Rikkonainen KooKoo antoi tunteikkaan vastuksen Sportille

LIIGA / Raportti
Malte Strömwall onnistui kerryttämään ainoastaan jäähytiliään.
Kuva © Teemu Grönroos
Sportin ja KooKoon viikonloppupelien ensimmäisessä osiossa ei säästelty jäähypenkkiä eikä tunteita. Loukkaantumisista kärsivä KooKoo ei kumarrellut kotkapaitojen edessä, mutta kiivas kamppailu päättyi lopulta Sportin eduksi lukemin 4-1.
Lähtökohdat 

Sport palasi maajoukkuetauolta voitokkaasti hakemalla kahden pisteen voiton Turusta. Vierailu oli kauden ensimmäinen ja tärkeä vaasalaisille, sillä edellinen voitto TPS:n kotihallista irtautui tammikuun 15. päivä vuonna 2015.

Maalivahtipelaaminen 

Rauhallisena veskarina esiintynyt Mika Järvinen ei tunteitaan säästellyt KooKoon kultakypärä Malte Strömwallin kanssa.

Kouvolalaisten ruotsalaishyökkääjä otti kontaktia Järvisen kanssa jo aiemmin ottelussa, mutta toisen erätauon alettua Sport-veskari muistutti Strömwallia mailapelaamisesta. 

Järvinen torjui 23 torjunnallaan joukkueelleen varman voiton.

Puolustuspelaaminen 

Ensimmäisellä alivoimalla Sportin puolustus ei ollut täysin hereillä, antaen vapaata tilaa ja aikaa KooKoon hyökkäämiselle. Avausmaalissa pakisto onnistui vain katsomaan vierestä, kun Järvisen torjunnasta kiekko liukui omaan verkkoon.

Hyökkäyspelaaminen 

Sport onnistui hyvin haastamaan KooKoon pakistoa luistelukisassa, muttei onnistunut tasakentällisillä haastamaan tarpeeksi hyvin kouvolalaisvieraiden alakertaa. 

Erikoistilanteet 

Alkuvaikeuksien jälkeen Sportin ylivoima onnistui iskemään kiekon Juha Järvenpään selän taakse kolmesti. Kahdessa ensimmäisessä onnistumisessa kotijoukkueen ylivoimaviisikko onnistui löytämään hyvin vieraiden puolustuksesta oikeat aukot.

Lähtökohdat 

Päivän pidempään levännyt KooKoo jatkoi myös tauon jälkeistä Liiga-kautta voittokannassa, kun Pelicans joutuitiistaina toteamaan KooKoon maalin verran paremmaksi Kouvolassa.

Maalivahtipelaaminen 

Järvenpää teki kaiken voitavansa kouvolalaisten maalin suulla 37 torjunnan muodossa. Kahdesta ensimmäisestä ylivoimamaalista Järvenpäätä ei voi syyttää, mutta Aleksi Ainalin 3-1-osuma livahti KooKoo-veräjänvartijan kilpikäden kainalosta sisään.

Puolustuspelaaminen 

KooKoon puolustus kärsi loukkaantumissumasta eniten, mutta tasakentällisillä pakisto ei joutunut suuriin ongelmiin. Nopeat vastahyökkäykset pakottivat KooKoon puolustuksen ripeisiin vaihtoihin, mutta nopeajalkaiset pakit eivät antaneet Sportin hyökkäykselle helppoja tilaisuuksia.

Hyökkäyspelaaminen 

Kouvolalaisten hyökkäyspelaaminen ei päässyt rikkonaisen ottelun takia parhaimpaan ytimeensä, mutta saivat rakennettua muutaman paikan Järvisen haastamiseen.

Erikoistilanteet 

Ensimmäinen ylivoima tuotti tulosta, kun Anrei Hakulinen sai vapaasti Sport-neliön keskeltä iskeä joukkueen ainokaisen.

Neljän kenttäpelaajan vitja joutui totiseen työntekoon yhdeksän kaksiminuuttisen muodossa. Myös alivoimakentät saivat aikaa tavallista enemmän, mutta joutuivat kolmesti toteamaan kotijoukkueen ylivoiman paremmaksi.

Erikoista 

Toisen erän tultua päätökseen sekä KooKoon että Sportin pelaajat palasivat vielä kaukalon ulkopuolelta kentälle haastamaan toisiaan huuto ja -tönimissodan muodossa. Tapauksen aiheutti Järvisen kanssakäyminen KooKoo-hyökkääjä Strömwallin kanssa.

Lisäksi ottelun loputtua KooKoo otti joukkuerangaistuksen epäurheilijamaisesta käytöksestä.

Ottelun ratkaisu 

KooKoon kultakypärä joutui rangaistusaitioon väistettyään Sport-pelaajan taklausta. Strömwallin kaksiminuuttisen aikana Sport onnistui ratkaisemaan ottelun 3-1-maalin muodossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo