Sport katkaisi tappioputkensa Kärppien kustannuksella

Valtteri Viljanen ratkaisi ottelun voittomaalikilpailussa.
Vaasan torstai-illassa Sport löi Kärpät ja katkaisi neljän ottelun tappioputkensa. Ottelun ratkaisu venyi voittomaalikilpailuun, jossa ainoa onnistuja oli Sportin Valtteri Viljanen. Kärppien Joonas Kemppaiselle illan ottelu oli uran 500. Liigan runkosarjassa.

Ensimmäinen erä ottelussa oli vielä maaliton. Oululaisilla oli hieman enemmän maalintekotilanteita, mutta todelliset huippupaikat olivat molemmilla joukkueilla vähissä. Kärpät pääsi kahdesti pyörittämään ylivoimaa, mutta vaasalaiset selvittivät nämä melko helposti.

Toiseen erään pelin tempo kasvoi selkeästi ja tilanteita alkoi syntyä enemmän. Sport meni 1–0-johtoon, kun vaasalaiset karkasivat ylivoimahyökkäykseen ja Lari Heikkisen esityöstä Jesse Paukku laukoi kiekon verkkoon.

Maalin jälkeen Sport jatkoi pelin hallintaa ja pystyi vyörymään Kärppien puolustusalueelle. Viimeiset kiekolliset ratkaisut kuitenkin jäivät monesti hieman vajavaisiksi. Erän viimeisellä kolmanneksella Kärpät sai omasta kiekollisesta pelistään kiinni, mutta ei onnistunut myöskään tuottamaan huipputilanteita. Kolmanteen erään siirryttiin siis tilanteesta 1–0.

Viljanen ratkaisi voittomaalikilpailussa

Kolmas erä pelattiin suurimmalta osin Sportin puolustusalueella. Kärpät haki ahnaasti tasoitusmaalia ja onnistuikin siinä erän loppupuolella. Teemu Turunen toimitti kiekon maalinkulmalle unohtuneelle Atte Ohtamaalle, joka pääsi iskemään kiekon ohi Sport-vahti Niko Hovisen.

Kolmannessa erässä enempää maaleja ei nähty, joten ottelussa edettiin jatkoajalle tilanteesta 1–1. Jatkoajan paras paikka tuli Sportille, kun Teemu Väyrynen pääsi puolittaiseen läpiajoon. Leevi Meriläinen Kärppien maalilla torjui kuitenkin tilanteen varmasti. Ottelu venyi aina voittomaalikilpailuun saakka, ja ratkaisijana esiin nousi Sportin puolustaja Valtteri Viljanen.

Voitolla Sport onnistui katkaisemaan neljän ottelun tappioputkensa. Voitto oli myös Sportille ensimmäinen Kärpistä kotonaan sitten joulukuun 2019.