Hovinen siivitti Sportin avausvoittoon Kuparisaaressa

LIIGA / Raportti
Niko Hovinen edusti viimeksi Liigassa KalPaa.
Kuva © Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com
Sportin ja KalPan välinen kamppailu jatkoi tasaväkistä historiaansa. Tällä kertaa pidemmän korren vei Sport, oman koiran purressa kuopiolaisia. Niko Hovinen debytoi vaasalaisseuran maalilla voittokkaasti.
Lähtökohdat 

Sport ei vielä ollut onnistunut kaapimaan pisteitä koihallistaan. Kotkapaidat ovatkin kovassa tarpeessa pisteiden ja kurssin muuttamiseen parempaan suuntaan.

Maalivahtipelaaminen 

Vastikään Sportin vahvuuteen saapunut Niko Hovinen aloitti maalilla, suoriutuen ottelussa mallikkaasti, vaikka KalPan ainokainen lipsahtikin kookkaan veskarin ohitse. Ensimmäinen voitto irtosi 19 torjunnalla.

Puolustuspelaaminen 

Pakisto onnistui pitämään vastustajan hyökkääjät kaukana maalintekosektoreilta suurimmaksi osaksi. Hyökkäyksen tukemiseksi nousu oli myös tehokasta, sillä Paul Geiger avasi maalihanat hyvän tilanneseuraamisen johdosta.

Hyökkäyspelaaminen 

Ahkera työnteko Sportin hyökkäysvitjoilta lopulta kantoi hedelmää, kun Niko Kuiri käytti tilaisuutensa hyväkseen ja sutaisi kiekon maalinedustan ruuhkasta kiekon maaliin. 

Erikoistilanteet 

Nopeahkosta avausmaalista huolimatta Sport joutui avauserässä hankaluuksiin, kun joukkue otti kaikki kolme jäähyänsä ensimmäisellä kolmanneksella. Alivoimanelikko kuitenkin suoriutui koetuksistaan hyvin arvosanoin.

Lähtökohdat 

Vaihtelevasti voittoja ja tappioita kerännyt KalPa yritti hakea tasaisuutta kuntopuntariinsa Sportin kustannuksella. 

Maalivahtipelaaminen 

Samu Perhosen loukkaannuttua KalPa kutsui IPK:sta tuuraajaksi Henri Kiviahon. Hovisen lailla Kiviaho pelasi hyvän ottelun ja oli Sportin osumiin voimaton.

Puolustuspelaaminen 

Kuopiolaispuolustus toimi lähes yhtä tehokkaasti kuin kotijoukkueen, mutta hetkelliset puolustuksen rakoilut maksoivat KalPalle kohtalokkaasti.

Kuirin voittomaalissa KalPa ei onnistunut pitämään maalinedustaa puhtaana ja Kiviahon maalillla oli levällään kolme omaa pelaajaa.

Hyökkäyspelaaminen 

Sportin puolustus oli liikaa KalPalle torstai-iltana. Hyökkäys ei päässyt irtokiekoille eikä hyville maalintekopaikoille.

Kuopiolaisvieraat onnistuivat pääsemään kerran tasoihin, kun pitkän pyörityksen päätteeksi Aleksi Klemetti heitti kiekon siniviivan tuntumasta maalia kohti, mikä löysi kuin löysi tiensä maaliin.

Erikoistilanteet 

KalPalla oli avaimet kädessään ottaa tuntuva etumatka, kun Sport jäähyili avauserässä. Kotkapaitojen alivoima ei kuitenkaan murtunut KalPan käsittelyssä. 

Kuopiolaisten alivoima otti isännistä mallia ja pystyi pitämään saldonsa puhtaana.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo