Ilves vastasi tuleen tulella - kahden maalin takaa ohi 129 sekunnissa

LIIGA / Raportti
Teemu Lepaus onnistui ratkaisemaan voiton Ilvekselle illan toisella osumallaan.
Kuva © Jarno Hietanen
Sport sai maistaa omaa lääkettään ollessaan kahden maalin johtoasemassa kolmannen erän alkaessa. Kahden minuutin ja yhdeksän sekunnin jälkeen Ilves oli siirtynyt ottelussa johtoon, eivätkä vaasalaisisännät kyenneet tällä kertaa nousemaan tasoihin.
Lähtökohdat 

Sport palasi vieraskiertueeltaan kotiin viisi pistettä rikkaampana. Edellisessä koitoksessa vaasalaiset kukistivat sarjataulukon kakkosen Turussa puhtaasti. Joel Kiviranta palasi Sportin kokoonpanoon kolmen ottelun jälkeen.

Maalivahtipelaaminen 

Mika Järvinen joutui tamperelaisen virkaveljen lailla kaivamaan kiekkoa selkänsä takaa useaan otteeseen. Monelle takaiskulle Järvinen ei voinut mitään, mutta Juha Leimun 5−5-tasoituksen Sport-veskari olisi saanut parempana päivänä kiinni. Järvinen venyi ottelussa myös moneen hyvään torjuntaan.

Puolustuspelaaminen 

Kotkapaitojen pakisto oli jäänyt toisella erätauolla pukukoppiin. Ripeällä jalalla lähtenyt Ilves oli liikaa Sportille ja kotijoukkue löysi itsensä samasta asemasta, missä oli ottelun ensimmäisen kymmenyksen jälkeen.

Pakisto menetti vahvuuksiaan, kun Jyri Niemi joutui omassa päässä Mike Halmon jyräämäksi. Taklaus osui pään tuntumaan jättäen Sport-puolustajan jäähän makaamaan.

Hyökkäyspelaaminen 

Kiviranta palasi hyökkäyskalustoon kolmen ottelun tauon jälkeen. Olavi Vauhkosen tavoin Kiviranta onnistui maalinteossa kahdesti ensimmäisessä erässä.

Hattutemppuun ei kumpikaan hyökkääjä yltänyt tilaisuuksista huolimatta. Tommi Tikka hyödynsi toisessa erässä kolmannen ylivoiman, johon Kiviranta taituroi paikan.

Erikoistilanteet 

Ylivoima toimi tehokkaasti avauserässä, mutta Ilves löi maalin edustan kiinni viimeisessä erässä. Ylivoima haki hanakkaasti syötöillä paikkoja ja sai röyhkeillä nousuilla tilaisuuksia aikaan. Roope Talajalle tarjoutui unelmapaikka tasoitukseen ottelun loppuminuuteilla, mutta kiekko löytyi Ilves-veskarilta.

Lähtökohdat 

Ilves saapui Vaasaan isännöityään Sportia ja KooKoota. Kumpikin vieras oli tupsukorvia etevämpi pidemmän kaavan kautta, mutta Ilves onnistui pitämään pisteputkensa kolmen ottelun mittaisena.

Maalivahtipelaaminen 

Antti Lehtonen teki kaikkensa pitääkseen joukkueensa pistekannassa. Maalin edessä Lehtonen oli liikaa yksin hätää kärsimässä, eikä Ilves-pakistosta tuntunut olevan suurta apua ensimmäisen kahden erän aikana. 

Lehtosenkin suoritukseen sisältyi hyviä torjuntoja. Ottelun tärkein torjunta tuli loppuminuuteilla, kun Talajan laukaus ei saanut korkeutta ja Lehtonen sai varusteita kiekon eteen.

Puolustuspelaaminen 

Ilves onnistui puolustuksessa pitämään Sportin aisoissa lähes kaikkialla paitsi maalin edessä. Tamperelaisveskarin läheisyydessä Sport oli vierailijoita parempi ja Ilveksen täytyi vastata huutoon yhtä tehokkaalla hyökkäyksellä.

Puolustus onnistui pitämään linjansa kiinni ja Sport-pelaajat pois pahimmilta paikoilta viimeisessä kolmanneksessa.

Hyökkäyspelaaminen 

Hyökkäys on paras puolustus.

Ilveksen hyökkääjistö lähti viimeisen erän alkaessa täydellä teholla päälle ja onnistui kääntämään tappioaseman ratkaisevasti voitoksi. Juha Leimu vastasi tasoitusosumasta ja Teemu Lepaus käytti Sport-puolustuksen merkkausvirheen hyödykseen.

Erikoistilanteet 

Ilves ei onnistunut hyödyntämään omia ylivoimiaan ja joutui aluksi katselemaan aitiopaikalta isäntien viimeistellessä tehokkaasti omilla tilaisuuksillaan. 

Halmo taklasi Sport-puolustaja Niemen pois ottelusta ja joutui itsekin kaukalosta pois tuomarien ohjastamana. Alivoima kuitenkin onnistui työssään sen tärkeimmällä hetkellä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo