Strömwall kaatoi Sportin neljällä tehopisteellä

LIIGA / Raportti
KooKoo nappasi voiton viimeisellä minuutilla.
Kuva © Teemu Grönroos
Edellisillan taiston tuomat tunnepurkaukset olivat jäähtyneet yön aikana, mutta ylivoimavitjat jatkoivat siitä, mihin eilisestä jäätiin. KooKoon tähtihyökkääjä Malte Strömwall johdatti vieraat niukkaan voittoon tehoin 3+1.
Lähtökohdat 

Eilisillan jäljiltä Sport olisi pidettävä sama tahti yllä, käyttäen tilaisuutensa yhtä tehokkaasti ja pidettävä pää kylmänä. Ylivoima oli KooKoon ensimmäiseen kaatamiseen valttikortti, mutta myös alivoiman tulisi toimia tehokkaammin.

Maalivahtipelaaminen 

Mika Järvinen otti torjuntavastuun tässäkin ottelussa, eikä joukkueen kokeneeseen kastiin kuuluva veräjänvartija näyttänyt väsymyksen alkeita eilisestä urakasta.

Sport-veskari ei voinut KooKoon ylivoimaosumille tehdä mitään. Arttu Pellin tasoitusosuma lähi siniviivan paikkeilta, jolloin Järvinen oli sijoittunut liian paljon etukulman puolelle.

Puolustuspelaaminen 

Sport-puolustus oli koko ottelussa kovassa työn teossa. Kouvolalaishyökkäys iski nopeaa ja rajusti päälle ottelun alusta alkaen erityisesti avaus- ja päätöserässä, mikä tuotti vaasalaispakistolle hikisen lauantai-illan.

Viimeisellä minuutilla puolustus jäätyi siirretyn rangaistuksen aikana täysin, antaen KooKoolle avaimet käteen ja muodostaen kunniakujan voittomaalin iskemiseen.

Hyökkäyspelaaminen 

Tasakentällisin Sportin hyökkäyskalustolla oli ongelmia päästä pikkumusta mukanaan keskialuetta pidemmälle. Puolustuksesta lähdettiin monessa tapauksessa tukemaan hyökkäystä, mutta hyville maalintekopaikoille pääsy oli vähissä lauantai-iltana.

Erikoistilanteet 

Jos eilisillan Sportin alivoima liikkunut ollenkaan, nyt se liikkui liikaa. Alivoimanelikon hyökkääjät lähtivät liian kauas yrittämään katkaista KooKoon pakkopeliä, mikä avasi kultakypärä Malte Strömwallille avopaikan tasoitukselle.

Toinen alivoima oli miltei toisinto ensimmäisestä, jonka käytti hyödyksi jälleen KooKoon ruotsalaishyökkääjä.

Ylivoima paikkasi alivoiman suoritukset omilla onnistumisillaan. Etulyöntiasema pyöri tuttuun tapaan ja onnistui luomaan tarvittavat paikat maalin tekoa varten.

Lähtökohdat 

Kouvolalaisvieraat jäivät rikkonaisessa pelissä Sportin erikoistilannepelaamisen jalkoihin. Naaratakseen pisteitä kotimatkalle KooKoon täytyy pysyä poissa rangaistusaitiossa ja Strömwallin mukaan pelata nopeammin ja yksityiskohtaisemmin kuin edellisiltana.

Maalivahtipelaaminen 

Kauden neljännen ottelunsa aloittaneen Samu Perhosen otteista paistoi otteluiden vähäisyys ensimmäisellä alivoimalla. Ainalin iskemässä avausmaalissa Perhonen sijoittui poikittaissyötön jälkeen huonosti, ollen polvillaan jo ennen laukauksen lähtöä.

Riskan laukaus siniviivan tuntumasta ei tullut Perhoselle puskista ja lipsahti verkon perukoille kouvolalaisvahdin hanskakädestä.

Puolustuspelaaminen 

Pakisto ei turhia aikaillut lähtöjen kanssa ja onnistuivat hyvällä prosentilla saamaan kiekkoa vastustajan päätyyn hyökkäjien tukena. Tasakentällisillä KooKoon puolustus ei paljon antanut ylimääräistä tilaa isäntien hyökkäyksille.

Hyökkäyspelaaminen 

Viisikkohyökkäys tuotti Sportille useita ongelmia, eikä KooKoon tasakentälliset arkailleet mennessään jopa maalivahdin alueelle.

Viimeisellä minuutilla viisikkohyökkäykseen ei tarvittu kuin KooKoon kultakypärä, joka raivasi tiensä läpi Sport-puolustusksen ja viimeisteli hattutempun.

Erikoistilanteet 

Kultakypärä näytti ylivoimaosaamistaan, kun pakkopeli sujuu parhaimmalla tavalla. Syöttökuviot rikkoivat kotijoukkueen alivoimanelikon täysin, eikä meno hyytynyt vajaalla tasakentälliselläkään.

Alivoima joutui eilisiltaan nähden rutkasti vähemmälle työnteolle, muttei onnistunut tälläkään kertaa kitkemään Sportin tehokkuutta pois.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo