Kärpät saalisti täydet kolme pistettä Vaasasta − kotkapaitojen taistelu ei riittänyt pisteisiin

LIIGA / Raportti
Troy Bourke iski ottelun avausmaalin.
Vaasan Kuparisaaren hornankattila oli jälleen tunnetta täynnä maajoukkuetauon jälkeen. Sport taisteli jälleen, mutta vierasjoukkue Kärpät oli tehokkaampi.

Vaasan Kuparisaaren jäähalli sai taas yleisönsä yli kahden viikon tauon jälkeen, ja tunnetta oli jäällä sekä katsomossa. Vauhdikkaassa ottelussa ei maaleilla mässäilty, mutta viihdyttävää jääkiekkoa nähtiin siitä huolimatta.

Ottelun avauserä alkoi tasaisissa, mutta vauhdikkaissa merkeissä. Ensimmäisen kymmenen minuutin aikana joukkueet luistelivat vauhdilla päädystä päätyyn kuitenkin ilman vaarallisia maalintekopaikkoja.

Ottelun ensimmäinen erikoistilanne syntyi erän puolivälissä Tuukka Tieksolan otettua rangaistuksen kampituksesta. Vierasjoukkueen vahva alivoima selvitti tilanteen moitteetta, eikä kotijoukkue päässyt ottelussa johtoasemaan. Vierasjoukkue Kärpät loi erässä enemmän maalipaikkoja, mutta avauserä pysyi maalittomana.

Toinen erä alkoi kotijoukkueen vahvalla painostuksella, joka aiheutti hieman virheitä Kärppien puolustajille. Sportin painostuksen jälkeen vierasjoukkue Kärpät sai pitkän kiekollisen jakson Sportin hyökkäysalueella. Sport puolusti uhrautuvasti, eikä Kärpät päässyt johtoon. 

Vierasjoukkueen vahvan viiden minuutin jälkeen Sport sai otetta omasta pelistään ja sai luotua muutaman maalintekopaikan. Vaarallisin paikka syntyi kultakypärä Turo Asplundin syötettyä loistavasti maalin eteen liukuneelle Michael Keräselle, mutta kiekko kimposi tolpan kautta katsomoon.

Maalit olivat tiukassa tässäkin erässä, mikä sai tunteet kuumenemaan niin jäällä kuin katsomossakin. Kärpät siirtyi ottelussa johtoon pitkän pyörityksen päätteeksi, kun kanadalaispuolustaja Troy Bourke laukoi komean rannelaukauksen ohi maalivahti Niko Hovisen.

Kotijoukkue lähti ottelun viimeiseen erään taisteluilmeellä, ja tämä tuottikin heti tulosta. Erää ehdittiin pelata vain kolme minuuttia, kun Roope Talaja riisti kiekon Kärppien maalin takaa ja syötti kiekon Axel Holmströmmille, jonka oli helppo laukoa kiekko ohi maalivahti Stanislav Galimovin. Tasoitusosuman jälkeen kotijoukkue Sport sai selvästi lisävirtaa ja haki vimmatusti tasoitusosumaa. Erän puolivälissä Sport sai mahdollisuuden mennä johtoon ylivoimalla Troy Bourken otettua rangaistuksen huitomisesta. Ylivoima oli kuitenkin luokatonta, eikä Kärpillä ollut vaikeuksia alivoimansa kanssa. 

Sportin erikoistilanteen jälkeen Kärpät pääsi aloittamaan Sportin alueelta ja siirtyi välittömästi ottelussa 2−1-johtoon Casey Wellmanin nostettua hienosti kiekon maalivahti Hovisen edestä ylänurkkaan. Kotkapaidat hakivat vielä tasoitusta ilman maalivahtia, mutta ilman tulosta ja Kärppien puolustaja Ludwig Byström laukoi ottelulle loppuniitin tyhjään maaliin. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo