Kärpät tylytti ja näytti karkaavan − Keränen piti Sportin haaveet hengissä: "Turha siinä on paskoa housuun"

LIIGA / Raportti
Cody Kunykille merkittiin Vaasassa kaksi tehopistettä.
Kuva © Tiia Mahkonen
Kärpät näytti ratkaisevan ensimmäisen kierroksen otteluparinsa jo kahdessa erässä, mutta Vaasan Sport taisteli kahdella maalilla itsensä vielä otteluparin voittotaistoon. Oululaiset veivät avauspelin maalein 4−2.

Kärpät lähtee perjantain toiseen osaotteluun kahden maalin johtoasemasta. Avauspeli Vaasassa päättyi sen voittoon lukemin 4−2. Kärpät näytti karkaavan otteluparin voittoon karkaamalla ottelussa jo neljän maalin johtoon, mutta Janne Keräsen kaksi osumaa pitivät vaasalaisten toiveet hengissä.

Avauserä oli varsin tasainen. Molemmat joukkueet keskittyivät mahdollisimman huolelliseen kiekonkäsittelyyn ja kontrolliin. Maalin makuun päästiin vasta erän lopussa, kun Jussi Jokinen lapioi paluukiekosta joukkueensa johtoon. Kyseessä oli tarkasti pelatun avauserän ainoa jäähy.

Toisen erän alkuun vuorossa oli toinen kylmä suihku vaasalaisille. Hyökkäyspään pyöritys johti Kärppien paikkaan, jonka päätti Juhamatti Aaltosen nostama laukaus. Tilanne tarkistettiin videolta, jonka kertoma oli selvä: Kärpät siirtyi 2−0-johtoon.

Tämän jälkeen Sportilla oli oivat tilaisuudet päästä otteluun mukaan, kun se pääsi yrittämään ylivoimalla kavennusta kahteen eri otteeseen. Maalit jäivät kuitenkin tulematta, ja toisen jäähyn jälkeen Kärpät teki jo kolmannen maalinsa vastahyökkäyksestä.

Sport heräsi, Kärpät uinui

Kun Otto Karvinen vei kolmannessa erässä Kärpät jo 4−0-johtoon, näytti koko ottelupari ratkenneen ja vaasalaiset alistuneilta. Sport kokosi kuitenkin rivinsä, kun se käytti Kärppien passiivisuuden rivakalla hyökkäyspään pelaamisella hyväkseen. Ensin Janne Keränen kavensi ottelun Riskan veljesten syötöistä. Neljä ja puoli minuuttia myöhemmin sama kaveri onnistui uudestaan: 2−4 Keränen ampui Olavi Vauhkosen ja Turo Asplundin esityöstä.

Toinen ottelu pelataan perjantaina Oulussa. C Moren haastattelema Aaltonen oli hyvin pettynyt joukkueensa löysäilyyn selkeässä johdossa.

− Vähän jäi huono fiilis. Unohdettiin, että tässä pelattiin yhteistuloksesta.

Oululaishyökkääjältä irtosi kehut Sportin kirille.

− Vähän alettiin räiskiä. Pitäisi vain pelata, ei uskallettu pelata. Siinä se on aika pähkinänkuoressa koko meidän kausi, ylä- ja alamäkiä.

Perjantain askelmerkit ovat Aaltoselle selvät.

− Ei siinä mitään, pitää alkaa pelaamaan. Niiden pitää tehdä maaleja, meidän pitää tehdä maaleja. Ei meidän auta 60 minuuttia vain räiskiä. Pelataan sitä peliä, turha siinä on paskoa housuun!

Oululaisten maalissa 53 minuuttia maaliaan puhtaana pitänyt Patrik Rybár torjui 29 laukausta. Niko Hoviselle torjuntoja kertyi 24 kappaletta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo