Sport kuittasi hölmöilynsä - Michael Keränen varmisti pisteen

LIIGA / Raportti
Michael Keränen palasi ryminällä maalitilastoihin.
Sportin vahva alku ei kantanut pitkälle, ja JYP onnistui kotijoukkueen virheiden ja onnen siivittämänä nousemaan tasoihin ja johtoasemaan kiinni. Sport ei kuitenkaan luovuttanut, ja Michael Keränen onnistui kampeamaan kotkapaidat tasoihin. Jatkoajalla JYP kuitenkin vei lisäpisteen Anttoni Hongan toimesta.

Ensimmäisen erän alkupuolella Sportin vahva alku kantoi hedelmää sekä joukkueelle että puolustaja Shaun Heshkalle. Sport−puolustaja hakeutui maalin eteen ja onnistui iskemään ottelun avausmaalin. Maali oli Heshkan kauden ensimmäinen, ja kuparisen rikkomiseen ehti kulua 30 ottelua.

Toisessa erässä JYP onnistui nousemaan tasoihin Sportin avustuksella. Jerry Turkulaisen laukaus lipesi Rasmus Reijolan näpeistä, mutta kiekko pysähtyi juuri ennen maaliviivaa. Victor Westermarck ennätti paikalle ensimmäisenä ja yritti sutaista kiekon pois maalin tuntumalta. Vaasalaisten epäonneksi Tyler Nanne ryntäsi tilanteeseen myöhässä, ja kiekko kimposi hänestä tyhjään maaliin.

Vain kaksi ja puoli minuuttia ehti kulumaan, kun JYP karkasi johtoasemaan. Tällä kertaa epäonnen soturina toimi Sport-hyökkääjä Jonne Virtanen.

Mailan katkettua aiemmassa tilanteessa Virtanen ei kyennyt purkamaan Reijolan torjumaa irtokiekkoa, ja heittäytyessään peitti oman veräjänvartijan näkymän kiekkoon. Antti Kalapudas ei tilaisuudestaan erehtynyt ja sivalsi vierasjoukkueen johtoon.

Viimeisessä kolmanneksessa Sport sai paineen JYPin päätyyn, mutta Anton Stråkan seuratessa tilanteen loppuun peittosi hän Reijolan ja iski kauden avausmaalinsa. Sportin pyristely tuotti tulosta Michael Keräsen rikottua pitkän maalittoman jaksonsa pitäen kotijoukkueen vielä toivossa pisteisiin. Viimeisellä minuutilla Sport haki vauhtia omasta päädystä ja Keränen onnistui pienestä kulmasta yllättämään Konstantin Shostakin ja Sport nousi tasoihin.

Jatkoaikaa ei kuitenkaan kauaa ehditty ihailla, kun 19 sekunnin kuluttua Anttoni Honka pääsi vapaasti etenemään unelmapaikalle, eikä kaunis rannelaukaus erehtynyt kohteesta ja JYP onnistui jatkamaan siitä, mihin edellisellä Vaasan vierailullaan jäi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo