KalPa otti täyden pistepotin Vaasasta − voittomaali syntyi ottelun loppuhetkillä

LIIGA / Raportti
Balazs Sebok oli tänään näkyvässä roolissa.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
Sport ja KalPa kohtasivat kolmannen kerran tällä kaudella. Vierailijat olivat tasaisessa ottelussa vahvempia ja vei täydet pisteet mukanaan.

Vaasassa nähtiin tasainen ottelu Vaasan Sportin ja KalPan välillä. Molempien joukkueiden ylivoima oli hyvässä mallissa, mutta vierasjoukkue oli vahvempi viisikkopelaamisessaan

Ottelu oli erittäin tapahtuma rikas.

− Erittäin kova ottelu tänään, kun Sportille ei kyllä helpolla tehdä maaleja. Tiedettiin, että tänään on pelattava täydet 60 minuuttia erittäin kärsivällisesti ja mielestäni onnistuttiin siinä. Vielä kun saatiin maali ihan loppuhetkillä niin voitto maistuu kyllä erittäin hyvältä, kertoi kahden maalin tekijä Balazs Sebok CMoren haastattelussa.

Ottelu alkoi melko tasaisesti molempien päästyä vastahyökkäyksiin. Ottelun ensimmäinen vaarallinen maalipaikka tuli Olavi Vauhkosen lauottua yllättäen kiekon ylärimaan. Tilanteen jälkeen KalPa pääsi vastahyökkäykseen, josta Lasse Lappalainen pääsi yllättämään Sportin maalivahdin Niko Hovisen vieden samalla KalPan johtoon. Hetki maalin jälkeen tuli Sportin ensimmäinen rangaistus. Kotijoukkueen alivoima kesti kuitenkin ensimmäisen erikoistilanteen.

Sportin peli oli avauserässä rikkonaista, sillä kotijoukkue otti uuden jäähyn lyhyen ajan sisään. KalPa rankaisi kotijoukkuetta turhista jäähyistä menemällä jo kahden maalin johtoon. Sport kuitenkin heräsi maalin jälkeen uudelleen otteluun, kun Roope Talaja iski kavennusmaalin Mika Partasen hienosta syötöstä.

Ottelun toinen erä alkoi jälleen rikkonaisesti, sillä erän ensimmäisellä minuutilla Turo Asplund otti rangaistuksen huitomisesta, mutta maalisarake ei muuttunut. Valtteri Viljanen iski kotijoukkueen tasoihin ylivoimalla Tuomas Vartiaisen otettua jäähyn koukkaamisesta. Ottelun edetessä vierasjoukkue KalPa sai hieman hallintaa ottelusta. Erän loppuvaiheissa isännät sortuivat turhiin rikkeisiin ottaen muutaman rangaistuksen, mutta maalia ei syntynyt erikoistilanteista.

KalPa aloitti viimeisen erän vahvasti ja otti heti erän alusta hallinnan itselleen saaden monta vaarallista maalintekopaikkaa. Ottelun ikävin tapahtuma tapahtui erän puolivälissä KalPan maalivahti Samu Perhosen loukkaannuttua. Tilanteessa Viljanen ajoi maalille ja törmäsi samalla Perhoseen. Erän loppu oli melko tasaista vääntöä molemmilta joukkueilta. KalPa meni kuitenkin erän lopussa johtoon Sebokin tehtyä komean maalin vastahyökkäyksestä. Sport yrtti vielä tasoitusmaalia ilman maalivahtia, mutta ei onnistunut enää maalinteossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo