Sport venytti Ilveksen tappioputken neljän ottelun mittaiseksi − Niko Hovinen torjui nollapelin

LIIGA / Raportti
Niko Hovinen varmisti Sportin voiton nollapelillään.
Kuva © Jarno Hietanen
Vaasan Sport katkaisi viimein tappioputkensa. Ilveksen tappioputki venyi neljän ottelun mittaiseksi. Sportin puolustus onnistui tänään mallikkaasti ja joukkue oli terävä maalintekopaikoissaan.

Vaasassa pelattiin lauantaina tiukka jääkiekko-ottelu Sportin ja Ilveksen välillä. Sport oli ottelussa energisempi, sekä tehokkaampi maalipaikoissaan. Sport oli aloitteellinen kiekon kanssa, tähän Ilves ei pystynyt vastaamaan tarpeeksi hyvin. Viimeisenä lukkona Sportin voitolle oli Niko Hovinen torjuessaan kaikki Ilveksen maalintekoyritykset.

Sportin maalivahti Niko Hovinen oli huippuvireessä tänään ja torjui uransa yhdeksännen nollapelin.

− Oli kova taistelu, ei päästy helpolla tänään. Kova voitto tähän kohtaan. Nyt on mukava mennä loman viettoon, Hovinen kertoi ottelun jälkeisessä haastattelussa.

Sport katkaisi vihdoin neljän ottelun mittaisen tappioputkensa.

 − Oltiin valmiita pelaamaan tänään. Ollaan pelattu mielestäni hyvin edellisissäkin peleissä, mutta pisteet ovat karttaneet meitä, Hovinen jatkoi.

Sport aloitti avauserän vahvasti saaden paljon vaarallisia maalipaikkoja heti ensi- minuuteilla. Sport iski ottelun avausmaalin ylivoimalla Michael Keräsen toimesta. Sport sai paljon lisäenergiaa maalin jälkeen jättäen Ilveksen jalkoihinsa erän alkupuoliskolla. Ilves sai erän loppuun itselleen pelin hallinnan ja paljon maalipaikkoja. Toista maalia ei kuitenkaan avauserässä syntynyt.

Sport aloitti myös toisen erän vahvasti. Erän ensimmäiset minuutit olivat jälleen kotijoukkueen hallussa. Sport meni kahden maalin johtoon Roope Talajan maalilla, kun kiekko pomppasi maaliin hyökkääjän luistimesta. Maali tarkistettiin vielä videolta, mutta rikettä ei tilanteessa ollut.

Ilves aloitti takaa-ajon kolmannessa erässä ja halusi vimmatusti tasoihin ottelussa. Joukkue hallitsi kolmatta erää selvästi saaden rutkasti maalintekopaikkoja, mutta Sportin maalivahti Niko Hovinen oli tulikuuma eikä mikään mennyt konkarivahdin ohitse.

Päivitetty 23.1.2021 21:07: jutun pääkuva vaihdettu.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo