Dufvan kotidebyytti voitokas - Sport ja KooKoo pöllyttivät jälleen maaliverkkoja

Chris DeSousa latoi KooKoon maaliin kaksi kiekkoa, joista jälkimmäinen oli voittomaali.
Sportin ja KooKoon kauden ensimmäisessä kohtaamisessa syyskuussa nähtiin yhdeksän maalia. Vähempään ei tyydytty tänään Vaasassakaan. Kotijoukkueen 5-4 voittamassa ottelussa maalit tosin jakautuivat tasaisemmin.
Lähtökohdat

Sport tekee kotidebyyttinsä Risto Dufvan luotsaamana. Dufva on pannut tuulemaan ja laittanut ketjukokoonpanoja uusiksi. Alku ei ollut huono, vaikka HIFK voiton veikin maanantaina. Kauden ainoa aiempi kohtaaminen KooKoon kanssa kirjattiin vierasjäällä Sportille 7-2.

Maalivahtipelaaminen

Stefan Steenille riitti maalilla 8 minuuttia ja 33 sekuntia. Tuossa ajassa torjuntoja kertyi yksi ja maaleja selän taakse meni kolme. Niko Hovinen sai kunnian jatkaa ottelun loppuun. Kolmannessa erässä Hovinen olikin mies paikallaan.

Puolustuspelaaminen

Sportin puolustajilta tuppasi aika ajoin unohtumaan vapaita miehiä aitiopaikalle maalin eteen. Varsinkaan ottelun alussa puolustuksesta ei juurikaan ollut apua maalivahdille.

Hyökkäyspelaaminen

Filip Riska ja Chris DeSousa nousivat Sportin johtohahmoiksi kahdella maalillaan. Näiden lisäksi maalin teki Roope Talaja vahvalla yksilösuorituksella. Sport onnistui jälleen löytämään lääkkeet KooKoon puolustuksen läpäisemiseen.

Erikoistilanteet

KooKoon avausmaali syntyi ylivoimalla, ja Sportin neliö jähmettyi tilanteessa täysin. Sport sai ensimmäisessä erässä pelata Toni Suurosen rangaistuksen johdosta ylivoimaa neljän minuutin ajan. Ainoa ylivoimaosuma tuli toisessa erässä.

Lähtökohdat

KooKoon viimeinen häviö varsinaisella peliajalla on kuun alusta. Viime kaudella KooKoo vei entisten Mestisjättien neljästä kohtaamisesta kolme. Tuore isä Libor Šulák saapui Kouvolaan maanantaina ja debytoi tänään. Muutaman viikon pelaamatta olleen tšekin päivän kunto on arvoitus, mutta Šulákista toivotaan alakertaan kovaa vahvistusta.

Sportin avausmaali syntyi, kun Niilo Halonen jätti irtokiekon pyörimään eteensä. Halonen olisi saattanut napata muutaman muunkin verkkoon menneen osuman.

Libor Šulák alkoi lämmetä ottelun loppua kohti, vaikka saldona olikin miinusta. Martin Berger pääsi katsomaan Roope Talajan maalia aitiopaikalta. Muutenkin KooKoon puolustus oli Vaasan illassa hieman levällään.

KooKoon viime vuoden kapteeni Toni Kähkönen intoutui tekemään reilussa 21 minuutissa hattutempun Sportin maaliin. Viikonloppuna hammaskalustoaan menettänyt Vilmos Galló hääri takapiruna Kähkösen osumissa, ja nousi kahden pisteen päähän kultakypärästä. Kolmannessa erässä nähtiin KooKoon hallintaa, mutta niin vain Sport vei erän nimiinsä 2-0.

Ottelussa jaettiin vähän rangaistuksia. KooKoo onnistui ainoalla ylivoimallaan, Sport puolestaan rankaisi KooKoota kerran kolmesta kaksiminuuttisesta.

Erikoista

Risto Dufva käytti aikalisänsä jo kuuden minuutin pelin jälkeen KooKoon johtaessa jo kahdella maalilla. KooKoolla oli kahden maalin johto myös toisessa erässä.

Ottelun ratkaisu

Jatkoaika siinsi jo mielissä, kun Chris DeSousa sihtasi laukauksen kohti KooKoon maalia pienenpienestä kulmasta. Sata prosenttia laukaisematta jätetyistä vedoista ei mene maaliin, tuumasi DeSousa, kun kiekko kilahti Halosen taakse reilut kaksi minuuttia ennen summeria.