Sport heräsi otteluun toisessa erässä – nuorisokenttä kotkapaitojen sankareina

LIIGA / Raportti
Santeri Haarala onnistui maalinteossa kahdesti.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Vierasjoukkueen vahva avauserä enteili toisintoa Sportin ja KooKoon edellisestä kamppailusta Kouvolassa. Sport kuitenkin päätti toisin ja pyyhälsi kouvolalaisvieraiden ohi toisessa erässä.
Lähtökohdat 

Ennen KooKoon vierailua Sport oli tuskaillut maalinteon kanssa. Nuorta Pelicansin joukkuetta vastaan kotkapaidat saivat lopulta kairattua kaksi pistettä itselleen, eikä edellisissäkään otteluissa vastustajan verkot olleet heiluakseen.

Maalivahtipelaaminen 

Haastavan avauserän jälkeen Niko Hovinen jatkoi hyviä otteitaan Sportin maalilla torjuen 32 torjunnalla Sportille kolmannen peräkkäisen kotivoiton. 

Puolustuspelaaminen 

KooKoon nopeat keskialueen ylitykset ensimmäisessä erässä toivat Sportille ongelmia omassa päässä. Aktiivisen karvauksen kotijoukkue onnistui kitkemään hyvin, mutta hyökkäyksiin lähtö oli välillä takkuista.

Hyökkäyspelaaminen 

Ensimmäisen erätauon jälkeen Sportin hyökkäys sai palaset loksahtamaan kohdalleen, ja KooKoon verkko alkoi heilua. Erik Riska onnistui heti toisen erän alkuun tuomaan vaasalaiset yhden maalin päähän, ja kotvasen kuluttua Antti Erkinjuntti ja Santeri Haarala nostivat Sportin tasoihin ja johtoon 77 sekunnissa.

Sportin hyökkäys jatkoi toisen erän jälkeistä tempoaan, kun Turo Asplund tuplasi erän alkuun kotijoukkueen johtoaseman. 

Erikoistilanteet 

Avauserässä kumpikin osapuoli joutui kahteen kertaan pelaamaan vajailla tasakentällisillä, mutta myös Sport pääsi kokeilemaan tehokkuttaan ylivoimalla. Haarala kiitti Eemil Erholtzia poikittaissyötöstä ja kaunisteli loppulukemat kolmen maalin eroksi.

Kotkapaitojen ensimmäinen alivoima sai kylmää vettä niskaansa Vilmos Gallón taituroitua ottelun avausmaalin. Ensimmäisen takaiskun jälkeen alivoimanelikko onnistui pitämään osa-alueensa puhtaana.

Lähtökohdat 

Voitokkaan Lukko-pelin jälkeen KooKoo tuli vierailemaan Vaasaan. Edellisistä entisistä Mestis-jättien mittelöistä ei maaleja ole jääty kaipaamaan.

Maalivahtipelaaminen 

Henrik Haukelandille tuli työteliäs ilta kokonaisuudessaan ja norjalaisveskari teki kaikkensa voiton eteen. Puolustus Haukelandin edessä ei kuitenkaan onnistunut kitkemään pahimpia paikkoja pois.

Puolustuspelaaminen 

Vahvasti pelatun avauserän jälkeen puolustus alkoi hävitä laitakamppailuja eikä onnistunut kitkemään maalinedustaa puhtaaksi. Toisen erän alussa puolustus nousi liian aikaisin hyökkäyksen tueksi, mikä mahdollisti Sportin nousun voittoon.

Hyökkäyspelaaminen 

Ensimmäisessä kolmanneksessa Vilmos Galló ja Kim Strömberg taituroivat KooKoon helpon oloisesti kahden maalin johtoon. Kolhuilta ei kouvolalaisjoukkue kuitenkaan säästynyt, kun Erik Karlsson paiskautui vauhdikkaasti päätyyn ja poistui pukukopin puolelle.

Lopun 40 minuutin ajan KooKoo ei keksinyt avaimia Sportin puolustuksen murtamiseen, vaikka se tykittikin kiekkoa Sportin maalia kohti.

Erikoistilanteet 

Ensimmäisestä ylivoimasta KooKoo ei tarvinnut kuin karkeat puoli minuuttia, kun unkarilaishyökkääjä ohjasi pikkumustan ilmasta Sportin verkkoon. Enempää ei kuitenkaan KooKoon ylivoimaviisikko onnistunut tuottamaan. Alivoimakin joutui ahkeroimaan joutuen antautumaan päätöserässä kerran.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo