Levännyt Sport voitti väsyneen Ilveksen

Sport oli alusta alkaen Ilvestä paremmalla jalalla liikkeellä.
Viikon viimeisellä Liiga-kierroksella pelattiin kuusi ottelua, joista yksi nähtiin Vaasassa. Ilvestä matkusti Vaasaan tukemaan runsas kannattajajoukko, joka pettyi isäntien juhliessa voittoa lukemin 4–1.

Ilves lähti tappioputken katkaisseen perjantai-illan HIFK-voiton jälkeen Tampereen kautta Vaasaan, jossa se kohtasi TPS-tappiosta huilanneen Sportin. Vaasaan matkustanut runsas Ilveksen kannattajajoukko pettyi, kun Sport juhli voittoa lukemin 4–1. Molempien joukkueiden kannattajaryhmät loivat loistavan tunnelman katsomoon.

Ilvekselle loukkaantumishuolia, Sportille maaliriemua

Avauserä oli ajoittain Sportin hallintaa, sillä Ilves käynnisteli koneitaan rauhassa. Fyysisessä erässä vieraiden repaleinen puolustus koki kovia, kun Kevin Czuczman loukkasi taklaustilanteessa rannettaan, eikä palannut kaukaloon.

Erän aikana nähtiin pieni nokkapokka Les Lancasterin ja Lassi Vanhatalon välillä, jonka jälkeen Shaun Heshka avasi tasavajaalla illan maalinteon. Ennen erätaukoa isännät saivat illan ensimmäisen ylivoimansa, jota joukkue pääsi jatkamaan myös toisessa erässä.

Ilves paransi toisessa erässä peliään

Maalittomassa toisessa erässä peli aaltoili mukavasti molemmissa päädyissä, mutta Ilveksellä oli tässäkin erässä havaittavissa aneemista peliä hyökkäyspäässä. Sport otti erän aikana jalkaa pois kaasulta, eikä hallinnut yhtä vakuuttavasti kiekkoa kuin avauserässä.

Erän ensimmäisellä mainoskatkolla Risto Dufva halusi keskustella tuomariston kanssa Sport-luotsin mielestä epäselvistä tilanteista. Erän tiimellyksessä ottelun toinen päätuomari Anssi Salonen jäi laitakahinassa jalkoihin, mutta pystyi kuitenkin jatkamaan ottelua.

Ilves avasi maalihanansa, mutta Sport juhli voittoa

Kolmas kaksikymppinen oli tasaista peliä. Erän ensimmäisillä minuuteilla Leo Lööfille vihelletty kaksiminuuttinen kuumensi Tommi Tikan sekä kumppanit jälleen pieneen kahakkaan. Lööfin rangaistus kostautui, kun Valtteri Viljanen ohitti kauden avausosumallaan Jakub Málekin.

Rasmus Reijolan nollapeli mureni, kun hienosta Eemeli Suomen syötöstä Joona Ikonen kavensi ottelun. Maali avasi lisää vieraiden peliä, mutta Sport lisäsi johtoaan Valtteri Hietasen maalilla.

Antti Pennanen otti aikalisän jälkeen Málekin pois maalilta noin neljä minuuttia ennen päätössummeria. Kotijoukkue rankaisi kuitenkin kapteeni Sebastian Stålbergin maalilla. Isäntien hyökkääjä Axel Holmström syötti illan ottelussa kolme maalia.