Aittokallio ja Tikka nostivat Sportin takaisin taisteluun pudotuspeleistä

LIIGA / Raportti
Sami Aittokallio takasi kolme pistettä Sportille.
Kuva © Samppa Toivonen - https://www.samppas.net
Sport onnistui pääsemään irti piinapenkistä ja nousi suoralla voitolla pisteen päähän pudotuspeliviivan paremmasta puolesta. Tikka onnistui viimeisellä ylivoimalla iskemään voittomaalin ja Aittokallio puolustuksen kera takasi kolmen pisteen jäämisen Vaasaan.
Lähtökohdat 

Sportilla on edessään kauden tärkein kotiottelu tähän asti, kun viimeistä pudotuspelipaikkaa pitelevä JYP saapuu vierailulle. Jyväskylän vieraat ovat vaasalaisia neljä pistettä edellä, joten kolmen pisteen jääminen Kuparisaareen olisi kultaakin arvokkaampi saldo.

Aleksi Ainalin loukkaannuttua Tampereella ja Antti Kalaputaan ollessa maajoukkuekomennuksella Sport pikakutsui Hermeksen riveistä Miro Lehtimäen ja Jesse Koskenkorvan paikkaamaan hyökkäysvajetta.

Maalivahtipelaaminen 

Mika Järvisen sairastumisen vuoksi torjuntavastuun otti Sami Aittokallio. Sport-veskari teki kaiken voitavansa ja otti hanskakädellään varmoja koppeja.

Viimeisessä erässä Aittokalliolle ei montaa laukausta tullut, mutta torjunnat olivat elintärkeät. Kolmesta torjunnasta kaksi tuli JYPin hyökkäyksestä kolmella yhtä vastaan.

Puolustuspelaaminen 

Hyökkäys oli Sportin paras puolustus. Omalla alueella vaasalaiset eivät joutuneet ottelun viimeisiä minuutteja lukuunottamatta pitkiksi ajanjaksoiksi rimpuilemaan.

Hyökkäyspelaaminen 

Sport iski raivokkaasti päälle ja pakotti karhunosan ottelusta JYPin puolustuskannalle. Brody Sutter toi kotijoukkueen tasoihin, mutta toimi myös konnana Olavi Vauhkosen heppoisesti hylätyssä maalissa.

Sutterin jalka kävi maalivahdin alueella ja osui JYP-maalivahdin mailaan Vauhkosen laukaisua ennen. Pitkän videotarkistuksen jälkeen osuma hylättiin ja tilanne oli edelleen tasan.

Erikoistilanteet 

Alivoima toimi erinomaisesti, varsinkin viimeisillä minuuteilla. JYP ei saanut rakennettua pakkopeliä alkuunkaan ja Sportilla oli helppo työ siivota kiekko vastakkaiseen päätyyn.

Lähtökohdat 

Kolmen ottelun voittoputkessa oleva JYP on onnistunut anastamaan viimeisen pudotuspelipaikan Sportilta ja joutuu myös puolustamaan sitä kotkapaitoja vastaan.

Maalivahtipelaaminen 

Eetu Laurikainen pelasi kokonaisvaltaisesti vakuuttavan ottelun. Tommi Tikan osumassa kiekko katosi vierasjoukkueen veräjän vartijan näkökentästä ja Laurikaisen poikittaisliike tarjosi tarvittavan aukon pikkumustalle livahtaa jalkojen välsitä maaliin.

Puolustuspelaaminen 

JYP puolusti väkevästi keskialuetta ja oman alueen keskisektoria. B-pisteiden kaarille Sport ei helpolla päässyt yrittämään maalintekoa, eikä Laurikaisen nenän edessä ollut tarjolla muuta kuin makuupaikkoja.

Hyökkäyspelaaminen 

JYPillä oli vaikeuksia saada hyökkäyksiä Sport-päätyyn koko ottelun ajan. Jerry Turkulainen päätti pitkän maalittoman kautensa avauserässä, mutta tällä kertaa yksi maali ei riittänyt.

Ottelun viimeisellä kymmenyksellä JYP sai pientä otetta hyökkäyspeliin, vain todetakseen Sport-puolustuksen liian vahvaksi.

Erikoistilanteet 

JYP kärsi kaksiminuuttisista isäntäjoukkuetta enemmän. Alivoimakuvio petti kriittisimmällä hetkellä ja ylivoima ei saanut toivottua tuulta alleen alkuunkaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo