Tällä kertaa Ilves ei leijaillut Tappara-voitossaan − Sport jäi kuin eno veneestä

LIIGA / Raportti
Ilves oli Vaasassa täysin pitelemätön.
Kuva © Tiia Mahkonen
Ilves tuli Vaasan uusitun jäähallin toiseen liigaotteluun hurjalla tempolla eikä jättänyt Sportille sanan sijaa. Kotkapaidoilla ei ollut 60 minuutin aikana kuin muutama hetki, joissa se sai pelin vieraiden alueelle.

Sport pääsi perjantaina kotiotteluiden makuun, kun se hävisi Kärpille ensimmäisessä taistossaan uusitulla areenallaan. Ilves sen sijaan tuli Vaasaan vyöllään voitto paikallisvastustaja Tapparasta.

Ilves jatkoi Sportia vastaan siitä, mihin se Hakametsässä edellisottelussa jäi. Vastustajan heikentyessä jälki kaukalossa oli aika ajoin vaasalaisvinkkelistä rumaa. Tupsukorvien NHL-laina-avut hallitsivat tapahtumia miten tahtoivat.

Sport voitti Ilveksen edelliskerralla, kun tupsukorvilla oli allaan Tappara-voitto. Asenneongelmasta ei vierasjoukkueen osalta voitu puhua yhdenkään vaihdon aikana, vaan Sport oli helisemässä jo ensimmäisestä kiekon pudotuksesta lähtien. Taitoero oli kuin eri sarjojen joukkueiden välillä.

Ilves osoitti heti ottelun alussa, ettei sillä ollut sille tyypillistä hyvää oloa puserossa voitettuaan edellispäivänä Liigan kärkinippuihin lukeutuvan joukkueen. Jouko Myrrän joukot pääsivät heti kamppailun alussa kahdelle ylivoimalle ja ne siivittivät tamperelaiset hyvään vireeseen avauserässä. Tupsukorvat saivatkin johto-osuman Joose Antosen kiskaisemana.

Sportilla oli omat haasteensa vastata Ilveksen liikkeeseen, mistä jäähyt myös osittain kertoivat. Ilveksen vikkelät hyökkääjät, Barrett Haytonin vitja etunenässä, aiheuttivat isännille harmaita hiuksia Niko Hovisen työpisteen läheisyydessä.

Avauserän tavoin toisessa erässä Ilves jatkoi kovaa työntekoa, jonka avulla se sai taitoylivoimansa hyötykäyttöön. Haytonin johtama hyökkäystrio jatkoi väläyttelyään vaihto toisensa jälkeen. Roby Järventie kilautti kertaalleen Sport-maalin tolppaankin.

Kotijoukkueella oli valtavia vaikeuksia saada organisoitua hyökkäyspeliä käyntiin ja kotkapaidoilla olikin pelin puolivälissä vain 10 laukausta, joista neljä oli päätynyt Lukáš Dostálin torjuttavaksi. Roope Talajalla ja Eemeli Ylitalolla oli Sportin parhaat paikat iskeä täysosumat, mutta Ilves-vahti oli tilanteen tasalla. Kun Sport ei onnistunut kuparistaan rikkomaan, rokotti Antti Saarela vieden Ilveksen kahden maalin johtoon.

Sportin ruotsalaishyökkääjä Sebastian Ståhlberg järjesti kaksi peräkkäistä maaipaikkaa joukkueelleen, mutta ensimmäisessä tilanteessa kiekko pyöri Ilves-maalin viivan tuntumassa ja Juho Tommila iski pikkumustasta ohi. Toisessa tilanteessa peliväline kilahti ylärimaan. Ståhlbergin johtama rynnistys toi Sportille hetken vahvan jakson, jonka Ilves kuitenkin käänsi pois.

Pelit pakettiin ja pisteet Pirkanmaalle

Järventien iskemä 3−0-maali sysäsi pisteiden kohtalon vahvasti tamperelaisten puolelle vaakakuppia. Juuso Välimäki teki osumaan tyylikkään esityön tuodessaan kiekon hyökkäysalueelle. Flames-puolustajan liikkeet näyttivät jälleen kerran kaukalossa siltä, että nuorukaista odotellaan NHL:ssä. Jonne Virtasen jäähyn aikana tullut Arttu Ruotsalaisen tempaisema osuma katkaisi Sportin selkärangan.

Toiselle erätauolle lähdettiin Ilveksen viiden maalin johdossa, kun Joona Koppanen sivalsi läpiajosta kiekon ohi Hovisen. Sportilla oli ennen takaiskua myös ylivoimamahdollisuus, mutta joukkue ei saanut mainittavia suoritteita aikaiseksi kahden minuutin aikana.

Kolmanteen erään lähdettäessä oli selvää, että kyseisestä 20 minuutin jaksosta voi käyttää myös termiä päätöserä. Haytonin vitja pääsi pyörittelemään jälleen ylivoimaa heti erän alussa Erik Riskan mennessä istumaan jäähylle.

Ottelu pelattiin loppuun ilman sen suurempia draaman kaaria. Ilves jatkoi vahvoja otteitaan, mutta senkin suurin kotkanmetsästysvietti oli jo tyyydytetty. Sport petrasi loppua kohden, mutta jäi ilman maaleja. Tulikuuma Ruotsalainen iski loppunumerot 6−0 illan toisellaan. Lopulta Dostál tarvitsi nollapeliinsä 17 torjuntaa. Hovinen Sportin veräjällä joutui venymään kiekon tielle 31 kertaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo