Sportille kauden avausvoitto Jukureista − Hoviselle ensimmäinen nollapeli

LIIGA / Raportti
Niko Hovinen pysäytti Jukurit 26 torjunnallaan.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
Sport onnistui vauhdikkaassa ottelussa kairaamaan kauden ensimmäisen voittonsa Jukureista. Niko Hovinen torjui vaasalaisten puhtaassa 3−0-voitossa kauden ensimmäisen nollapelinsä.
Lähtökohdat 

Sport lähti otteluun katkera tappio JYPiä vastaan. Kotkapaidat olivat edellisen kymmenen ottelun aikana voittanut ainoastaan kerran, ja pisteitä oli kertynyt kolme.

Maalivahtipelaaminen 

Niko Hovisen alkuminuutti ottelusta oli tolpalta tolpalle siirtymistä, mutta loput ensimmäisestä kolmanneksesta oli itsenäistä lämmön ylläpitämistä. Torjuntoja alkoi tulla erätauon jälkeen tiheämmin, mutta raamikas Hovinen onnistui pitämään maalinsa puhtaana.

Puolustuspelaaminen 

Kotkapaitojen viisikkopuolustaminen toimi läpi ottelun erittäin aktiivisesti eikä antanut Jukureiden hyökkäyksille juurikaan aikaa seuraavan siirron miettimiseen. Hovisella oli kosolti aikaa ja tilaa Sport-maalilla hallita kiekkoa ja ottaa pikkumusta haltuun.

Hyökkäyspelaaminen 

Sport iski täyden tehon päälle avausminuutin jälkeen eikä antanut Jukureiden puolustajien hengähtää hetkeäkään. Jesse Paukku onnistui katkaisemaan viiden ottelun maalittoman putkens ja Lari Heikkinen iski kuudennessa Liiga-ottelussaan uran ensimmäisen Liiga-maalinsa. 

Erikoistilanteet 

Sportin alivoimanelikko sai ensimmäisellä alivoimalla tililleen ekstraonnistumisen, kun Erik Riska kiitti Jukurit-veskarin virheestä ja teki alivoimamaalin. Toisellakin alivoimalla Sport piti vieraat maaleitta.

Sportin ylivoimaviisikko pääsi kuin pääsikin kokeilemaan siipiään kerran, mutta ei onnistunut tuottamaan lisää täysosumia.

Lähtökohdat 

Ennen tämäniltaista Vaasan-vierailua myös Jukureilla oli viimeisen kymmenen ottelun ajalta yhtä paljon voittoja ja pisteitä.

Maalivahtipelaaminen 

Kuluneella kaudella voitokkaasti Sportia vastaan torjunut Sami Rajaniemi joutui toteamaan putkiensa päättyneeksi. Kahden takaiskun jälkeen Jukurit-veskari tarjoili epäonnistuneella syötöllä ilmaisen maalin kotkapaitojen Riskalle.

Puolustuspelaaminen 

Mikkeliläispakisto oli vaikeuksissa saada nopeasti liikkuneita Sport-hyökkääjiä pysymään laitojen läheisyydessä.

Maalinedustan Jukurit onnistui pitämään hallinnassaan, mutta poikittaissyöttöjen katkaiseminen ja laitojen kautta nousut maalille maksoivat vieraille kalliisti.

Hyökkäyspelaaminen 

Vaikean avauserän jälkeen Jukureiden hyökkäys onnistui saamaan painetta Sportin päätyyn, mutta ei onnistunut päihittämään Hovista. Jo avausminuutilla Jukureille syntyi tuhannen taalan paikka nousta aikaiseen johtoon, mutta Hovisen jalka pelasti Sportin.

Erikoistilanteet 

Mikkeliläisten ylivoima pääsi yrittämään onneaan kahdesti. Kumpikaan tilaisuus ei riittänyt rikkomaan kuparista, vaan ensimmäisellä yrittämällä kiekko löytyi omasta maalista.

Alivoimakin joutui yhden kerran työntekoon ja onnistui pitämään verkkonsa puhtaana.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo