Monnin ja Fibbon jäähyväiset päättyivät voittoon

LIIGA / Raportti
Paikalle saapuneet kannattajat muistivat Virtasta kauniilla eleellä.
Sportin kauden viimeinen ottelu oli myös aikakausien päätös, kun Jonne Virtanen ja Filip Riska päättivät mittavat uransa Ilvestä vastaan. Ottelu sai konkareiden kannalta paremman makuisen lopun Sportin ottaessa voiton lukemin 2−1.

Sportin kannalta panokseton ottelu näkyi kentällä. Avauserän katkonainen pelaaminen ei paljoakaan huippuhetkiä tarjonnut vajaalle 3 300 katsojalle. Kumpikin osapuoli sai pari kappaletta maalintekopaikkoja aikaiseksi, mutta kumpikaan maalivahti ei ollut yllätettävissä. Sportin juhlakalukentällinen Erik RiskaJonne VirtanenFilip Riska oli koko avauserän vauhdikkaalla lennolla ja koko ottelun näkyvimmät pelaajat.

Toisessa erässä tempo jatkui hyvin pitkälti samalla tavalla, mutta 11 minuutin jälkeen Sport pääsi juhlimaan avausmaalia. Emil Johansson tarjoili kiekon maalin eteen Turo Asplundille, jonka nopea laukaus löysi tiensä Marek Langhamerin varusteiden välistä maaliin.

Avausmaali antoi uutta virtaa otteisiin. Ilves sai uusia tilaisuuksia ylivoiman muodossa nousta tasoihin, mutta hyvät syöttelyt eivät muuta tuottaneet. Asplund sai lauottua kiekon uudelleen Ilves-maaliin erän viimeisellä sekunnilla. Pitkähkön tarkistuksen päätteeksi osuma hylättiin pelikellon ehtiessä kulua nollaan ennen kuin kiekko oli maalissa.

Erätauon jälkeen Sport oli kuitenkin päättänyt pääsevänsä kahden maalin johtoon. 25 sekunnin pelaamisen jälkeen nuorempi Riskan veljeksistä antoi tulisen ranteensa puhua ja Langhamer oli ohitettu toistamiseen. Maalin alusti vanhempi veli Filip.

Ilves kuittasi Sportin nopean osuman, kun Marko Anttila onnistui yllättämään Sport-vahti Rasmus Reijolan, ja Sport oli jälleen vain yhden maalin etumatkalla. Vieraiden Ilo illan avausmaalista muuttui kuitenkin pian murheeksi, kun Ilveksen puolustaja Les Lancaster otti kontaktia Roope Talajan kanssa ja yhdysvaltalaispakki jouduttiin taluttamaan pukukopin puolelle. Lancaster ei enää ottelun viimeiselle kymmenminuuttiselle palannut.

Viimeisellä kahdella minuutilla Ilves pyrki päästä tasoihin kuuden kenttäpelaajan voimin. Hyvä aihio ei kuitenkaan onnistunut tarpeeksi hyvin, ja Sport päätti kautensa voittoon.

Sportin ensimmäisestä Liiga-kaudesta lähtien Sport on kohdannut Ilveksen neljästi Kuparisaaren viimeisessä runkosarjaottelussa. Näistä Sport on ottanut kolme voittoa varsinaisella peliajalla ja yhden jatkoajalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo