökkäysalueelle. pelin edetessä sama onnistui paremmin myös muilta. Varsinkin ensimmäisessä erässä joukkue pelasi myös aktiivista taklaus- ja karvauspeliä, mutta se on myös varsin kuluttavaa ja näin sitä taktiikkaa ei voinut käyttää ottelun loppuun asti.

Erikoistilanteet 

Sport onnistui kertaalleen ylivoimalla, mitä voi pitää normaalina suorituksena. Tällä kertaa vastustaja oli kuitenkin sen verran parempi, että suurempi pistepotti matkasi vierasjoukkueen matkaan.

Kaikki Liigan otteluvideot löydät kootusti osoitteesta jatkoaika.com/otteluvideot/liiga
Lähtökohdat 

Lukko oli avannut kauden voittosaldonsa keskiviikkona Tapparan vieraana. Tuolloin sivussa olleista kokeneista puolustajista Janne Niskala palasi kokoonpanoon, Jyri Marttinen oli edelleen sivussa.

Maalivahtipelaaminen 

Lassi Lehtinen sai toisen peräkkäisen aloituksensa, ja pelasi jälleen kohtuullisesti. Victor Westermarckin ensimmäinen maali olisi ollut selkeimmin otettavissa. Neljästä takaiskusta huolimatta joukkue voitti ottelun, ja sitä voidaan pitää merkittävänä asiana Lukon tämänhetkisessä tilanteessa. On hyvin mahdollista, että valtikka raumalaismaalilla siirtyy enemmän Lehtiselle kauden edetessä.

Puolustuspelaaminen 

Lukon puolustus pysäytti Sport-hyökkäyksiä usein jo aikaisessa vaiheessa. Pelaajien keskinäisessä suorittamissa oli kuitenkin eroa, ja erimerkiksi Roni Seväselle jäi otteissa paljon paarannettavaa. Yksittäisistä virheistä pahin sattui hyökkääjä Janne Keräselle, jonka poikittaissyötön Olavi Vauhkonen katkaisi ennen 3−3-tasoitusosumaa.

Hyökkäyspelaaminen 

Andrew Gordonin ensimmäisen erän lopuksi saama kymmenen minuutin käytösrangaistus ei haitannut ketjukoostumuksia, pikemminkin päinvastoin sillä kanadalaishyökkääjää tuurannut Heikki Liedes onnistui sen aikana maalinteossa. Muutenkin kanadalaisketju oli Lukon ylivoimaisesti vaarallisin. Gordon on palaamassa pian Ruotsiin, ja se jättää selvän aukon Lukon hyökkäykseen.

Erikoistilanteet 

Ylivoima toimi hyvin ja sai järjestettyä useita tilanteita murtavilla syötöillään. Kaksi maaleista syntyi viidellä neljää vastaan. Alivoimalla tuli yksi takaisku ja tasavajaalla Lukko oli selvästi parempi joukkue, mikä oli nähtävissä niin jatkoajalla kuin ensimmäisessä erässä neljällä neljää vastaan.

Erikoista 

Lassi Lehtinen joutui toisessa erässä vaihtoon 38 sekunnin ajaksi, kun Lukko-maalivahdin luistimesta irtosi terä. Tuuraushommat hoiti Oskari Setänen, jolle kirjattiin yksi torjunta.

Ottelun ratkaisu 

Jatkoajalla Rony Ahosen laukaus putosi Sami Aittokalliolta maalin viereen, josta Arttu Ilomäki suti sen maaliin. Lukolle voitto oli toinen peräkkäinen. Sport ei ole voittanut kauden avauksen jälkeen, mutta on napannut kolme pistettä jatkoaikatappioista.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo